Demon Copperhead - Barbara Kingsolver, povestea dedicata copiilor care se trezesc flamanzi in fiecare dimineata

Cartea Demon Copperhead - Barbara Kingsolver este versiunea moderna a romanului David Copperfield, scris de Charles Dickens. Scriitoarea este castigatoarea Premiului Pulitzer pentru fictiune 2023 si a Woman Proze for Fiction 2023. Prin povestea acestui roman, Kingsolver te invita sa descoperi o carte dedicata tuturor „copiilor care se trezesc flamanzi in fiecare dimineata, in locurile acelea intunecate, cei ale caror familii au cazut prada saraciei si analgezicelor, ai caror asistenti sociali continua sa le piarda dosarele; cei care se simt invizibili sau si-ar dori sa fie”.

Demon Copperhead - Barbara Kingsolver este o carte nu doar exceptionala, ci una care trebuie citita de noi toti, adulti si copii. Demon este mesagerul unei lumi profund vulnerabilizate de accesul legal si facil la stupefiante. Romanul este o poveste prevestitoare care denunta o societate in care copiii se nasc deja dependenti, stigmatizati si prescrisi unor vieti ratate.

Demon Copperhead - Barbara Kingsolver este acea carte care te va face sa intelegi ceea ce nu reusesc sa-ti explice o cohorta de sociologi, antropologi, economisti sau alti teoreticieni ai Americii moderne si contemporane. Barbara Kingsolver te scufunda intr-un alt univers si te face sa intelegi mecanismele inegalitatilor economice dintre metropola si provincie, sursele tensiunilor sociale si rasiale, putreziciunea si falimentul statului capitalist care iti livreaza bunastare si siguranta numai daca esti prosper; tragedia sociala produsa de sistemul medical corupt care creeaza o natiune dependenta de analgezice si droguri.

Cititorul va trai alaturi de Demon dimensiunile colosale ale nedreptatii, lipsei de perspective si deznadejdii, dar si forta uriasa a mostenirii de sange si a dragostei care are puterea de a vindeca si a repara orice. Demon este promisiunea mereu reinnoita a sperantei.

Demon Copperhead - Barbara Kingsolver este un roman pe care il vei citi cu pachetul de servetele langa tine. Lacrimi aparute uneori din cauza suferintei si nedreptatii, alteori de ras. Barbara Kingsolver te imbata cu mirosurile, culorile, atmosfera si te teleporteaza peste mari si tari, astfel incat sa poti simti magnitudinea Americii.

Romanul Barbarei Kingsolver te va face sa intelegi ca nu exista niciun fel de tristete care sa poata opri lumea din goana ei. Indiferent ca esti sau nu, dincolo de suferinta ta, oamenii vor continua sa tanjeasca dupa ce isi doresc, iar tu esti pe cont propriu. Cartea te va face sa constientizezi adevaruri nespuse ale vietii si iti va oferi posibilitatea de a constientiza cum poti incepe viata asta cu nimic, sa o inchei fara nimic si, totusi, sa pierzi atatea intre cele doua momente.

 

Rezumat Demon Copperhead - Barbara Kingsolver

 

Barbara Kingsolver ofera cititorului povestea coplesitoare a unui baiat adus pe lume de o mama adolescenta, dependenta de droguri, un baiat fara alte atuuri in afara de frumusetea si parul aramiu mostenite de la tatal decedat, spiritul caustic si un talent extraordinar de a supravietui.

Damon, personajul principal al povestii Barbarei Kingsolver, se vede obligat sa infrunte singur pericolele pe care le implica asistenta maternala, exploatarea prin munca, abandonul scolar, succesul sportiv, dependenta, iubirile dezastruoase si pierderile devastatoare.

Romanul Barbarei Kingsolver este un omagiu adus lui Charles Dickens si un protest fata de o realitate care inca exista. Cadrul victorian din David Copperfield este substituit de Kingsolver cu o comunitate socant de paupera si pe cat se poate de reala din America zilelor noastre.

Demon Copperhead - Barbara Kingsolver este deopotriva un roman dureros si amuzant, in care vei descoperi povestea unui baiat imposibil de stapanit, pe care nimeni nu-l vrea, dar pe care cititorii il vor adora.

 

Citate din Demon Copperhead - Barbara Kingsolver:

 

·       In intunericul sufletului meu, am gasit lumina care ma insoteste mereu”;

·       Fiecare umbra ascunde o poveste, iar a mea este intotdeauna insotita de un suspin”;

·       Sunt un strain printre zambete, un calator pe carari obscure”;

·       In ochii mei, vezi o oglinda sparta, o reflectie a frangerilor mele interioare”;

·       Secrete pastrate in tacere, o inima intunecata ascunsa in adancul sufletului”;

·  Fiecare pas pe care-l fac este insotit de ecouri ale trecutului, amintiri care imi bantuie fiecare respiratie”;

·       In universul meu, adevarul este un labirint, iar minciuna este o calauza sigura”;

·       Fiecare rasarit de soare aduce o noua umbra, iar eu sunt prizonierul propriei mele intunecimi”;

·       In zambetul meu se ascunde o poveste nespusa, o drama care se desfasoara in tacerea noptii”;

·       In fiecare cuvant pe care-l rostesc, simt greutatea tacerii care ma insoteste mereu”.

  Produsul a fost adaugat in cos

Cumpărate frecvent împreună: