Esti pasionat de istorie? Iti recomandam 5 carti de nelipsit din biblioteca ta!

 

 

 

Istoria este un subiect de interes pentru multe persoane in ziua de astazi. Multi isi doresc sa afle ce s-a intamplat secolul trecut, altii sunt pasionati de perioada de dinaintea aparitiei vietii pe Pamant, iar unii adora sa afle cat mai multe lucruri interesante despre Evul Mediu. Indiferent daca te pasioneaza sau nu istoria in general, consideram ca fiecare persoana ar trebui sa citeasca macar 2-3 carti de istorie, pentru a intelege mai bine de ce traim in vremurile acestea si poate care ar fi fost alternativele. Iar daca nu stii ce fel de carti sa citesti, avem cateva recomandari pentru tine in continuare!

 

Prima carte pe care ti-o recomandam se numeste Puterea Umbrei, de Aurel Rogojan, Dan Andronic. Este o carte pe care orice pasionat de istorie ar trebui sa o citeasca, deoarece prezinta in mare informatii despre Serviciile Secrete, despre Securitatea din vremea comunismului, despre legaturile dintre structurile de informatii secrete si puterea politica si asa mai departe. Este o carte captivanta, pe care suntem siguri ca o sa o apreciati si chiar veti ajunge sa o recomandati si altor persoane.

 

Daca esti dornic sa afli cat mai multe despre cum a evoluat omul de-a lungul istorie, despre cum s-a format universul si care sunt cele mai populare teorii despre acestea, iti recomandam cartea Cosmosapiens. Evolutia omului de la originile universului, de John Hands. Autorul este macinat de doua intrebari pe care probabil fiecare om le are: ,,Cine suntem si de unde venim?” Astfel, in cautarea unor raspunsuri plauzibile, aduna informatii de la diversi cercetatori despre modul in care au evoluat oamenii si de ce suntem diferiti fata de celalalte fiinte.

 

 

 

Faptul ca traim in epoca tehnologiei ne ingreuneaza uneori viata. Avem la dispozitie informatii la care in urma cu douazeci de ani de exemplu, nici nu visam. Insa, cate dintre aceste informatii sunt adevarate si cate fac parte din categoria ,,fake news”? Ce este cu adevarat incalzirea globala si cum au pornit toate aceste schimbari climatice? Cum ne afecteaza relatiile politice dintre tari pe care dintre noi? Raspunsurile la toate aceste intrebari si nu numai, le poti gasi in cartea 21 de lectii pentru secolul XXI, de Yuval Noah Harari.

 

 

 

Cunoasterea istoriei Romaniei ar trebui sa preocupe fiecare tanar din aceasta tara. De aceea, daca ai copii iti recomandam sa le completezi colectia de carti cu Istoria ilustrata a romanilor pentru tineri, de Ioan-Aurel Pop. Este o carte foarte interesanta, pe care o poate citi oricine, usor de inteles si care explica in detaliu diferite aspecte ale problemelor pe care le-au infruntat romanii de-a lungul timpului. 

 

 

Iar ultima carte de isorie pe care v-o recomandam in aceasta serie se numeste: CODEX GETO-DACORUM. Istoria de 1000 de ani a geto-dacilor. Este o carte foarte interesanta, care va fi pe placul chiar si celor care nu sunt pasionati de acest subiect. Cartea prezinta istoria de 1000 de ani a geto-dacilor (din anul 514 i.e.n si pana in secolul V e.n.).

 

 

 

Speram ca ti-au placut recomandarile noastre si am vrea sa stim care dintre aceste carti ti-au atras cel mai mult atentia!

  Produsul a fost adaugat in cos

Cumpărate frecvent împreună: