Furia - de Alex Michaelides: o carte diabolic de inteligenta si misterioasa

Furia, de Alex Michaelides, este a treia carte semnata de autor care te va cuprinde in capcanele misterioase ale unei noi crime. La fel precum „Pacienta tacuta” si „Fecioarele”, noul volum al autorului este unul extrem de captivant, pe care il vei devora fara oprire pana la ultimul cuvant.

 

Furia - de Alex Michaelides este un regal literar, un volum pe care-l vei citi cu rasuflarea taiata, intr-o stare de emotie intensa. Fiecare ciocnire feroce, fiecare rasturnare de situatie uluitoare te va adanci in mister si iti va face imposibila previziunea unei traiectorii a actiunii.

 

Furia - de Alex Michaelides este o combinatie intre „Magicianul” lui Fowles si „Istoria Secreta” a Donnei Tartt. Autorul este fara doar si poate un magician al cuvintelor, care reuseste sa-si seduca cititorul si sa-l pacaleasca la fiecare pas ghidandu-l cu curiozitate si nerabdare prin labirintul de cotituri bruste si surprize.

 

Povestea, asemenea naratorului ei fascinant, evolueaza permanent, este extrem de antrenanta si, in linia fictiunii de cea mai buna calitate, are un deznodamant imposibil de anticipat. Exact atunci cand ai impresia ca ai ghicit cursul evenimentelor, acestea se reorienteaza brusc spre un final devastator.

 

Furia - de Alex Michaelides este o enigma clasica exceptionala, care aduce in fata cititorului distributia perfecta, cu personaje ale caror mobiluri merita o crima, intr-un decor de vis si, totodata, de cosmar. Povestea te tine cu sufletul la gura pana la deznodamantul care este cu adevarat socant. Cea mai recenta carte semnata de Alex Michaelides este diabolic de inteligenta si distractiva.

 

De la o tragedie greceasca in cinci acte pana la o dragoste sfasietoare, Furia - de Alex Michaelides este un labirint plin de mister, care iti va provoca inteligenta si iti va oferi posibilitatea sa-ti testezi abilitatile de detectiv. Totodata, acest roman iti permite sa te reconectezi subtil si cu universul din „Pacienta tacuta” – volumul de debut al autorului, prin aparitia cameo (episodica) a enigmaticei Mariana.

 

Furia - de Alex Michaelides incepe ca o melodrama complexa si ajunge sa se metamorfozeze treptat, trecand prin diverse genuri, de la romantism la roman psihologic si, in cele din urma, culmineaza cu un thriller amestecat cu o tragedie emotionanta. Pentru a te putea bucura cu adevarat de lectura acestui roman trebuie sa pornesti la drum fara preconceptii si sa iti dai voie sa te abandonezi in stilul narativ evocator, atragator si criptic al lui Michaelide.

 

In acest volum,  Alex Michaelides a dat nastere unei lucrari intelectuale, care poate fi considerata o capodopera literara, care te va impresiona profund si va lasa urme adanci in mintea si inima ta. „Furia” este o poveste extraordinara, o marturie a impactului pe care secretele nespuse le au asupra vietii tale si a celor din jurul tau.

 

Rezumat Furia - de Alex Michaelides

Aceasta este povestea unei crime. Sau poate ca asta nu-i cu totul adevarat. In miezul ei e o poveste de dragoste, nu-i asa?

Lana Farrar este o vedeta de cinema retrasa din activitate si una dintre femeile celebre din lume. In fiecare an isi invita prietenii apropiati sa fuga de vremea urata englezeasca si sa petreaca Pastele pe insula ei idilica din Grecia.

Va spun asta deoarece ati putea crede ca stiti despre ce e vorba. Probabil ati citit in ziarele de scandal – povestea a facut senzatie, daca va aduceti aminte. Avea toate ingredientele necesare: o celebritate, o insula privata la care vantul nemilos impiedica accesul... si o crima.

Ne-am trezit izolati acolo peste noapte. Vechile noastre relatii de prietenie ascundeau ura si o dorinta fierbinte de razbunare. Ceea ce-a urmat a fost un joc de-a soarecele si pisica – o batalie a inteligentelor plina de rasturnari de situatie, cu un punct culminant zguduitor. Noaptea s-a sfarsit in violenta si moarte.

Cine sunt eu? Numele meu este Elliot Chase si va voi spune o poveste cum n-ati mai auzit niciodata.

 

Citate Furia - de Alex Michaelides

 

·       Uneori, adevarul este mai straniu decat fictiunea. Sau, cum a spus cineva odata: «Realitatea bate fictiunea»”;

·       Daca cineva isi doreste cu adevarat ceva, trebuie sa fie pregatit sa isi asume riscuri”;

·       Trecutul poate fi o umbra lunga, dar nu trebuie sa ne impiedice sa mergem mai departe”;

·       In adancul fiecarui om exista intuneric si lumina. Depinde de noi sa alegem ce sa hranim”;

·       Iertarea nu este pentru celalalt, este pentru tine. Este modul in care eliberezi greutatea din inima ta”;

·       Adevarul este o sabie cu doua taisuri: poate elibera sau poate rani”;

·       Nu tot ce straluceste este aur, dar uneori chiar si aurul ascunde intuneric”;

·       Fiecare decizie pe care o luam ne defineste, chiar si cele mai mici”;

·       In lumea noastra, uneori cei mai periculosi inamici sunt cei mai apropiati prieteni”;

·       Secretele sunt ca otrava: daca nu sunt dezvaluite, pot distruge sufletul”.

  Produsul a fost adaugat in cos

Cumpărate frecvent împreună: