LIBREX la Bookfest 2018, 30 mai - 3 iunie

 

Librex vă aşteaptă la Bookfest 2018, în perioada 30 mai – 3 iunie, cu peste 100 de cărţi-eveniment și multe titluri noi scrise de autori români. Cele aproape 20 de lansări de carte vă vor oferi prilejul de a vă întâlni cu scriitorii și istoricii români: Florin Horvath, Monica Ramirez, Oana Arion, Iulia Ioniță, Cristian Moșneanu, Ștefan Dumitrache, Cornel Bîrsan, Bogdan Gîlculescu și Bogdan Petry.

Toate cele peste 1 00 de titluri vor avea reduceri cuprinse între 30 și 75%.

 


Editura Librex promovează cultura națională, valorile, identitatea și istoria românilor. Aspectul inedit este faptul că editura Librex publică doar autorii români contemporani, ajutând autorii talentați să aducă în fața publicului creațiile lor valoroase. Domeniile de activitate sunt variate, editura publicând opere de ficțiune, istorie, poezie, medicină, dezvoltare personală și eseistică. În doar 2 ani de activitate au fost publicate peste 100 de titluri.

A XIII-a ediție a Salonului Internațional de Carte Bookfest va avea loc în pavilionul B2 al Complexului Expozițional Romexpo, după următorul program: miercuri, 30 mai: 10–20; joi, 31 mai: 10–20; vineri, 1 iunie: 10–21; sâmbătă, 2 iunie: 10–21; duminică, 3 iunie: 10–20. Accesul va fi gratuit.

 


Programul lansărilor editurii LIBREX

Bookfest, Romexpo, Pavilionul B2, Stand LIBREX


Joi, 31 mai

15.00

O lacrimă pentru Măria Sa de Florin Horvath

Vor vorbi: Florin Horvath, Cristian Moșneanu, Ștefan Dumitrache, Ionuț Radu


15.30

Voievodul albastru de Florin Horvath

Vor vorbi: Florin Horvath, Cristian Moșneanu, Ștefan Dumitrache, Ionuț Radu


16.00

Un templier la Sarmisegetuza de Florin Horvath

Vor vorbi: Florin Horvath, Cristian Moșneanu, Ștefan Dumitrache, Ionuț Radu


16.30

Vecernie la amiază de Florin Horvath

Vor vorbi: Florin Horvath, Cristian Moșneanu, Ștefan Dumitrache, Ionuț Radu


17.00

Umbrele nevăzutului de Florin Horvath

Vor vorbi: Florin Horvath, Cristian Moșneanu, Ștefan Dumitrache, Ionuț Radu


17.30

Neliniști din piatră de Bogdan Gîlculescu

Vor vorbi: Bogdan Gîlculescu, Cristian Moșneanu, Ștefan Dumitrache, Ionuț Radu


18.00

Colecția CENTENARUL MARII UNIRI de Cristian Moșneanu, Cornel Bîrsan, Ștefan Dumitrache

Vor vorbi: Cristian Moșneanu, Ștefan Dumitrache, Ionuț Radu


18.20

Radu Negru Vodă – Colecția CENTENARUL MARII UNIRI de Cristian Moșneanu și Cornel Bîrsan

Vor vorbi: Cristian Moșneanu, Ștefan Dumitrache, Bogdan Gîlculescu, Ionuț Radu


18.40

Mircea cel Bătrân – Colecția CENTENARUL MARII UNIRI de Cristian Moșneanu și Ștefan Dumitrache

Vor vorbi: Cristian Moșneanu, Ștefan Dumitrache, Ionuț Radu


19.00

Regina Maria – Colecția CENTENARUL MARII UNIRI de Cristian Moșneanu

Vor vorbi: Cristian Moșneanu, Ștefan Dumitrache, Ionuț Radu

 


Vineri, 1 iunie

14.00

Petru Cercel – Istoria povestită celor tineri de Cristian Moșneanu și Bogdan Petry

Vor vorbi: Cristian Moșneanu, Bogdan Petry, Ștefan Dumitrache și Ionuț Radu


15.00

Petru Cercel – Colecția CENTENARUL MARII UNIRI de Cristian Moșneanu

Vor vorbi: Cristian Moșneanu, Ștefan Dumitrache, Bogdan Petry și Ionuț Radu

 


Sâmbătă, 2 iunie

13.00

Ușa de dincolo de viață de Iulia Ioniță

Vor vorbi: Iulia Ioniță, Monica Ramirez, Ionuț Radu


14.00

Fugi! de O. G. Arion

Vor vorbi: O. G. Arion, Monica Ramirez, Ovidiu Crâznic, Ionuț Radu


16.00

Seria GEMINI de Monica Ramirez

Vor vorbi: Monica Ramirez, Bogdan Hrib, Ionuț Radu

 


Duminică, 3 iunie

13.00

CODEX GETO-DACORUM. Istoria de 1000 de ani a geto-dacilor de Cornel Bîrsan

Vor vorbi: Cornel Bîrsan, Cristian Moșneanu, Ionuț Radu


13.30

Doamnele și domnițele lui Alexandru Ioan Cuza de Cornel Bîrsan

Vor vorbi: Cornel Bîrsan, Cristian Moșneanu, Ionuț Radu

 


Câteva dintre noutățile pe care editura Librex le va lansa în cadrul Bookfest:


Colecția CENTENARUL MARII UNIRI

La împlinirea unui secol de la Marea Unire din 1918, editura Librex își propune să publice lucrări în care să se analizeze semnificația istorică a evenimentului. Dorind să aducă propria contribuție la marcarea evenimentului - Centenarul Marii Uniri – editura Librex a lansat proiectul editorial “Colecția Centenarul Marii Uniri”. Proiectul editorial constă în elaborarea și publicarea a 12 monografii cu personalitățile care au contribuit la confirmarea noastră ca stat român și la înfăptuirea Marii Uniri din 1918. Fiecărui personalități îi este consacrat un volum, accentul fiind pus pe contribuția adusă la realizarea Marii Uniri, dar și pe contribuția adusă constituirii de stat unitar român. Prima carte din colecția este Mihai Viteazul, primul domnitor român care a făcut unirea ţărilor române, iar ultima lucrare îi este dedicată Regelui Ferdinand, Întregitorul. În colecție au apărut cărțile: Regina Maria, Mihai Viteazul, Mircea cel Bătrân, Radu Negru Vodă și Petru Cercel.


Cartea Regina Maria

“Regina Maria”, de Cristian Mosneanu, este al treilea volum al colecției de istorie ”Centenarul Marii Uniri”, al editurii Librex Publishing.

"Iubirea mea pentru această ţară, pe care am făcut-o a mea prin lacrimi şi suspine, a ajuns pentru mine ca o religie. Mă simt legată de ea prin lanţuri de oţel, legată prin inimă, prin creier şi prin sânge. Simt că fiecare din cei şase copii ce i-am dat, e unul din inelele acestui lanţ pe care numai moartea şi dezastrul ȋl pot sfărâma". – Regina Maria

Ȋn istoria cunoscută a poporului nostru nu cred că a existat un conducător mai iubit decât Regina Maria. Devenind Regină, ȋn anul 1916 ea a fost cea care a l-a influenţat decisiv pe regele Ferdinand să intrăm ȋn război de partea Antantei. Acest lucru a făcut ca după terminarea războiului, datorită faptului că România a făcut parte din tabăra câştigătoare, teritoriul României să se întregească. Transilvania, Banatul, Crișana, Maramureşul şi Sătmarul au intrat în componenţa Regatului Român.

În timpul Primului Război Mondial, va activa ca soră medicală pe front. Activitatea ei nu va fi una de faţadă, regina dând dovadă de un curaj nebun, aflându-se ȋn primele rânduri în tranșee şi va avea grijă de soldaţi. Activitatea ei de soră nu se va rezuma doar la soldaţi, ci și la orfani şi alte persoane nevoiaşe. Acest efort este recunoscut ca fiind un mare act de bravură al reginei chiar şi de către cei mai ȋnverșunați rivali ai ei.

După terminarea războiului, în timpul Conferinţei de Pace de la Paris, Marile Puteri aliate nu au vrut să recunoască unirea teritoriilor româneşti cu Vechiul Regat. Delegaţia română trimisă la Paris nu a avut sorţi de izbândă ȋn a-i convinge pe cei care conduceau conferinţa să recunoască oficial Unirea. Atunci, regina Maria merge într-o vizită neoficială la Paris și se întâlneşte cu principalii lideri politici străini care se aflau acolo reuşind să încline balanţa în favoarea României.

 


Seria GEMINI: volumele Gemini și Rogue, de Monica Ramirez


Seria GEMINI

Jocul zilnic cu moartea e unul riscant, chiar letal dacă stai să analizezi prea mult ce ai de făcut. Jocul agenților operativi cu moartea se termină prost de cele mai multe ori, motiv pentru care o iau de la capăt în fiecare zi. Nu au încredere în nimeni, nu se atașează de absolut nimeni. Nu știi niciodată când ești scos din circuit ori pur și simplu când dispari de pe suprafața pământului. Nu te poți baza pe nimeni. În misiune ești mereu singur.


Gemini, vol. 1

Într-o lume a secretelor și-a duplicității, răzbunarea este un lux pe care nimeni nu și-l poate permite...

Într-o lume a umbrelor, răzbunarea poate însemna diferența dintre viață și moarte…

Un atac terrorist la Ambasada Statelor Unite ale Americii din Beirut. O răpire cu ecouri internaționale. SEAL Team 3 e implicată în operațiunea de salvare a ostaticilor. Un fost informator CIA dispare fără urmă, declanșând Operațiunea GEMINI. CIA și Mossad se aliază într-o cursă contra cronometru pe viață și pe moarte, din Beirut și până la Damasc, cu trecere fulgerătoare printr-o Sirie decimată de război pentru a se finaliza într-un Irak asediat de Califatul Islamic, totul pe fundalul unei iubiri compromițătoare și extrem de periculoase. Nimeni nu scapă nevătămat, toți cei implicați fiind testați în moduri pe care nu și le-ar fi putut imagina vreodată. Viața lor nu va mai fi niciodată la fel.

Legături riscante, operațiuni clandestine, jocuri duble, secrete întunecate, erotism condimentat cu adrenalină în amalgamul amețitor al unui război din umbre ce se poate finaliza într-un conflict global cu urmări devastatoare.

 

Rogue, vol. 2

Când te scufunzi într-un abis al umbrelor, amintește-ți că umbra este o extensie a luminii.

O scurgere de informații în mediul cibernetic avertizează Casa Albă în legătură cu un plan devastator aflat pe agenda expansionistă a Kremlinului. Președintele american pune în scenă o operațiune ultra secretă de anihilare a agresiunii rusești. Un operator NOC e trimis la Moscova cu o misiune imposibilă. Un agent SVR lucrează contra cronometru în Seattle pentru a îndeplini ordinele Kremlinului. O actriță celebră e implicată în planurile a două puteri mondiale, riscând să fie strivită între doi coloși angajați într-o cursă nebună al cărui rezultat final nu poate fi decât o iminentă coliziune. Orbiți de răzbunare, adversarii caută paritatea, astfel încât escaladarea situației devine inevitabilă chiar și cu riscul anihilării reciproce. Doi spioni rivali sub acoperire își unesc forțele pentru a preveni o catastrofă mondială cu repercursiuni inimaginabile, în timp ce încearcă să jongleze cu o iubire extrem de riscantă.

O incursiune șocantă în culisele diplomatice ale politicii internaționale, dincolo de operațiunile militare convenționale, în epicentrul afacerilor clandestine unde politicienii, spionii și mercenarii se ciocnesc în războaie secrete ce nu intră niciodată sub incidența reflectoarelor presei internaționale.

Nu privi peste umăr. Nu ești niciodată singur. Moscova joacă după regulile ei.

 


Cartea Fugi! De O. G. Arion

Creatoarea seriei Nemuritor a pregătit de data aceasta un thriller incitant ce vă va ţine cu sufletul la gură până la ultima pagină. Veţi descoperi o lume nouă, personaje pe care le veţi urî şi le veţi iubi în aceeaşi măsură, răsturnări neaşteptate de situaţie şi mult suspans.

Vă aşteptăm la lansare.

Ce-ai face dacă mâine ar fi ultima ta zi în lumea în care trăieşti? Ce-ai face dacă de mâine oamenii pe care îi cunoşti ar dispărea? Şi dacă, pentru a reuşi să supravieţuieşti trebuie să uiţi cine ai fost. Să nu te opreşti. Să nu priveşti în urmă.

În această luptă nu există eroi, nu există învingători şi învinşi. Să renunţi este cel mai uşor.

Ei sunt acolo. Pândesc. Aşteaptă.

Trebuie să rămâi în viaţă. Trebuie să...fugi!

 


Cartea Ușa de dincolo de viață de Iulia Ioniță, volumul 2 al Seriei Percepții Inconștiente

"Lupta dintre bine și rău, un subiect nesecat de inspirație, pentru că este suficient să privim în noi înșine, pentru a ne descoperi conflictele interioare, pentru a ne păcăli demonii. Ne împrietenim cu ei, apoi îi doborâm. Cine reușește. Dincolo de povestea închisă în această carte, este atmosfera absolut terifiantă care se desprinde din fiecare capitol. Modul de abordare a unor subiecte, cum ar fi „raiul și iadul”, „visul”, este de fapt modul evolutiv al viziunilor despre paradis și infern, așa cum le găsim la autorii cunoscuți, inclusiv cei de literatură SF. Chiar și calitățile paranormale deținute de anumite persoane au și ele un context istoric. Farmecul oricărei cărți de acest gen tocmai acesta este: închide în ea un prezent al viziunilor, care cu siguranță va fi adaptat și updatat la prezentul unui autor din viitor. Seria „Percepții inconștiente” nu e doar despre toate acestea, cât despre o generație de tineri în căutare de identitate, nevoită să parcurgă etape de transformare pentru a prețui valori ca iubirea și prietenia." Corina Ozon


Vă așteptăm la standul editurii Librex!

 

  Produsul a fost adaugat in cos