Blog-Stiri

Regulament campanie Voucherfest

Regulamentul campaniei Voucherfest

 

  1. Promoțiile din campania Voucherfest sunt valabile în ziua de 18.08.2021
  2. Pentru fiecare comandă efectuată se poate folosi un singur voucher, după cum urmează:

 

WOW30 – pentru a obține o reducere de 30 de lei, la orice comandă de minimum 150 de lei. Promoția este valabilă pentru toate editurile, exceptând Adevăr Divin.

LIBREX15 – pentru a obține o extra-reducere de 15% la orice comandă, indiferent de valoarea ei. Promoția este valabilă pentru toate editurile, exceptând Adevăr Divin.

IOANA – pentru a primi cadou cartea Ioana – Anton Holban (colecția feminIN), la orice comandă de minimum 50 de lei. Pentru ca voucherul sa functioneze, adauga in cos cartile dorite, apoi adaugă cartea Ioana si aplica voucherul. Promoția este valabilă pentru cărți de la toate editurile.

Îndrăgostește-te de citit

În luna iubirii, la Librex vrem să-ți dăm o mulțime de motive să te îndrăgostești de citit. ❤

 

 

 

Ți-am pregătit o mulțime de reduceri de până la 80% și promoții spectaculoase, pachete de cărți avantajoase, toate cu transport gratuit, așa cum te-am obișnuit.

 

 

Iar pe Facebook și Instagram avem o mulțime de concursuri cu titluri hot de tot. Mai mult, toate comenzile plasate în perioada 14-24 februarie intră automat într-o tombolă cu 5 mega premii: cărți gratis până la finalul anului. Mai exact, 30 de cărți per câștigător. Lunar, fiecare dintre cei 5 câștigători va primi un colet cu 3 cărți surpriză. Regulamentul tombolei poate fi consultat aici.

 

 

Îți lăsăm mai jos cele mai populare pachete din promoția noastră, și te așteptăm aici ca să descoperi o mulțime de alte titluri interesante.

Cu cărțile de dezvoltare personala potrivite alături, 2021 va fi anul tău!

Eşti la primele pagini din povestea pe care urmează să o scrii în 2021! Ai, cu siguranță, o mulțime de obiective, dorințe şi speranțe pentru anul ce se întinde înaintea ta. Cărțile bune au puterea de a-ți schimba viața, așa că ți-am pregătit 5 recomandări de neratat pentru a începe aşa cum trebuie noul an:

 

 

1.    Arta subtilă a nepăsării

#1 New York Times Bestseller, descrisă scurt ca fiind ”O metodă nonconformistă pentru o viață mai bună”. În acest ghid revoluționar, definitoriu pentru o întreagă generație, autorul ne învață că, pentru a fi fericiți, trebuie să renunțăm la a fi „pozitivi" mereu și trebuie, în schimb, să ne perfecționăm în învingerea obstacolelor. Mark Manson: "Unii spun că sunt un idiot. Alții zic că le-am salvat viața. Citiți și decideți singuri!"

 

2.    Tată bogat, tată sărac 

Cartea numărul 1 de educație financiară a tuturor timpurilor. Robert Kiyosaki a convins zeci de milioane de oameni din toată lumea că se pot gândi și altfel la bani. Promovând perspective care contestă adesea ideile consacrate, Robert și-a câștigat o reputație de vorbitor direct, curajos și îndrăzneț. Este cunoscut în întreaga lume ca susținător pasionat al educației financiare. Robert Kiyosaki: „Principalul motiv pentru care oamenii se luptă cu dificultățile financiare este acela că au trecut prin școală fără să învețe nimic despre bani. Rezultatul este că învață să lucreze pentru bani... dar nu învață nicio­dată să pună banii să lucreze pentru ei.“

 

 

3.    Puterea prezentului

Mesajul cărţii este pe cât de simplu, pe atât de revelator: dacă alegem să trăim în prezent, ne dăm şansa de a avea o viaţă fericită. Pentru a ajunge însă acolo, trebuie să ne răspundem la o întrebare: imaginea pe care o avem asupra realităţii este, într-adevăr, cea mai adecvată? Prin răspunsurile sale la aceste întrebări, autorul ne iniţiază într-o călătorie spirituală prin care învăţăm să depăşim locurile comune ale gândirii cotidiene. Cea mai înrădăcinată prejudecată este aceea că suntem totuna cu ceea ce gândim.

în urma lecturii, ajungem să fim cu adevărat împăcaţi cu noi înşine şi cu ceilalţi. Ne descoperim sinele autentic, complet şi perfect.

 

4.    Unfu*k yourself

 

Eliberează-ți mintea și trăiește-ți viața!

După ce a lucrat zeci de ani cu oamenii în calitate de coach de dezvoltare personală, Gary John Bishop a descoperit că singura barieră care-ți stă în cale ești chiar tu.

Dacă ești o persoană care se supără ușor, oprește-te din citit. Cartea asta nu e pentru tine.

Dar, daca ești în căutarea unei cărți care să-ți ofere puterea de a descoperi că tot ce ți-ai dorit vreodată se găsește în tine, asemenea unui izvor de potențial care așteaptă să se exprime, consideră-te norocos. Unfu*k Yourself este manualul celor resemnați și înfrânți, un manifest pentru o adevărată schimbare a vieții și descătușarea măreției fiecăruia dintre noi.

 

5.    Atomic habits

Cauți o cale ușoară și eficientă de a-ți forma obiceiuri bune și a scapă de cele proaste? Atomic Habits te ajută ca prin schimbări mici să obții rezultate remarcabile!

„O carte extrem de practică și utilă. James Clear extrage informațiile fundamentale despre formarea obiceiurilor, astfel că tu să poți realiza mai mult concentrandu-te pe mai puține lucruri.” – Mark Manson, autorul bestsellerului Arta subtilă a nepăsării

 

Pentru și mai multă inspirație, găsești o mulțime de cărți de dezvoltare personală aici.

Până data viitoare, lectură plăcută!

Echipa Librex

Îți mulțumim pentru 2020!

Topul celor mai vândute cărți Librex în 2020

Top 100 bestsellers Librex în 2020

Am încheiat un an în care cititul a câștigat multă popularitate. A fost anul în care am fost nevoiți să petrecem mai mult timp în casă și anul în care am avut mai mult timp pentru noi și pentru cei dragi. Pe lângă toate acestea, a fost un an dificil, un an în care multora dintre noi ne-a fost greu să ne adaptăm, un an care ne-a făcut, pe alocuri, să ne gândim cu teamă la viitor. Lectura a fost unul dintre aliații de nădejde, iar faptul că în top 3 cele mai bine vândute cărți de anul acesta se află două cărți de dezvoltare personală înseamnă că mulți dintre noi am căutat răspunsuri în paginile acestora.

 

Cea mai vândută carte de anul acesta pe www.librex.ro este Arta subtilă a nepăsării, #1 New York Times Bestseller, descrisă scurt ca fiind ”O metodă nonconformistă pentru o viață mai bună”. În acest ghid revoluționar, definitoriu pentru o întreagă generație, autorul ne învață că, pentru a fi fericiți, trebuie să renunțăm la a fi „pozitivi" mereu și trebuie, în schimb, să ne perfecționăm în învingerea obstacolelor. Mark Manson: "Unii spun că sunt un idiot. Alții zic că le-am salvat viața. Citiți și decideți singuri!"

 

Pe locul al doilea avem Acolo unde cântă racii, roman ce îmbină cu un talent extraordinar povestea tulburătoare a maturizării unei fete părăsite de familie, un superb omagiu adus naturii, o emoționantă poveste de iubire și misterul unei crime. Vanity Fair: „Delia Owens explorează felul în care izolarea afectează comportamentul uman, precum și efectul profund pe care îl poate avea respingerea asupra noastră."

 

Pe locul al treilea se situează Tată bogat, tată sărac, cartea numărul 1 de educație financiară a tuturor timpurilor. Robert Kiyosaki a convins zeci de milioane de oameni din toată lumea că se pot gândi și altfel la bani. Promovând perspective care contestă adesea ideile consacrate, Robert și-a câștigat o reputație de vorbitor direct, curajos și îndrăzneț. Este cunoscut în întreaga lume ca susținător pasionat al educației financiare. Robert Kiyosaki: „Principalul motiv pentru care oamenii se luptă cu dificultățile financiare este acela că au trecut prin școală fără să învețe nimic despre bani. Rezultatul este că învață să lucreze pentru bani... dar nu învață nicio­dată să pună banii să lucreze pentru ei.“

 

Iată cele mai vândute 100 de cărți pe www.librex.ro în 2020:

    1. Arta subtila a nepasarii
    2. Acolo unde canta racii
    3. Tata bogat, tata sarac
    4. UNFU*K YOURSELF. Elibereaza-ti mintea si traieste-ti viata
    5. Prietena mea geniala TIE-IN
    6. Pacienta tacuta
    7. Atomic Habits
    8. Oamenii fericiti citesc si beau cafea
    9. Sapiens. Scurtă istorie a omenirii
    10. Viata mincinoasa a adultilor
    11. Romaneste. Punct si de la capat
    12. Dora si Minotaurul
    13. Tatuatorul de la Auschwitz
    14. Jurnalul unui librar
    15. Autobiografia
    16. Gânduri către sine însusi
    17. Nu voi mai vedea lumea niciodata
    18. Inteligenta emotionala
    19. Bine ai venit in America!
    20. Povestea mea
    21. Praf de zane
    22. Conversatii cu Dumnezeu vol. I+II+III
    23. Cartea de bucate a lui Pettson si Findus
    24. Pamantul fagaduintei
    25. Povestea fetitei pierdute
    26. Cele cinci limbaje ale iubirii
    27. Cei care pleaca si cei ce raman
    28. Arta subtila a disperarii
    29. Codul lui Dumnezeu
    30. Povestea noului nume
    31. Fa-ti patul
    32. Recviem vesel pentru tata
    33. 12 Reguli de viata
    34. Bunele maniere pentru copii in 365 de zile
    35. Petrecerea de Craciun a lui Pettson
    36. Cartea intelepciunii
    37. Acolo unde femeile sunt regi
    38. Regula de 5 secunde
    39. Homo Deus. Scurtă istorie a viitorului
    40. Viata e usoara, nu-ti face griji
    41. MISTER
    42. Seducătorul domn Nae
    43. Fata din tren
    44. Te voi iubi mereu
    45. Copii de pe Volga
    46. Dupa ce ne-am intalnit TIE-IN
    47. Puterea prezentului
    48. Ceea ce nu poate fi ascuns
    49. Maria Tanase. Artista, omul, legenda
    50. CUM SA-TI reinventezi viata
    51. Cele 15 legi supreme ale dezvoltării personale
    52. La ce sa te astepti cand esti insarcinata
    53. Calatoria Cilkai
    54. Magia ordinii
    55. Viata secreta a scriitorilor
    56. Secretele succesului
    57. Dupa ce ne-am indragostit
    58. Cuvinte care schimba minti
    59. Dupa ce ne-am certat
    60. Regina Maria. Colectia Centenarul Marii Uniri
    61. Magia - Rhonda Byrne
    62. Enzima MIRACOL
    63. Gandeste ca un calugar
    64. Elefantul Elmer
    65. Dupa ce am gasit fericirea
    66. Antreneaza-ti creierul
    67. Alegerea. Accepta cu bucurie posibilul
    68. Cel mai bogat om din Babilon
    69. Codul vindecarii
    70. La ce sa te astepti in primul an de viata
    71. Atitudinea este totul
    72. Ticalos la patru ace
    73. Imi pare rau, sunt asteptata
    74. O mie nouă sute optzeci și patru
    75. Inainte de noi
    76. Lumina unui nou inceput
    77. Din tainele vietii si ale universului
    78. Regina Maria - Povestea vietii mele (set volumul 1 si 2)
    79. Gaseste puterea sa mergi mai departe
    80. De veghe în lanul de secara
    81. Greseala. Seria Off-Campus Vol. 2
    82. Medicina, nutritie si buna dispozitie
    83. Corupt
    84. Fizica povestita
    85. Trandafirul scotian
    86. Vicious
    87. Fara regrete
    88. Cristalul Eteric: Al Treilea Tunel
    89. Creierul si Mintea Universului
    90. New York
    91. Cere-mi ce vrei
    92. Provocare
    93. Medium medical
    94. Creionul de tâmplărie
    95. 21 de lecții pentru secolul XXI
    96. Pământ american
    97. Curajul de a fi vulnerabil
    98. Darul stelelor
    99. Inteligenta erotica
    100. Uneori castigi, uneori inveti

Topul celor mai amuzante căutări de pe LIBREX în 2020

Pentru că ne-am mutat online, binecunoscutul Vă pot ajuta cu ceva?/ Căutați ceva anume? a fost înlocuit, în cea mai mare măsură, cu barele de căutare.

Și pentru că socoteala din tastatură nu se potrivește mereu cu titluri de literatură, vizitatorii noștri ne-au încântat cu o mulțime de căutări care mai de care mai amuzante sau neobișnuite.

 

Categoria – Auto-correct

Urzeala trenurilor

Acolo unde cântă dracii

Câte părți are trilogia Grisha?

Irina blender

Înainte să mă cunosc

Mă iubește sau nu mă iubește?

Băiatul care l-a urmat pe tatăl său la auchan

 

Categoria – Școala vieții

Manual de făcut bani

Arta de a citi gândurile femeii

Ce știu bărbații despre femei

 

Categoria – De sezon

Teste covid

Teste rapide covid

Teste admitere carol davila

 

Categoria – Ghidurile de care avem nevoie

Cum să citești repede

Cum să dormi cu ochii deschiși

Cum să mănânci fără să te îngrași

Cum să slăbesc rapid?

Cum să dormi 6 ore în 3 ore

Cum să faci bani rapid

 

Categoria - Vrac

Cărți la metru

Cărți de tarot cu îngeri

Cărți de mâncat

Cărți de albine

Câte cărți încap într-un metru

 

Categoria – Google e la câțiva pixeli distanță..

Cine este Radu Cinamar

Cine este Robert din cartea fluturi

 

Categoria "Cum se aude, așa se scrie”:

Uitceăr

Lovstorii

Vișăs

 

Într-o notă mai serioasă, în acest an neobișnuit, cele mai multe căutări pe www.librex.ro s-au îndreptat către cărțile de dragoste.

Sapiens, bestsellerul lansat în 2017, alături de noul volum apărut, au reușit să ajungă pe locul al doilea în anul 2020.

După cele două se situează binecunoscutul Chef Florin Dumitrescu, autorul uneia dintre cele mai vândute cărți de anul acesta: Românește. Punct și de la capăt.

TOP 10 căutări pe LIBREX:

1.      carti de dragoste

2.      sapiens

3.      florin dumitrescu

4.      after

5.      jamila

6.      barack obama

7.      pettson

8.      provocare

9.      fluturi

10. conversatii cu dumnezeu

Cele mai cautate carti in luna decembrie

În luna cadourilor, o mulțime dintre voi ați ales să dăruiți bookurii celor dragi, iar copiii au fost cei care s-au bucurat de cele mai multe dintre ele! Acest lucru ne bucură tare mult – ce poate fi mai frumos decât să își lase imaginația să zboare prin tărâmuri pline de magie și aventuri nebănuite?

Cea mai bine vândută carte din luna decembrie este Surpriza de Crăciun pentru Findus, cea mai nouă apariție a lui Sven Nordqvist.

De succes s-au bucurat și cărțile de gastronomie, cele mai căutate două dintre ele fiind Românește. Punct și de la capăt și Rețetele de Crăciun ale lui Jamie.

 

 

Pentru inspirație, îți lăsăm mai jos topurile cu cele mai vândute și dăruite titluri, pe categorii.

 

Top vânzări decembrie – Cărți pentru copii: 

  1. Surpriza de Crăciun pentru Findus – Sven Nordqvist
  2. Poveste De Crăciun - Charles Dickens
  3. Micul Prinț - Antoine de Saint-Exupery
  4. Petrecerea de Crăciun a lui Pettson - Sven Nordqvist
  5. CuMinte de Crăciun - Ioana Chicet-Macoveiciuc
  6. Pettson și Findus. Calendarul Familiei 2021 - Sven Nordqvist
  7. Eu și Moș Crăciun - Matt Haig
  8. Erus și misterul de pe insula zburicornilor - Alec Blenche
  9. Un băiat numit Crăciun – Matt Haig
  10. Caietul - Ioana Chicet-Macoveiciuc

 

Top vânzări decembrie – Gastronomie: 

  1. Românește. Punct și de la capăt – Florin Dumitrescu
  2. Rețetele de Crăciun ale lui Jamie – Jamie Oliver
  3. Maramureș în bucate - Nicolai Tand
  4. VEG - Jamie Oliver
  5. JAMILA CUISINE. Cele mai iubite rețete - Geanina Staicu – Avram
  6. Gătește în 30 de minute cu Jamie - Jamie Oliver
  7. Dictatura gastromică - Constantin Balcabașa
  8. Superfood pentru toată familia - Jamie Oliver
  9. Carte de bucate - Sanda Marin
  10. În bucătăria lui Joseph - Joseph Hadad

 

Top vânzări decembrie – Carte pentru ea: 

  1. Găsește puterea să mergi mai departe - Agnes Martin-Lugand
  2. Acolo unde cântă racii - Delia Owens
  3. Cazul doctorului Kukotki - Ludmila Ulitkaia
  4. Dicționar de optimisme - Chris Simion
  5. Viața mincinoasă a adulților - Elena Ferrante
  6. Orașul Semilunii. Casa Pământului și a Sângelui - Sarah J. Maas
  7. Povestea mea – Michelle Obama
  8. Trandafirul scoțian – Raluca Butnariu
  9. Biblioteca de la miezul nopții - Matt Haig
  10. Arta ei de a reuși. Povestea nespusă a Melaniei Trump - Mary Jordan

 

Top vânzări decembrie – Carte pentru el: 

  1. Românește. Punct și de la capăt – Florin Dumitrescu
  2. Pământul făgăduinței - Barack Obama
  3. Rețetele de Crăciun ale lui Jamie – Jamie Oliver
  4. Arta subtilă a nepăsării - Mark Manson
  5. Unfu*k Yourself. Eliberează-ți mintea și trăiește-ți viața
  6. Atomic Habits - James Clear
  7. Sapiens. Scurtă istorie a omenirii- Yuval Noah Harari
  8. Fizica povestită – Cristian Presură
  9. Sapiens. O istorie grafică. Vol.1, Nașterea omenirii - Yuval Noah Harari
  10. Cel mai bogat om din Babilon - George S. Clason

Librexclusive

 

Librexclusive – clubul unde pasiunea pentru citit îți este răsplătită mai mult decât te aștepți!

Am creat Librexclusive din pasiune pentru cărți și pentru că vrem să îți dăm în continuare #MotiveSăCitești, în cazul în care încă mai ai nevoie.

Beneficii: Așa cum am promis, pasiunea pentru citit îți este răsplătită în clubul nostru. Fie că vorbim despre cadouri, reduceri la coșul de cumpărături, vouchere pentru comenzi ulterioare, prioritate la livrarea comenzilor fără niciun cost suplimentar, transport gratuit dar și multe alte surprize, toate sunt create special pentru a te ajuta să citești oricât de mult îți dorești!

Beneficiile cresc odată cu valoarea comenzilor, așadar cele mai multe beneficii le vei avea la comenzi de minim 150 de lei. Dar promitem că nici celelalte nu sunt deloc de neglijat. În plus, beneficiile sunt schimbate periodic.

Cum te înscrii în Librexclusive: Ce trebuie să faci pentru a face parte din acest club exclusivist al iubitorilor de cărți?

Comandă de minim 50 de lei în fiecare lună orice cărți de pe Librex.ro (îți promitem că ai de unde alege) pentru a face parte din grupul Cititorilor Relaxați, de 100 de lei în fiecare lună, dacă ești un Cititor Pătimaș, iar dacă te consideri deja un Cititor Expert, 150 de lei este suma lunară pe care trebuie să o atingi.

1. Cititor relaxat – Îți place să citești, dar alegi pe sprânceană cărțile. Uneori începi mai multe cărți, iar pe unele nici nu le mai termini. Comanzi de minim 50 de lei pe lună 2-3 titluri care crezi că ți-ar fi suficiente câteva săptămâni.

 

2. Cititor pătimaș – Nu-i niciun dubiu că citești mult. Câteodată descoperi un autor care îți place și nu te lași până nu-i citești toate cărțile. Sau te axezi pe un subiect și găsești cele mai bune cărți despre el. De cele mai multe ori vânezi reducerile și îți umpli locurile pe care le-ai lăsat goale special în biblioteca ta perfect aranjată. Comanzi cărți de minim 100 de lei pe lună și termini cel puțin două pe săptămână.

 

3. Cititor expert – Devorezi tot ce apare nou. Cauți recomandări, discuți despre cărți cu oamenii care împărtășesc aceeași pasiune. Știi totul de la clasici la contemporani, de la science fiction la dragoste și de la dezvoltare personală la știință. Comanzi de minim 150 de lei pe lună ca să poți să ții pasul cu dorința ta nestăvilită de a citi.

 

Pasiunea pentru citit se întreține cu cărți bune și cât mai multe! Te așteptăm în Librexclusive!

Librex 10 ani

 

Sunt 10 ani de când îți dăm #MotiveSăCitești și tot atât de când aducem pentru tine zeci de mii de titluri care să îți bucure sufletul și să îți îmbogățească viața!

Așa că e normal să sărbătorim cei 10 ani împreună cu tine!

Cum?

Ți-am pregătit super reduceri, de până la 90%.

Îți oferim, în continuare, transport gratuit la orice comandă, indiferent de valoare acesteia.

 

Dacă plasezi o comandă până la 30 august, vei fi înscris automat în campania ”10 abonamente pentru 10 luni de lectură”.

Ce înseamnă un abonament de lectură? Timp de 10 luni, vei primi din partea noastră un voucher lunar cadou ca să îți cumperi cărțile preferate. Poți consulta regulamentul aici.

 

Castigatorii celor ”10 abonamente pentru 10 luni de lectură” sunt:

 

Amalia Mihalache

Anca Vilceanu

Zaharia Denisa

Alexandru Nedelcu

Erno Nagy

Florentina Harasim

Simionov Loredana

Luminita Mihu

Ciobanu Luiza

Bianca Brebenel

”E mai bine să nu te scuzi decât să dai o explicație proastă” – George Washington

 

Dacă ești aici, știm sigur că îți place să citești, dar știai că 93,5% dintre români nu cumpără nici măcar o carte pe an? Iar în cazul multor persoane care cumpără cărti, vorbim despre un coș de cumpărături de 5 sau chiar și de 10 ori mai mic, comparativ cu alte state europene.

De ce nu citesc românii? Sau de ce citesc prea puțin? Unii spun că nu au timp suficient. Alții dau vina pe prețul cărților, alții pe cel al transportului și așa mai departe.

 

Librex demontează câteva dintre cele mai comune scuze invocate de români și îți dă în continuare numeroase #MotiveSăCitești!

 

 1. Nu am timp să citesc

Te invităm să pui pe hârtie cât timp aloci zilnic lucrurilor nesemnificative din viața ta. Fă calculul, apoi transformă orele neproductive în timp pentru lectură. Deci? Câte cărți ai putea citi într-o lună?

 

  2. Cărțile sunt, în general, scumpe

Unele da, altele mai puțin. Însă noi includem ambele categorii de prețuri în campaniile de oferte. Apropo, luna aceasta avem reduceri de până la 90% pe librex.ro și o promoție de 2+1 gratuit la orice titluri de la Editura Epica.

 

   3. Nu vreau să plătesc transport  

Te credem pe cuvânt! Mai ales dacă transportul este mai costisitor decât cartea ?  Așa că facem noi cinste cu transportul, iar tu te bucuri de autorii tăi preferați.  Da, ai transport gratuit, indiferent de valoarea comenzii, ai citit bine!

 

 

 4. Nu am timp să frecventez librăriile și nici nu am una în zonă 

Dacă nu te duci tu la librărie, vine ea la tine ?  Și asta în doar câteva click-uri de mouse. Sau două minute, pe ceas.  Intră pe www.librex.ro, alege titlurile pe care le dorești, plătește online și primești comanda prin curier, fără costuri de transport.

 

   5. Prefer să mă uit la filme sau la seriale

Cel mai fain cinematograf este în capul tău. Citind, tu de ocupi regie, tu ilustrezi personajele, tu creezi efectele speciale și, poate cel mai important, trăiești emoția firului epic la prima mână, fără niciun alt filtru! Pe Librex găsești cele mai interesante titluri de beletristică. Așa că așează-te confortabil în scaunul tău de regizor șiiiiii….. ACȚIUNE! 

 

6. Nu știu ce să citesc

Începe cu orice! Orice te intrigă, te pasionează, îți stârnește curiozitatea. Orice vrei să înveți sau să trăiești. Tot nu știi ce vrei? Scrie-ne și îți recomandăm noi ceva. Avem atâtea bestselleruri și cărți pentru toate gusturile că n-o să știi cu ce să începi mai întâi.

Cartea Romaneste. Punct si de la Capat, in exclusivitate la Librex

 

Suntem convinsi ca ati inceput deja sa va ganditi la pregatirile pentru sarbatorile de iarna si mai ales la bucatele traditionale pe care le veti prepara cu mare drag, alaturi de familie. Si mai mult ca sigur ati inceput sa faceti o lista de cadouri pentru persoanele apropiate, insa nu sunteti siguri daca sunt cele mai potrivite. Nu-i nici o problema, pentru ca vrem sa va venim in ajutor si sa va oferim o idee de carte perfecta ca si cadou, dar care o sa va ajute si la prepararea meselor de sarbatori (si nu numai).

 

Este vorba despre cartea Romaneste, punct si de la capat, scrisa de Chef Florin Dumitrescu si distribuita in exclusivitate de Librex. Aceasta contine cele mai bune 60 de preparate romanesti si o puteti cumpara la timp pentru a gasi inspiratie pentru mesele de sarbatori, daca vreti sa va impresionati familia si invitatii. Insa, reprezinta si un cadou ideal pentru o persoana pasionata de gatit, careia ii place sa incerce retete noi in permanenta si care vrea sa aiba in biblioteca unele dintre cele mai bune carti de bucate.

 

Desi traim intr-o epoca in care am putea gasi foarte usor retete pe internet, nimic nu se compara cu gatitul avand drept ajutor o carte deosebita. Retetele publicate in aceasta carte sunt exacte si daca respectati intocmai pasii, dar si cantitatile, nu aveti cum sa dati gres. Acesta este farmecul cartilor de bucate, pentru ca sunt precise. Pe site-urile cu retete culinare, s-ar putea sa nu gasiti toate indicatiile necesare.

 

In plus, gatitul ar trebui sa fie nu doar despre prepararea mancarii in sine, ci sa devina un ritual care sa va faca placere. Timpul liber este pretios pentru toata lumea, insa din cand in cand, incercati sa transformati modul in care gatiti. Muzica preferata pe fundal, pregati-va din timp ingredientele si ustensilele necesare, implicati si persoanele dragi voua si bucurati-va de tot procesul de gatit, de aromele ingredientelor, de modul in care se transforma pe masura ce trec minutele. Gatitul este o arta si un mod de relaxare, asa ca acordati-va timp si veti vedea cat este de placut.

 

In aceasta carte superba, Chef Florin Dumitrescu a investit timp si cunostinte, pentru a putea sa ne ofere 60 de retete delicioase, culese de pe teritoriul tarii. Veti descoperi retete inedite, despre care mai mult ca sigur nu ati auzit, cum ar fi Lapte de Bou (specific din Tara Motilor) sau storceagul din gospodariile pescaresti.

 

Cartea este impartita in patru capitole, pentru ca retetele sa fie mai usor de reperat: aperitive, ciorbe, feluri principale si deserturi. Ce este interesant este ca fiecare reteta are o poveste pe care o puteti afla din paginile acestei carti. In plus, cartea este semnata de cativa dintre Chefii cunoscuti din Romania, iar prefata poarta semnatura Chefului francez Yannick Alleno, detinator a 3 stele Michelin si unul dintre cele mai importante nume cand vine vorba despre fine dining.

 

Speram ca v-am convins de cat de utila este o astfel de carte si de faptul ca poate reprezenta si un cadou foarte bun de Craciun. Ce spuneti, o veti cumpara?

Cand dragostea gaseste un refugiu in Bazarul Visurilor…

 

 

Cartile de dragoste sunt printre cele mai apreciate carti din lume. Acestea sunt iubite atat de catre romanticii incurabili care nu ar putea citi alt gen, de catre persoane care cunosc primii fiori ai dragostei sau de persoane care adora cartile cu final fericit. Trebuie totusi sa recunoastem ca pentru a citi o carte de dragoste, trebuie sa avem o anumita stare. Fie ca visam la ziua in care vom fi fericiti, fie ca iubim si ni se pare ca este cel mai frumos sentiment din lume sau din contra, poate am suferit o deceptie in dragoste si vrem sa ne aducem aminte ca intr-o zi, vom avea curajul sa iubim din nou, aceste carti sunt ideale pentru toate starile enumerate.

 

Din fericire, cartile de dragoste nu se vor demoda niciodata si permanent apar noi si noi titluri care sa multumeasca chiar si cei mai pretentiosi cititori. Iar astazi, o sa va prezentam noua carte a uneia dintre cele mai iubite autoare a genului: Bazarul visurilor, de Jojo Moyes. Probabil o stiti pe autoare deja, datorita trilogiei ,,Inainte sa te cunosc”. Jojo Moyes, pe numele sau adevarat Pauline Sara Jo „Jojo“ Moyes este o jurnalista care si-a urmat visul, debutand ca scriitoare in anul 2002, iar in anul 2011 primeste pentru a doua oara un premiu la care putini au curajul sa spere: Romantic Novel of the Year Award pentru romanul The Last Letter From Your Lover.

 

Insa, adevaratul succes l-a cunoscut abia in 2012, cand a publicat romanul ,,Me before you”, urmand ca in ianuarie 2013, compania MGM sa cumpere drepturile de ecranizare pentru cunoscutul film cu acelasi nume.

 

De atunci, autoarea a devenit unul dintre cele mai indragite nume ale genului si isi surprinde fanii cu fiecare carte publicata. Iar cea mai recenta este Bazarul Visurilor, o carte publicata si in limba romana de catre Editura Litera.

 

In primele pagini, romanul ne poarta inapoi in anii ‘60, unde facem cunostinta cu Athene Forster (poreclita Ultima Debutanta). Era o tanara superba, dar razvratita, care accepta sa se casatoreasca cu unul dintre cei mai ravniti mostenitori ai vremii. Nu trece mult timp de la casatorie ca incep sa apara zvonurile infidelitatii Athenei.

 

Povestea continua cu protagonista romanului, Suzanna Peacock. Aceasta are un trecut greu de infruntat, dar si o casnicie cu probleme. Evadeaza de toate probleme in micul sau magazin Peacock Emporium, cel care va deveni Bazarul Visurilor. Curiosi despre ce se intampla mai departe? Atunci va trebui sa cititi in carte, pentru ca nu vrem sa va stricam surpriza! Vrem sa va lasati sa descoperiti adevarul, sa empatizati cu personajele si sa fiti captivati de actiune, pana la ultima pagina.

 

Asa cum probabil va asteptati deja, aceasta carte este o poveste in care protagonista va trebui sa tina piept vietii si sa treaca prin tot felul de stari pana va cunoaste adevarata fericire. La fel se intampla si in viata: pentru a avea parte de o poveste de dragoste ideala, trebuie intai sa ne infruntam toate temerile si sa ne cunoastem cel mai bine pe noi. Dar, mai mult despre acest lucru puteti afla citind superbul roman de Jojo Moyes.

 

Ce spuneti, v-am atras atentia? Veti citi aceasta carte?

O carte despre cum dragostea schimba vieti: Repertoarul amorului

 

 

Oamenii au fost inca din cele mai vechi timpuri atrasi de subiecte tabu, de subiecte despre care nu se vorbea decat ,,pe la colturi” si mai ales, de vietile private ale conducatorilor vremii. Fiecare greseala era taxata aspru atat de catre apropiati, de nobili, dar si de catre supusi.

 

In prezent, inca exista subiecte tabu si inca exista atractia pentru a sti cat mai multe amanunte din viata privata si din dormitorul oamenilor celebri. Iar acest lucru se poate traduce prin dorinta publicului de a demonstra lor ca si celebritatile sunt tot oameni care poate gresesc, care poate inseala, care nu au viata perfecta pe care o afiseaza zi de zi.

 

In numele iubirii s-ar purtat razboaie grele, pentru iubire s-au jertifit milioane de oameni, au curs rauri de cerneala pentru a scrie poezii si romane. Si cele mai celebre povesti de dragoste sunt si cele care au schimbat intr-un fel istoria omenirii asa cum o stim astazi. Spre exemplu, mitologicul Razboi Troian este bazat pe o poveste de dragoste. Cu toate ca nu este decat un mit, neexistand dovezi concrete ale acestuia, gasim similitudini pe parcursul istoriei si chiar si in ziua de astazi, in povesti de dragoste care au acelasi rezultat.

 

Un lucru este cert: pentru iubire s-au purtat razboaie grele, insa fara iubire, oamenii nu ar putea sa traiasca. Iar daca sunteti curiosi din fire si vreti sa aflati detalii interesante despre povestile de dragoste, infidelitatile, despartile, amagirile si sperantele desarte ale unora dintre cele mai cunoscute personalitati din istorie, va recomandam sa cititi cartea Repertoarul amorului (69 de povesti de dragoste din istoria lumii) scrisa de Stelian Tanase.

 

Asa cum ii spune si numele, aceasta carte cuprinde 69 de povesti scurte, fise telegrafice ale unor celebritati care au trait de-a lungul timpului: regi, regine, dictatori, presedinti, actori, regizori, cantareti, curtezane, amante, sotii si asa mai departe. Unele povesti s-au terminat tragic, altele au redefinit conceptul de iubire, asa cum il cunoastem si chiar indraznim sa spunem ca au schimbat si istoria omenirii.

 

Cartea este o culege de povesti de dragoste ale personalitatilor straine, cum ar fi Kafka, Stalin sau Hitler, Goebbels, Jeanne Hébuterne, Amedeo Modigliani, Frida Kahlo, Edith Piaf, Coco Chanel, Marilyn Monroe, dar si ale personalitatilor romanesti: Bazu Cantacuzino, George Enescu, Regele Mihai si chiar Regina Maria.

 

Din aceasta carte veti afla atat detalii picante despre cei mentionati si multi altii, dar veti avea si de invatat despre ce sa faceti si ce sa nu faceti astfel incat sa va bucurati de iubire si de relatii sanatoase si sa nu le lasati sa va distruga atat viata voastra, dar si viata altor persoane. Cu siguranta va fi o lectie din care veti ramane cu niste idei pe care le puteti folosi in viata, pentru ca veti sti sa recunoasteti ,,simptomele” unei relatii toxice, de ce nu este bine sa inselati sau sa dati false sperante si de ce este importanta comunicarea in relatia cu partenerul.

 

Daca v-am atras atentia cu aceasta carte, o puteti comanda si online. Este publicata la Editura Hyperliteratura si are 248 de pagini. 

O carte de suflet - Iubitelor mele prietene, de Irina Binder si Carmen Voinea-Raducanu

 

 

Desi orice zi este perfecta pentru citit, putem spune ca toamna este anotimpul ideal pentru aceasta activitate. Astenia de toamna isi face simtita prezenta si majoritatea oamenilor vor doar sa ajunga acasa si sa se relaxeze, singuri sau in compania familiei, alaturi de o cana mare de ceai sau de o ciocolata calda cu lapte. Iar daca alaturi este si o carte, cu atat mai bine. Cititul, pe cat pare de relaxant, ajuta creierul si il mentine alert, astfel ca astenia de toamna va disparea mai repede.

 

De aceea, va incurajam sa profitati de lumina naturala cat mai puteti si sa cititi cartile care va plac. Daca aveti posibilitatea, cititi in natura: fie in parcul cel mai apropiat de voi, la munte, la tara cand va vizitati bunicii, oriunde va face placere sa petreceti timpul.

 

Si pentru ca este inceput de toamna, avem o veste buna pentru fanii Irinei Binder. Se lanseaza cartea Iubitelor mele prietene de Irina Binder si Carmen Voinea-Raducanu. Este o carte de suflet pentru autoare (de fapt, asa au fost toate cartile lansate pana acum) mai ales ca a fost scrisa alaturi de prietena ei cea mai buna.

 

Daca ati citit cartile Irinei Binder, este imposibil sa nu va fi regasit in scrierile ei. Sunt carti care prezinta trairi generale, pe care le-am avut toti la un moment dat. Deceptii in dragoste, neincredere in propria persoana sau in oameni, puterea de a merge mai departe chiar si cand totul parea pierdut, fluturi in stomac si insomnii din diferite cauze. Toate acestea sunt trairi normale, fac parte din vietile noastre si nu ar trebui sa le ascundem. Din contra, daca oamenii ar intelege ca nu sunt singurii care trec printr-o anumita situatie si ca mereu exista o rezolvare, multe vieti s-ar schimba.

 

La fel se intampla si cu prieteniile: cu totii cautam un prieten adevarat, alaturi de care sa trecem prin viata, sa ne impartasim bucuriile dar si suferintele, sa ne fim alaturi atat cand cunoastem succesul, dar si cand trebuie sa o luam de la capat si care sa ne aduca aminte ca daca am reusit o data, vom invinge de fiecare data orice situatie, indiferent cat ar fi de dificil.

 

 

 

In cartea Iubitelor mele prietene, autoarele ne prezinta ceea ce au trait de-a lungul vietii pana in acest moment, alaturi de persoanele care le-au iesit in cale. Si nu numai atat: ne reamintesc ca viata este compusa atat din momente frumoase, dar si din momente mai putin placute si trebuie sa transformam orice experienta intr-o lectie. Si dupa ce se incheie o relatie de prietenie, indiferent cum, sa ne aducem aminte de toate momentele frumoase si sa le pastram doar pe acelea.

 

Cartea este disponibila cu precomanda si va fi livrata incepand cu 23 septembrie. Pretul ei este de 48 lei si veti primi cadou un semn de carte metalic in forma de inima. Cartea are 352 de pagini, insa va garantam ca pe masura ce veti avansa cu lectura, veti dori ca aceasta sa aiba mai multe pagini.

 

Speram sa va placa noua carte a Irinei Binder, scrisa alaturi de prietena ei de suflet, Carmen Voinea-Raducanu!

Urzeala tronurilor s-a incheiat pe marile ecrane. In scris, povestea continua…

 

 

Deja au trecut cateva luni de la marele final al serialului fenomen Game of Thrones, insa povestea nu s-a terminat si in lumea magica a autorului George R.R. Martin, autorul cartilor pe care s-au bazat serialul. In caz ca nu stiati, seria Cantec de Gheata si Foc  a fost cea care a stat la baza serialului indragit sute de milioane de fani din intreaga lume. La un moment dat insa, scenaristii au fost nevoiti sa preia povestea si sa o modeleze dupa bunul plac. De ce? Pentru ca autorul a ramas in urma cu publicarea cartilor din serie, iar povestea de pe marile ecrane trebuia sa continue.

 

In prezent, sunt publicate cinci carti din seria Cantec de Gheata si Foc, autorul lucrand si in prezent la a sasea carte. Se pare ca seria va avea sapte carti in total, asa ca fanii asteapta cu sufletul la gura ca autorul sa scrie si spera ca finalul si destinul personajelor sa fie pe placul lor, spre deosebire de finalul serialului. Ultimul sezon al serialului a primit foarte multe critici si chiar petitii de a fi refilmat, iar finalul a lasat un gust amar fanilor. Acum, acestia isi pun toate sperantele in autorul seriei pentru ca finalul gandit de el sa fie pe placul lor.

 

Poate va intrebati de ce este atat de populara aceasta serie de carti? In primul rand, actiunea ne transpune intr-o lume magica, dar conflictul se poate asemana cu tot ceea ce s-a intamplat de-a lungul vremurilor si inca se mai intampla, atat la nivel mondial, dar si intre familii: lupta pentru putere. De aceea, multe persoane au fost atrase de aceasta serie. Apoi, povestea spusa de carti este unica, nu a mai fost abordata in felul acesta de nici un alt autor.

 

Multitudinea de personaje tin actiunea vie, iar cititorul va fi captivat de descrierea lor si de cat de bine sunt conturate acestea. Multi autori nu construiesc personajele atat de bine, insa cele din Urzeala Tronurilor carte sunt foarte bine conturate. Apoi, detaliile prezentate: pentru multi poate parea plictisitor, insa este o buna metoda pentru a afla ce a fost in mintea autorului cand a scris cartile. Atat de multe detalii nu prea lasa loc imaginatiei si trebuie sa recunoastem ca este o provocare, pentru ca de obicei lumea cartilor este magica tocmai pentru ca ne indeamna sa ne construim singuri imaginea decorului si a personajelor.

 

 

In carti sunt prezentate foarte multe elemente supranaturale, de la dragoni pana la Armata celor Morti din Nord. Iar motto-ul casei Stark ,,Winter is coming” (Iarna se apropie) este deja celebru si s-au facut foarte multe meme-uri pe seama lui, devenind viral intr-un timp extrem de scurt.

 

Daca nu ati vizionat pana acum serialul, va recomandam sa asteptati si sa cititi intai cartile aparute. Este mult mai interesant asa si chiar daca veti astepta o perioada, veti vedea ca merita. In librarii veti gasi toate cele cinci carti publicate pana acum si chiar si pachete care le contin pe toate.

 

Voi ati citit pana acum aceasta serie? Cum vi s-a parut?

Haideti sa incurajam si autorii romani!

Zicala romaneasca ,,Ai carte, ai parte” este in totalitate adevarata. Desi in trecut se folosea pentru a sublinia faptul ca oamenii care au proprietati sunt inscrisi in cartea funciara si au un anumit statut social, astazi, aceasta expresie se refera la importanta cititului si invatatului. Fiecare om ar trebui sa citeasca macar o carte pe luna, indiferent de subiectul acesteia. Cititul dezvolta imaginatia si vocabularul, cititul antreneaza creierul si contribuie la imbogatirea culturii generale a fiecarei persoane.

In ziua de astazi avem acces la mii de titluri, atat ale autorilor straini, dar si ale autorilor romani. Asa ca putem alege cu usurinta cartile care ne plac, putem incerca mai multe genuri literare pana ne gasim preferatul. Unii oameni prefera sa citeasca despre cum se pot dezvolta personal, altii adora lecturile usoare, unii sunt captivati de genul horror. Nu ar trebui sa judecam un om in functie de cartile pe care le citeste. Inainte sa il judecati, ganditi-va cand a fost ultima data cand ati citit o carte.

Iar daca sunteti in cautarea unor titluri noi, ce ati spune sa incurajam si autorii romani? Sunt foarte multe titluri bune publicate de autori autohtoni in ultimii ani si este pacat sa nu le dati o sansa. O sa fiti placut surprinsi de cat de bine sunt scrise aceste carti si chiar o sa vreti sa cititi mai multe titluri ale unui autor roman care v-a captivat.

Spre exemplu, unul dintre cei mai cunoscuti autori romani din ultimii ani este Irina Binder. Cu siguranta ati auzit de ea si de cartea ei de debut ,,Fluturi”. In momentul de fata, este cea mai indragita carte de dragoste romaneasca si continua sa se mentina in topul vanzarilor an de an.


 

Seria ,,Fluturi” are patru volume si cu siguranta o sa va captiveze inca de la primele randuri. Cartile sunt usor de citit, sunt scrise ca un fel de jurnal personal, astfel incat o sa empatizati cu personajele si o sa fiti alaturi de ele pana la finalul serie, bucurandu-va si intristandu-va cu fiecare pagina pe care o cititi.

,,Pana la sfarsit” este continuarea seriei ,,Fluturi” si a aparut in luna mai a acestui an. Asa ca este un titlu proaspat, pe care vi-l recomandam daca ati fost fani ai seriei ,,Fluturi”.

 

Irina Binder a mai scris si ,,Insomnii”, o alta carte ce a avut mare succes, dar si ,,Strainul de langa mine”. Titlul ,,Insomnii” este si numele blogului autoarei, blog pe care isi asterne inca din 2010 gandurile, framantarile si intrebarile din miez de noapte. Cu siguranta o sa va regasiti in randurile asternute in aceasta carte, pentru ca reflecta temerile fiecarui om in societatea moderna. ,,Strainul de langa mine” este o carte inspirata din viata reala a autoarei, asa ca nu o sa va dezamageasca, mai ales ca este posibil sa va regasiti in unele situatii.

Chiar va recomandam sa le acordati o sansa autorilor romani. O sa fiti surprinsi de cat de captivante sunt cartile si mai ales de faptul ca o sa va regasiti in unele situatii, pentru ca majoritatea sunt inspirate din viata reala a autorilor.


Topul vânzărilor Librex la Bookfest 2018

Librex a participat, în perioada 30 mai – 3 iunie, la cea de-a XIII-a ediție a Salonului Internațional de Carte Bookfest, desfășurat în pavilionul B2 de la Romexpo. Editura Librex, înființată în 2016, se află la cea de-a doua participare la Bookfest.

În cadrul acestei ediții, Librex a venit cu peste 100 de titluri, dintre care 20 în premieră, lucrări scrise de autori români contemporani. Pe toată perioada Bookfest 2018 au avut loc 17 lansări de carte Librex.


 

 

 

Printre lansările de top s-au aflat:

Colecția Centenarul Marii Uniri, proiect coordonat de istoricii Cristian Moșneanu, Cornel Bîrsan și Ștefan Dumitrache

Regina Maria, de Cristian Moșneanu, volum apărut în cadrul Colecției CENTENARUL MARII UNIRI

Seria GEMINI, de Monica Ramirez, două volume: Gemini și Rogue, o serie de spionaj care abordează situația geopolitică actuală

Fugi!, de O. G. Arion, un nou thriller incitant ce vă va ţine cu sufletul la gură până la ultima pagină

O lacrimă pentru Măria Sa, de Florin Horvath, reeditare, lucrare care a primit Premiul Uniunii Scriitorilor Români în 1987 pentru "Cel mai bun roman istoric".


În topul vânzărilor editurii LIBREX la Bookfest 2018 s-au situat cărțile:

Regina Maria – Colecția CENTENARUL MARII UNIRI, de Cristian Moșneanu

GEMINI, Vol. 1 al Seriei GEMINI, de Monica Ramirez

O lacrimă pentru Măria Sa, de Florin Horvath

Fugi!, de O. G. Arion

ROGUE, Vol. 2 al Seriei GEMINI, de Monica Ramirez

Traficantul de umbre, de Monica Ramirez

Istorie furată – Întemeierea Țării Românești: Radu Negru Vodă între legendă, mit și adevăr, de Cornel Bîrsan

Ușa de dincolo de viață, de Iulia Ioniță

Radu Negru Vodă – Colecția CENTENARUL MARII UNIRI, de Cristian Moșneanu

Petru Cercel – Colecția CENTENARUL MARII UNIRI, de Cristian Moșneanu


Anul acesta, LIBREX a înregistrat o creștere de 25% față de ediția trecută a Salonului Internațional de Carte Bookfest.

 

LIBREX la Bookfest 2018, 30 mai - 3 iunie

 

Librex vă aşteaptă la Bookfest 2018, în perioada 30 mai – 3 iunie, cu peste 100 de cărţi-eveniment și multe titluri noi scrise de autori români. Cele aproape 20 de lansări de carte vă vor oferi prilejul de a vă întâlni cu scriitorii și istoricii români: Florin Horvath, Monica Ramirez, Oana Arion, Iulia Ioniță, Cristian Moșneanu, Ștefan Dumitrache, Cornel Bîrsan, Bogdan Gîlculescu și Bogdan Petry.

Toate cele peste 1 00 de titluri vor avea reduceri cuprinse între 30 și 75%.

 


Editura Librex promovează cultura națională, valorile, identitatea și istoria românilor. Aspectul inedit este faptul că editura Librex publică doar autorii români contemporani, ajutând autorii talentați să aducă în fața publicului creațiile lor valoroase. Domeniile de activitate sunt variate, editura publicând opere de ficțiune, istorie, poezie, medicină, dezvoltare personală și eseistică. În doar 2 ani de activitate au fost publicate peste 100 de titluri.

A XIII-a ediție a Salonului Internațional de Carte Bookfest va avea loc în pavilionul B2 al Complexului Expozițional Romexpo, după următorul program: miercuri, 30 mai: 10–20; joi, 31 mai: 10–20; vineri, 1 iunie: 10–21; sâmbătă, 2 iunie: 10–21; duminică, 3 iunie: 10–20. Accesul va fi gratuit.

 


Programul lansărilor editurii LIBREX

Bookfest, Romexpo, Pavilionul B2, Stand LIBREX


Joi, 31 mai

15.00

O lacrimă pentru Măria Sa de Florin Horvath

Vor vorbi: Florin Horvath, Cristian Moșneanu, Ștefan Dumitrache, Ionuț Radu


15.30

Voievodul albastru de Florin Horvath

Vor vorbi: Florin Horvath, Cristian Moșneanu, Ștefan Dumitrache, Ionuț Radu


16.00

Un templier la Sarmisegetuza de Florin Horvath

Vor vorbi: Florin Horvath, Cristian Moșneanu, Ștefan Dumitrache, Ionuț Radu


16.30

Vecernie la amiază de Florin Horvath

Vor vorbi: Florin Horvath, Cristian Moșneanu, Ștefan Dumitrache, Ionuț Radu


17.00

Umbrele nevăzutului de Florin Horvath

Vor vorbi: Florin Horvath, Cristian Moșneanu, Ștefan Dumitrache, Ionuț Radu


17.30

Neliniști din piatră de Bogdan Gîlculescu

Vor vorbi: Bogdan Gîlculescu, Cristian Moșneanu, Ștefan Dumitrache, Ionuț Radu


18.00

Colecția CENTENARUL MARII UNIRI de Cristian Moșneanu, Cornel Bîrsan, Ștefan Dumitrache

Vor vorbi: Cristian Moșneanu, Ștefan Dumitrache, Ionuț Radu


18.20

Radu Negru Vodă – Colecția CENTENARUL MARII UNIRI de Cristian Moșneanu și Cornel Bîrsan

Vor vorbi: Cristian Moșneanu, Ștefan Dumitrache, Bogdan Gîlculescu, Ionuț Radu


18.40

Mircea cel Bătrân – Colecția CENTENARUL MARII UNIRI de Cristian Moșneanu și Ștefan Dumitrache

Vor vorbi: Cristian Moșneanu, Ștefan Dumitrache, Ionuț Radu


19.00

Regina Maria – Colecția CENTENARUL MARII UNIRI de Cristian Moșneanu

Vor vorbi: Cristian Moșneanu, Ștefan Dumitrache, Ionuț Radu

 


Vineri, 1 iunie

14.00

Petru Cercel – Istoria povestită celor tineri de Cristian Moșneanu și Bogdan Petry

Vor vorbi: Cristian Moșneanu, Bogdan Petry, Ștefan Dumitrache și Ionuț Radu


15.00

Petru Cercel – Colecția CENTENARUL MARII UNIRI de Cristian Moșneanu

Vor vorbi: Cristian Moșneanu, Ștefan Dumitrache, Bogdan Petry și Ionuț Radu

 


Sâmbătă, 2 iunie

13.00

Ușa de dincolo de viață de Iulia Ioniță

Vor vorbi: Iulia Ioniță, Monica Ramirez, Ionuț Radu


14.00

Fugi! de O. G. Arion

Vor vorbi: O. G. Arion, Monica Ramirez, Ovidiu Crâznic, Ionuț Radu


16.00

Seria GEMINI de Monica Ramirez

Vor vorbi: Monica Ramirez, Bogdan Hrib, Ionuț Radu

 


Duminică, 3 iunie

13.00

CODEX GETO-DACORUM. Istoria de 1000 de ani a geto-dacilor de Cornel Bîrsan

Vor vorbi: Cornel Bîrsan, Cristian Moșneanu, Ionuț Radu


13.30

Doamnele și domnițele lui Alexandru Ioan Cuza de Cornel Bîrsan

Vor vorbi: Cornel Bîrsan, Cristian Moșneanu, Ionuț Radu

 


Câteva dintre noutățile pe care editura Librex le va lansa în cadrul Bookfest:


Colecția CENTENARUL MARII UNIRI

La împlinirea unui secol de la Marea Unire din 1918, editura Librex își propune să publice lucrări în care să se analizeze semnificația istorică a evenimentului. Dorind să aducă propria contribuție la marcarea evenimentului - Centenarul Marii Uniri – editura Librex a lansat proiectul editorial “Colecția Centenarul Marii Uniri”. Proiectul editorial constă în elaborarea și publicarea a 12 monografii cu personalitățile care au contribuit la confirmarea noastră ca stat român și la înfăptuirea Marii Uniri din 1918. Fiecărui personalități îi este consacrat un volum, accentul fiind pus pe contribuția adusă la realizarea Marii Uniri, dar și pe contribuția adusă constituirii de stat unitar român. Prima carte din colecția este Mihai Viteazul, primul domnitor român care a făcut unirea ţărilor române, iar ultima lucrare îi este dedicată Regelui Ferdinand, Întregitorul. În colecție au apărut cărțile: Regina Maria, Mihai Viteazul, Mircea cel Bătrân, Radu Negru Vodă și Petru Cercel.


Cartea Regina Maria

“Regina Maria”, de Cristian Mosneanu, este al treilea volum al colecției de istorie ”Centenarul Marii Uniri”, al editurii Librex Publishing.

"Iubirea mea pentru această ţară, pe care am făcut-o a mea prin lacrimi şi suspine, a ajuns pentru mine ca o religie. Mă simt legată de ea prin lanţuri de oţel, legată prin inimă, prin creier şi prin sânge. Simt că fiecare din cei şase copii ce i-am dat, e unul din inelele acestui lanţ pe care numai moartea şi dezastrul ȋl pot sfărâma". – Regina Maria

Ȋn istoria cunoscută a poporului nostru nu cred că a existat un conducător mai iubit decât Regina Maria. Devenind Regină, ȋn anul 1916 ea a fost cea care a l-a influenţat decisiv pe regele Ferdinand să intrăm ȋn război de partea Antantei. Acest lucru a făcut ca după terminarea războiului, datorită faptului că România a făcut parte din tabăra câştigătoare, teritoriul României să se întregească. Transilvania, Banatul, Crișana, Maramureşul şi Sătmarul au intrat în componenţa Regatului Român.

În timpul Primului Război Mondial, va activa ca soră medicală pe front. Activitatea ei nu va fi una de faţadă, regina dând dovadă de un curaj nebun, aflându-se ȋn primele rânduri în tranșee şi va avea grijă de soldaţi. Activitatea ei de soră nu se va rezuma doar la soldaţi, ci și la orfani şi alte persoane nevoiaşe. Acest efort este recunoscut ca fiind un mare act de bravură al reginei chiar şi de către cei mai ȋnverșunați rivali ai ei.

După terminarea războiului, în timpul Conferinţei de Pace de la Paris, Marile Puteri aliate nu au vrut să recunoască unirea teritoriilor româneşti cu Vechiul Regat. Delegaţia română trimisă la Paris nu a avut sorţi de izbândă ȋn a-i convinge pe cei care conduceau conferinţa să recunoască oficial Unirea. Atunci, regina Maria merge într-o vizită neoficială la Paris și se întâlneşte cu principalii lideri politici străini care se aflau acolo reuşind să încline balanţa în favoarea României.

 


Seria GEMINI: volumele Gemini și Rogue, de Monica Ramirez


Seria GEMINI

Jocul zilnic cu moartea e unul riscant, chiar letal dacă stai să analizezi prea mult ce ai de făcut. Jocul agenților operativi cu moartea se termină prost de cele mai multe ori, motiv pentru care o iau de la capăt în fiecare zi. Nu au încredere în nimeni, nu se atașează de absolut nimeni. Nu știi niciodată când ești scos din circuit ori pur și simplu când dispari de pe suprafața pământului. Nu te poți baza pe nimeni. În misiune ești mereu singur.


Gemini, vol. 1

Într-o lume a secretelor și-a duplicității, răzbunarea este un lux pe care nimeni nu și-l poate permite...

Într-o lume a umbrelor, răzbunarea poate însemna diferența dintre viață și moarte…

Un atac terrorist la Ambasada Statelor Unite ale Americii din Beirut. O răpire cu ecouri internaționale. SEAL Team 3 e implicată în operațiunea de salvare a ostaticilor. Un fost informator CIA dispare fără urmă, declanșând Operațiunea GEMINI. CIA și Mossad se aliază într-o cursă contra cronometru pe viață și pe moarte, din Beirut și până la Damasc, cu trecere fulgerătoare printr-o Sirie decimată de război pentru a se finaliza într-un Irak asediat de Califatul Islamic, totul pe fundalul unei iubiri compromițătoare și extrem de periculoase. Nimeni nu scapă nevătămat, toți cei implicați fiind testați în moduri pe care nu și le-ar fi putut imagina vreodată. Viața lor nu va mai fi niciodată la fel.

Legături riscante, operațiuni clandestine, jocuri duble, secrete întunecate, erotism condimentat cu adrenalină în amalgamul amețitor al unui război din umbre ce se poate finaliza într-un conflict global cu urmări devastatoare.

 

Rogue, vol. 2

Când te scufunzi într-un abis al umbrelor, amintește-ți că umbra este o extensie a luminii.

O scurgere de informații în mediul cibernetic avertizează Casa Albă în legătură cu un plan devastator aflat pe agenda expansionistă a Kremlinului. Președintele american pune în scenă o operațiune ultra secretă de anihilare a agresiunii rusești. Un operator NOC e trimis la Moscova cu o misiune imposibilă. Un agent SVR lucrează contra cronometru în Seattle pentru a îndeplini ordinele Kremlinului. O actriță celebră e implicată în planurile a două puteri mondiale, riscând să fie strivită între doi coloși angajați într-o cursă nebună al cărui rezultat final nu poate fi decât o iminentă coliziune. Orbiți de răzbunare, adversarii caută paritatea, astfel încât escaladarea situației devine inevitabilă chiar și cu riscul anihilării reciproce. Doi spioni rivali sub acoperire își unesc forțele pentru a preveni o catastrofă mondială cu repercursiuni inimaginabile, în timp ce încearcă să jongleze cu o iubire extrem de riscantă.

O incursiune șocantă în culisele diplomatice ale politicii internaționale, dincolo de operațiunile militare convenționale, în epicentrul afacerilor clandestine unde politicienii, spionii și mercenarii se ciocnesc în războaie secrete ce nu intră niciodată sub incidența reflectoarelor presei internaționale.

Nu privi peste umăr. Nu ești niciodată singur. Moscova joacă după regulile ei.

 


Cartea Fugi! De O. G. Arion

Creatoarea seriei Nemuritor a pregătit de data aceasta un thriller incitant ce vă va ţine cu sufletul la gură până la ultima pagină. Veţi descoperi o lume nouă, personaje pe care le veţi urî şi le veţi iubi în aceeaşi măsură, răsturnări neaşteptate de situaţie şi mult suspans.

Vă aşteptăm la lansare.

Ce-ai face dacă mâine ar fi ultima ta zi în lumea în care trăieşti? Ce-ai face dacă de mâine oamenii pe care îi cunoşti ar dispărea? Şi dacă, pentru a reuşi să supravieţuieşti trebuie să uiţi cine ai fost. Să nu te opreşti. Să nu priveşti în urmă.

În această luptă nu există eroi, nu există învingători şi învinşi. Să renunţi este cel mai uşor.

Ei sunt acolo. Pândesc. Aşteaptă.

Trebuie să rămâi în viaţă. Trebuie să...fugi!

 


Cartea Ușa de dincolo de viață de Iulia Ioniță, volumul 2 al Seriei Percepții Inconștiente

"Lupta dintre bine și rău, un subiect nesecat de inspirație, pentru că este suficient să privim în noi înșine, pentru a ne descoperi conflictele interioare, pentru a ne păcăli demonii. Ne împrietenim cu ei, apoi îi doborâm. Cine reușește. Dincolo de povestea închisă în această carte, este atmosfera absolut terifiantă care se desprinde din fiecare capitol. Modul de abordare a unor subiecte, cum ar fi „raiul și iadul”, „visul”, este de fapt modul evolutiv al viziunilor despre paradis și infern, așa cum le găsim la autorii cunoscuți, inclusiv cei de literatură SF. Chiar și calitățile paranormale deținute de anumite persoane au și ele un context istoric. Farmecul oricărei cărți de acest gen tocmai acesta este: închide în ea un prezent al viziunilor, care cu siguranță va fi adaptat și updatat la prezentul unui autor din viitor. Seria „Percepții inconștiente” nu e doar despre toate acestea, cât despre o generație de tineri în căutare de identitate, nevoită să parcurgă etape de transformare pentru a prețui valori ca iubirea și prietenia." Corina Ozon


Vă așteptăm la standul editurii Librex!

 

Planul editorial Librex Publishing 2018

Editura Librex Publishing are onoarea de a vă prezenta planul editorial pentru anul 2018.

Multe noutăți, continuări ale seriilor pe care fanii le așteaptă cu sufletul la gură, un amalgam pentru toate gusturile.

Librex Publishing promovează autorii români contemporani și aduce în atenția publicului și în 2018 lucrări unice din domenii variate: ficțiune, istorie, poezie, medicină, cărți pentru copii, eseistică și dezvoltare personală.

 


Anul 2018 se anunță a fi unul plin de surprize dintre cele mai plăcute și variate, cu multe lansări și evenimente de neuitat.

 


Monica Ramirez

SERIA GEMINI

Gemini - vol. 1

Rogue - vol. 2

Ops Files - vol. 3

Jocul zilnic cu moartea e unul riscant, chiar letal dacă stai să analizezi prea mult ce ai de făcut. Jocul agenților operativi cu moartea se termină prost de cele mai multe ori, motiv pentru care o iau de la capăt în fiecare zi. Nu au încredere în nimeni, nu se atașează de absolut nimeni. Nu știi niciodată când ești scos din circuit ori pur și simplu când dispari de pe suprafața pământului. Nu te poți baza pe nimeni. În misiune ești mereu singur.


CEALALTĂ JUMĂTATE DE VIS

Blestemul unei mame...

Pentru căpitanul unei nave antice, timpul este o altă destinaţie într-o călătorie nesfârşită. Legat de mare, Edmond Gilberte străbate patru secole fără sfârșit în căutarea femeii a cărei iubire necondiţionată ar putea învinge blestemul mamei sale, pentru a se putea întoarce împrună cu echipajul său în lumea muritorilor.

Moştenirea unui tată...

Într-o cursă împotriva timpului potrivnic, Petra McFey explorează apele frigide ale Oceanului Atlantic de Nord în căutare de artefacte scoţiene. Moartea tatălui ei a lăsat-o cu un munte de datorii, iar Petra trebuie să evite ademenirea seducătoare a căpitanului fantomatic suficient de mult timp pentru a demonstra că este în stare să salveze afacerea de familie. Dar când Edmond îi pătrunde în vise, împreună navighează pe o mare pasională de atracţie incontestabilă la cote insurmontabile. Oare dragostea va reprezenta mântuirea lui ori ruina ei?


TRANZACȚII MENTALE

Regiunea Thousand Islands reprezintă paradisul vacanțelor, un refugiu sigur păzit de detectivul Ethan Stone și echipa sa. O serie de crime răstoarnă totul cu susul în jos și toate pistele ajung într-un punct mort. În disperare de cauză, Ethan îi cere ajutor lui Kelly Patterson, o clarvăzătoare cu care a mai colaborat în trecut pentru care simte o atracţie crescândă. Viziunile lui Kelly furnizează noi căi de urmărire, dar în același timp rezonează profund în interiorul ei cu ecouri bântuitoare ale trecutului. Etann și Kelly pășesc pe un drum presărat cu pericol, înşelăciune şi descoperiri personale extreme. Într-o cursă contra cronometru, Ethan trebuie să pună capăt crimelor pentru a salva singura femeie în care poate avea încredere, în timp ce Kelly se luptă cu consecințele unui trecut tulburător ce se infiltrează tot mai mult în prezent.


GHOSTWRITER

E amuzantă, cinică şi cam nebună, dar ştie să spună o poveste. Olivia Kellen e o scriitoare care se chinuie să se afirme în lumea literară din Manhattan, chiar dacă în sinea ei își recunoaște faptul că nu prea are mari șanse. Însă totul se schimbă atunci când fantoma celebrului romancier Philip Lesing începe s-o viziteze, cerându-i insistent să i se pună la dispoziție pentru a scrie împreună un roman. Dezorganizată din fire și o idee cam leneșă, Olivia se vede nevoită să-și împartă timpul între noul iubit, Noah Strider, un bărbat care nu prea are răbdare pentru jocuri mentale și fantoma din cap care-o forţează să se confrunte cu o viaţă plină de secrete întunecate. Secrete pe care le ascunde de ea însăşi.

 


Oana Arion

FUGI!

O lume imperfectă în care am încercat să fim fericiți. Dar s-a dezlănțuit iadul și totul s-a schimbat. Lumea, așa cum o știam a încetat să existe și lupta pentru supraviețuire a început. Mai există vreo diferență între oameni și monștri? Trebuie să rămâi în viață. Trebuie să...FUGI!


CIMITIRUL FLUTURILOR

Ea este o invingatoare. A mintit si a furat. A ucis. Este mandra ca a reusit sa reziste.

Dar viata ii rezerva o surpriza: ajunge sa cunoasca familia celui pe care l-a ucis. Si totul se schimba.

Sfasiata intre trecut si prezent, intre cea care a fost si cea care a devenit va descoperi ca nimic nu este doar alb sau negru. Cimitirul fluturilor este un roman despre autocunoastere, despre accepatre si despre iubire.

 


Natașa Alina Culea

ARLECHINUL

Construcția suprapusă cronologic a cărții integrează și dezintegrează esența umană, o decodifică și o expune privirii cititorului, transformată, reintegrată. Maxim – arlechinul, paiața, este bărbatul care vrea ca viața să fie râs, iar râsul să fie viață, care refuză să înțeleagă că în structura omului este cerul și pământul, viața și moartea, lumina și întunericul, care caută aiurea ceea ce se află chiar sub ochii lui și ratează acolo unde îi este cel mai simplu să câștige. Dar nu asta facem noi toți?

În Arlechinul, iubirea transcende timpul și spațiul, transcende viața însăși, iar fragilitatea ei, asemenea unui bulgăre de zăpadă care se tot rostogolește, se transformă într-o avalanșă spectaculoasă cu urmări imprevizibile. Personajele creionate de Natașa Alina Culea sunt memorabile, dar Anicka Olsson reușește să se evidențieze prin forța caracterului ei, prin iubirea completă pe care Maxim i-o trezește, iar ea o elevează până la sublimare. Fascinanta lume a circului din secolul al XIX-lea se suprapune cu lumea Bucureștiului contemporan și dă naștere unei povești de neuitat, iar această poveste poartă numele de Arlechinul.

 


Raluca Butnariu

DULCELE SĂRUT AL MORȚII – VOL. 3 al Trilogiei TĂRÂMUL TĂCERII

Dulcele sărut al morții încheie trilogia Tărâmul Tăcerii, purtându-vă într-o călătorie greu de imaginat, în care veți experimenta atingerea tuturor trăirilor sufletești, situate între agonie și extaz.

 


Lina Moacă

ALB, ROȘU ȘI NEGRU – VOL. 3 SERIA OAMENI, ÎNGERI ȘI DEMONI

Durerea și chinul îi eliberează ca prin farmec trupul Ellei, în jurul său acum e numai alb. Un alb rece. Materia mistică își tot schimbă culoarea din alb în roșu, apoi în negru. Între vis și realitate, Ella se simte tot mai atrasă de combinația fascinantă a celor trei culori zugrăvite pe chipul unui zeu: piele albă, rubin viu pe buze și mărgăritare de smoală în ochi. Acestui zeu i se spune, Willwolf, stăpânul demonilor de sub pământ, iar Ella este cheia care poate deschide poarta de deasupra.

Între creaturi nemuritoare cu puteri nebănuite, o simplă muritoare se dovedește mai puternică. Cancerul o torturase arzându-i trupul, dar în același timp îi purificase spiritul. Acum nimic nu o mai înspăimântă, căci știe calea – nu o viață moartă, ci o moarte vie.

Pe tot parcursul lecturii, o întrebare revine: oare iubirea, singură, poate schimba lumea?


VALURI DE VIAȚĂ

Dacă la vârsta de nouă ani Irina Albu îşi pierde părinţii într-un stupid accident de maşină, nouă ani mai târziu se îndrăgosteşte. Dar nu oricum și nu de oricine. Căile imprevizibile ale tinerei fete sunt cu totul aparte. Cu cât își dorește mai mult să-și trăiască viața, cu atât viața se încăpățânează s-o trăiască pe ea, după reguli implacabile.

Va putea supravieţui o inimă într-un tărâm fără speranţă?


PAȘI ÎN TRECUT VOL. 2

Pași în trecut” este o poveste despre glasul sângelui, al sângelui inoxidabil care aduce, uneori când te aștepți mai puțin, trecutul în viitor. Este despre oameni cu idealuri mari sau mărunte, cu credințe adânci sau lipsite de profunzime, lupte interioare și exterioare. Este despre comunicare, cum un gând devine altul, dar mai ales despre iubire.

În volumul 2, Dragoș nu-și mai amintește nimic din acel vis, însă se simte împins de un anume curent, percepe o schimbare și încearcă să se regăsească. Chiar numele lui îl conduce spre Ordinul Dragonului..

 

COROANA DE SPINI ȘI STELE VOL. 2

Un contract cu o agenție de modelling o duce pe Medeea Pop la New York. Aici, încearcă să ajute pe cineva, dar tot ce reușește este să se nenorocească pe ea. Fără voie intră într-un joc căruia nu-i bănuiește profunzimile și din care nu mai poate ieși. E vorba doar despre tine, Medeea! Tu ai decis să intri în jocul meu de joi printr-o minciună, de ce nu te-ai putut abține? Din compasiune pentru o curvă care nu voia să-și piardă tura care-i aducea câteva mii de dolari? Firește tot din compasiune pentru alți inutili, drogați, bețivi, îți sacrifici timpul și te amagești cu speranța naivă că prin ajutorul tău ei se vor schimba. Nu o fac, și nu o vor face. Toți pândesc momentul unei noi dezamăgiri, îl provoacă dinadins, numai să aibe un motiv să cadă iar în delăsare și lipsă de responsabilitate. Natura are legiile ei impecabile. Unui om care se naște slab nu-i vei putea da tu putere. Nu, el doar se va hrăni din puterea ta ca un parazit și pentru că tu accepți foamea lui spurcată, ca orice organism parazit va produce carențe în organismul tău, te va îmbolnăvi și nu se va opri, dacă tu nu-l oprești, până nu te va ucide. Compasiunea asta blestemată cu care tu te-ai născut îți poate fi fatală, Medeea! Toți cei care suferă de ea sfârșesc abuzați. Uite unde te-a adus pe tine, la mila mea.

 


Nicoleta Tudor

TERAPII ȘI ENERGII PE ÎNȚELESUL TUTUROR

Tehnicile de vindecare, oricare ar fi ele, se bazează pe un lucru elementar. Energia. Energia terapetului, energia pacientului, energia familiei.

Că folosim energia noastră, sau energia universului, ca terapeuți trebuie să fim pregătiți pentru a modela această energie, pentru a o folosi spre binele nostru și al celor din jur. Ca pacienti trebuie să știm că, indiferent câtă voință și dorință are terapeutul de a ajuta, soluția se găsește în sufletul fiecăruia. În programele pe care le avem bine implementate încă de mici și care ajung să ne urmarească până la adânci bătrâneți, vom ajunge să ne vindecăm trupul și sufletul doar atunci când vom fi pregătiți cu adevărat să privim noi întâi înlăuntrul nostru, dupa care să permitem terapeutului să ajunga acolo, ceea ce nu este întotdeauna foarte comod.

 


Rodica Mijaiche

J&C – PASIUNE ÎN DANS – SERIA PASIUNI, VOL. 4

Clarice Parker, nepoata unuia dintre cei mai puternici și influenți oameni din New York, Alexander Chase, visează să devină prim-balerină și numele ei să răsune pe scena teatrului de pe Broadway. Singurul impediment este nelipsitul ei paznic, Joshua, un maniac al controlului, copia fidelă a unchiului ei, care-i urmărește fiecare pas ca un vultur.

Dar dorința ei de a străpunge acea carcasă în spatele căreia se ascunde de lume, bodyguardul ei, va face ca totul să ia o turnură neașteptată.

Joshua Pierce, sau Joshua pentru restul lumii, bărbatul de fier care nu se uită înapoi nici măcar pentru a ști dacă familia lui mai trăiește, are o singură dilemă: cum să se țină deoparte de farmecele răsfățatei Clarice, care din ce în ce mai mult i se strecoară pe sub piele precum un drog.

Însă pericolul ce pândește din umbră îi va face pe cei doi să-și unească forțele și să pornească într-o goană nebună în suburbiile New York-ului, unde secrete ce ar fi trebuit să rămână ascunse, ies la suprafață.

 


Andreea Blându

AUTOPSIA UNEI IUBIRI

Mai mult decât o analiză profundă a unei iubiri care te va fascina și te va tulbura în aceeași măsură - “Autopsia unei iubiri” reprezintă o invitație adresată oricărui tip de cititor, atât celui care caută visarea, cât și celui care caută luciditatea în iubire.

Împărțită între începuturi magice, exaltări puternice, iluzii trecătoare și amăgiri inevitabile, cartea surprinde evoluția unei iubiri, de la nașterea sa, până la deznodământul său surprinzător.

“Dacă ar fi să aleg un început, dintre toate cele care m-au marcat vreodată, l-aș alege pe acesta. Pe cel mai simplu dintre ele, pe cel mai natural, pe cel care m-a luat prin surprindere, cel care, în mod paradoxal, a devenit apoi - și cel mai complicat dintre toate. Începutul iubirii.”

La decernarea premiilor unui celebru festival de film, Dora îl reîntâlnește pe misteriosul Damian – iubirea ascunsă și nevinovată din copilăria ei îndepărtată, fără să bănuiască vreo secundă că întâlnirea cu el îi va schimba fundamental cursul vieții.

“La douăzeci și cinci de ani viața are semnul ei distinctiv care devine peste ani imposibil de reprodus. La douăzeci și cinci de ani ești liber, sălbatic și greu de îmblânzit. Viața îți pare altfel. Timpul îți pare altfel. Iubirea îți pare altfel. La douăzeci și cinci de ani îți permiți să învingi orice sau să te lași învins de orice... Stăteam așezată picior peste picior, zâmbind larg, simțindu-mă sigură pe mine și având întreaga viață în față, fără să bănuiesc vreo secundă tot ce avea să mi se întâmple.”

 


 

Iulia Ioniță

UȘA DE DINCOLO DE VIAȚĂ

Molly Harpens duce o viață obişnuită în Kouston alături de fiica ei, Alex, la opt ani după acțiunea din "Percepții Inconştiente".

Oricât de mult ar vrea să fugă de Yore, ştie că viața ei, din nou, se va schimba pentru totdeauna. Oare a făcut bine acum opt ani? Oare Seth este ceea ce pare? Oare Jordan, noua ei prietenă, îşi va găsi fratele? Şi ce are Henry de ascuns, de fapt? De ce toate astea, acum?!

Zeița e mânioasă, magia e cât se poate de neagră, viziunile par din ce în ce mai reale, călătoria în timp ar afecta tot, semnele i se arată, Uşa e încuiată, iar Sfârşitul e aproape.

 

 

Ștefan Ciocioi

PURIFICAREA – CELE DOUĂSPREZECE ÎNCUIETORI VOL. 2

Devenit noul cârmuitor al Linierei, Eldric Linus se găsește în preajma unui șir interminabil de probleme și dileme morale. În timp ce Daetria își continuă nestingherită expansiunea, tânărul rege este forțat să își aloce toate forțele pentru a combate facțiunile rebele de pe noul său teritoriu, încercând totodată să deslușească misterul din spatele reîntoarcerii la viață a morților.

 

De partea cealaltă a lumii, Talia se înrolează în armata Zeului de Foc pentru a se răzbuna pe cel care i-a răpit totul și a lăsat-o singură pe lume. Descoperind frânturi din indicii care atestă sau nu existența unei presupuse organizații împotriva lui Sylas Daeron, aceasta trebuie să aleagă între pacea sufletească și binele întregii Planarii.



Gabriélle Güvenel

ERIA. ÎNTREGIRI

Întregiri este ultima parte a seriei Eria. Este volumul care va încheia trilogia și în care personajele își vor împlini destinele. Vom avea răspunsurile tuturor întrebărilor și vom fi lămuriți pe deplin. Din Întregiri aflăm și povestea întreagă a lui Decko și a ciudatei istorii comune a demonului și a preotului și, de asemenea, unde duce drumul Eriei și-al lupului. Va fi, de departe, cea mai voluminoasă carte a seriei, dar și cea mai plină de neprevăzut.

 


Nieves F. Joy

PUNTEA SUSPINELOR, VOL. 3 din Seria PARADOXUL IUBIRII

Au fost născuţi să se urască. Au învăţat de mici să blesteme numele duşmanului, dar contrar tuturor ideilor inoculate de familii, fiecare au personalităţi independente. Propriile sentimente ce nu pot fi ignorate. Se atrag şi resping cu aceeaşi ardoare. Se împotrivesc cu îndârjire atracției şi aleg fiecare alt drum de fiecare dată când se întâlnesc, sperând să distrugă lanţul slăbiciunilor care îi tot leagă unul de celălalt. Se vor despărţiţi, dar destinul le joacă feste, iar patima lor e cu atât mai mare, cu cât despărţirea durează mai mult, pasiunea născută în mijlocului unui război ce datează din moşi, strămoşi, neţinând cont de limitele impuse şi nici de raţiune.

O ea şi un el. O singură poveste. O ea, un el şi ei. Mai multe destine ce se învârt în jurul unor secrete întunecate şi a unei securi care nu va fi îngropată niciodată.

 


Flavius Simion

înAlt dor de noi

Curând mi-am șters toate cuvintele din mine. Poate făcusem asta din dorința de a te șterge pe tine de acolo. Dar nu am reușit să obțin independență totală. Nu din cauza faptului că nu te mai iubeam, ci pentru că nu te mai voiam. În nicio formă. Chiar de aș mai sta în întuneric vreo cinci ani, tot nu aș renunța la mine pentru tine. Să încep iar să te caut și să mă oblig din nou să te iert pentru tot. Ca și când aș implora eu iertarea. Tu ai făcut să pară totul ca fiind eu vinovat de pierderea ta. Mă simțeam responsabil să lupt singur, să te lipesc de mintea mea. Ești frica de a-mi apărea pe stradă. Ești teama că te mai iubesc. Și teama că tu nu o mai faci. Ești tremurul din voce când mă apropii de cineva. Și golul din inimă. Ești și mizeria din mine, am vrut să te curăț cu mult timp înainte să te părăsesc. Dar nu m-ai lasat. Nu ai lăsat nici ordine când ai plecat.


 

Cristian Moșneanu

FERDINAND ÎNTREGITORUL – Volum în Colecția „CENTENARUL MARII UNIRI”


REGINA MARIA - Volum în Colecția „CENTENARUL MARII UNIRI”


MIRCEA CEL BĂTRÂN - Volum în Colecția „CENTENARUL MARII UNIRI”


RADU NEGRU VODĂ - Volum în Colecția „CENTENARUL MARII UNIRI”

 


Cornel Bîrsan

CODEX GETO DACORUM


IANCU DE HUNEDOARA - Volum în Colecția „CENTENARUL MARII UNIRI”


HUNIAZII: IANCU DE HUNEDOARA ȘI MATEI CORVIN

 


Cristian Moșneanu și Cornel Bîrsan

PETRU RAREȘ - Volum în Colecția „CENTENARUL MARII UNIRI”


GESTA VALACHORUM sau faptele valahilor munteni până la asasinarea lui Mihai Vodă Viteazul

O cronică despre evenimentele petrectute pe teritoriul Valahiei istorice începând cu anul 726 când sunt menționați în cronicile bizantine valahii nord dunăreni până în momentul decapitării lui Mihai Viteazul pe câmpia Turzii în anul 1601. Aceata lucrare vine cu o viziune nouă în abordarea subiectelor istorice fiind presărata cu informații în premira pentru istoriografia noastră, pune accentul pe evenimentelor mai puțin cunoscute sau promovate precum și de asemenea pune într-o lumina nouă a lucrurilor aprofundate de-a lungul timpului de către istoricii noștrii.

 

Hrisostom Filipescu - autorul lunii iunie la Librex

 

Trăieşte frumos, iartă la timp şi iubeşte cu adevărat!

 

A aparut cartea ”Traieste frumos, iarta la timp si iubeste cu adevarat” scrisa de Parintele Hrisostom Filipescu și se poate comanda la acest link: ➡️ http://bit.ly/Hrisostom-Filipescu-Trăiește-frumos.

 

 

Împreună cu voi, cititorii, dorim să sărbătorim căldura verii prin căldura sufletească generată de cuvintele pline de har ale părintelui Hrisostom Filipescu, prin care aduce frumosul şi speranţa în suflete.





Astfel, autorul lunii iunie la Librex este Părintele Ieromonah Hrisostom Filipescu, iar pe parcursul întregii luni, cititorii se pot bucura de cărţile autorului însoţite de autograf pe un semn de carte special, în ediție limitată.

 


 

 

Să îndrăznim aşadar să primim soarele cu braţele deschise şi cu o carte bună alături!

 


 

Librex vă doreşte o vară plină de căldură sufletească şi lectură de calitate!

 

 

Citește mai departe

Topul vânzărilor editurii Librex Publishing la Salonul Internațional de Carte Bookfest București, 2017

 

 

Bookfest de poveste! Așa am putea descrie ediția 2017 a Salonului Internațional de Carte Bookfest.

Astfel, 26 de titluri noi au fost lansate la standul editurii în cele 5 zile de târg.

La cele 14 evenimente de lansare de carte au participat personalități de marcă ale culturii românești, printre care amintim pe scriitorul Stelian Țurlea, criticul literar Daniel Cristea-Enache, scriitorul Tudor Călin Zarojanu, diplomatul Nick de Teodoreanu și scriitorul Radu F. Constantinescu.

Prezenţa cititorilor la standul și evenimentele Librex într-un număr atât de mare ne confirmă că suntem pe drumul cel bun și ne dă încrederea necesară pentru a performa în continuare.

Vă mulțumim!

 


Cele mai vândute titluri Librex la Salonul Internațional de Carte Bookfest 2017 sunt:

1. Seria Alina Marinescu - Monica Ramirez

2. Prin cenușă de visuri - O. G. Arion

3. Percepții inconștiente - Iulia Ioniță

4. Petru Dimitrie Cercel. Gentilomul Valah care a cucerit Europa - Cristian Moșneanu

5. Doamne și domnițe, jupânițe și amante ale Domnitorilor Români - Cornel Bîrsan

6. Când dragostea ucide... - Raluca Butnariu

7. Coroana de spini și stele - Lina Moacă

8. Dragoste și mătase albă - Corina Cîndea

9. Toria – Nicoleta Tudor

10. Departe de mine, departe de tine - Flavius Simion

 

Stelian Turlea va lansa romanul Orbi in tranzitie la Bookfest, vineri, 26 mai 2017

Librex Publishing are onoarea să anunțe apariția ediției a doua a romanului Orbi în tranziție, de Stelian Țurlea.

Lansarea va avea loc vineri, 26 mai, la ora 15:00, în cadrul Salonului Internațional de Carte Bookfest - București, 2017.

Participă autorul Stelian Țurlea, editor/autor Monica Ramirez.

Invitați: Daniel Cristea-Enache - critic literar, Tudor Călin Zarojanu - scriitor, Radu F. Constantinescu - scriitor



O frumoasă şi tristă poveste de dragoste, un love story din România confuză a acestor ani. În rolurile principale – un bărbat şi o femeie obosiţi de viaţă, care, întâlnindu-se, redevin tineri şi fericiţi. Nu pentru multă vreme. Minerii, grevele, vacarmul străzii, discursurile, huiduielile, performanţele profesionale, amatorismul agresiv, patetismul, demagogia, spectacolul oferit de mass-media, tot ceea ce constituie exaltanta, dar şi periculoasa dezordine din perioada de după 1989 inundă, ca un vârtej, existenţa celor doi şi în cele din urmă îi separă.

Alex. Ştefănescu

Curajoasă în concizie, în imprudențele și provocările unei sincerități patetice, anticalofilă în stil – o transmisie live a unui amor din  zilele astea, ale noastre, "într-o lume în care dacă nu înjură, fiecare se gândește numai al el", și unde nefericirea – ca în toate poveștile valabile – își face datoria de cum simte vibrația unui entuziasm.

Radu Cosașu

Orbi în tranziţie continuă firul epic dintr-un roman ante­rior al lui Stelian Ţurlea (Fă-ţi patul şi dormi! din 1997), păstrând tonul retractil al unui narator, Popeye, care ştie mai mult decât spune, un fel de eminenţă cenuşie a propriei vieţi (amoroase şi sociale), a meandrelor politice televizive şi a des­tinelor celor din jur.

Simona Sora

Romanul este un soi de naraţiune-confesiune, făcută cu mijloace literare economicoase (se poate vorbi de un grad zero al scriiturii, foarte aproape de stilul jurnalistic), plină de consi­deraţii istorice, sociale şi mo­rale. Este mai degra­bă un roman al tranziţiei decât un love story.

Tudorel Urian

 


Născut la 6 ianuarie 1946, Stelian Ţurlea a urmat studii de filologie (1968) şi filosofie (1976), la Bucureşti, a fost aproape trei decenii redactor de politică externă (revista „Lumea”), a condus, după 1989, pentru scurtă vreme, evistele „Lumea”, „Zig-Zag”, apoi ziarul „Meridian”, după care a lucrat în televiziune, ca şef al departamentului de ştiri al Antenei 1. Între 1996 şi 2014 a lucrat la Protv ca director editorial, între 2000 și 2016 a condus „Ziarul de duminică”, pe care l-a și creat.

Este autor a douăzeci și unu de romane, unsprezece cărţi de publicistică, nouă cărţi pentru copii şi două traduceri. A îngrijit şase albume.

A primit Premiul Uniunii Scriitorilor pentru literatură pentru copii (2003),  Premiul Asociaţiei Editorilor din România pentru literatură pentru copii (2005), Premiul Special al Uniunii Scriitorilor (2006), Premiul Asociaţilor Scriitorilor din Bucureşti (2007), Premiul „Flacăra” pentru literatură (2011). A fost nominalizat la Premiul Uniunii Scriitorilor pentru literatură pentru copii în 2000 şi Premiul AER pentru roman în 2003.

Premii în jurnalistică: Premiul Asociaţiei Profesioniştilor din Televiziune (APTR) pentru jurnalul de ştiri Observator (Antena 1), 1995, Premiul APTR pentru Observator, 1996, Premiul special APTR pentru documentarul „13-15 iunie 1990”, 1996, Premiul Fundaţiei Pro pentru manageriat jurnalism, 1999, Premiul Fundaţiei Pro pentru jurnalism, 2001, Premiul Radio Romania Cultural pentru „Ziarul de Duminică”, 2007.

Seria Alina Marinescu, de Monica Ramirez, din luna ianuarie, la Librex Publishing

 

Seria Alina Marinescu va fi lansata in luna ianuarie 2017 la editura Librex Publishing.

 

 

Alina Marinescu preferă cafeaua cu mult lapte, muzică și lumânări când este acasă și un Glock de 9 mm când este în misiune pe teren. Alex Therein iubește plimbările lungi, o adoră pe Alina și poate lichida un om în mai puțin de cinci secunde. Alex este prietenul Alinei, iubitul ei, mentorul ei, fundația distrugerii întregii ei vieți. Persoana responsabilă pentru transformarea ei într-o mașină de ucis extrem de eficientă. Alex este soțul Alinei, însă mariajul lor nu este nimic altceva decât o acoperire convenabilă pentru misiunile în care sunt trimiși. Câteodată, Alina se întreabă cum ar fi să aibă o viață normală. Normalitatea este foarte greu de atins într-o existență fantomatică, lucrând pentru o organizație inexistentă. Organizația Elite există dincolo de invizibil, fără a fi constrânsă de lege, fără analiza mass-mediei. Realitatea lor se află dincolo de oglinda lumii reale.

Alex este un asasin profesionist. Pare un om de oțel, nu cunoaște frica în timpul misiunilor ori în afara lor. Alex este mai mult o fantomă, o iluzie creată cu ajutorul oglinzilor. Economia totală de gesturi și cuvinte nu sunt egalate decât de aura letală pe care o proiectează. În ciuda faptului că încearcă s-o modeleze după același tipar, Alina rămâne complexă și tridimensională într-o lume limitată emoțional, unidimensională, de unde și complexitatea dramei întregii ei existențe. Conflictul psihologic este enorm, Alina devenind fără voie un asasin de elită care posedă mai multă umanitate si conștiință decât ar trebui pentru binele ei. Libertatea ori lipsa ei reprezintă de fapt drama centrală. A fi liberă să aleagă orice în viață nu mai este o opțiune, cu atât mai puțin a se ghida după ce-i spune inima. Odată cu pierderea libertății a pierdut și posibilitatea de-a alege între bine și rău, fiind nevoită să se mulțumească cu ambiguitatea noii lumi din care face acum parte.


Dar împotriva protocoalelor stricte de tip Elite, între Alex și Alina se stabilește o conexiune foarte puternică. Alex reprezintă un mister nu doar pentru oamenii din jurul lui, ci mai ales pentru Alina, care nu-i înțelege aparenta răceală sufletească. Romantismul și sensibilitatea pe care le simte în el la un nivel instinctiv o duc cu gândul la un fel de cavaler modern. Un înger al morții. Singura poartă prin care-i este îngăduit să pătrundă câteodată sunt ochii lui în care se oglindesc emoții devastatoare, însă doar pentru câteva fracțiuni de secundă, niciodată suficient de mult timp pentru a înțelege dacă a întrezărit ceva real. Relația paradoxală rece-fierbinte dintre cei doi devine și mai complicată datorită jocului aproape zilnic cu moartea. Probabil cea mai arzătoare întrebare este: o iubește Alex pe Alina cu adevărat?

Violență, intrigă, iubire și ură, atracție și respingere într-o lume întunecată și complicată, Elite reprezintă opusul societății ideale. În această lume atât de secretă încât devine fantomatică, agenții operativi devin la fel de fantomatici. Odată intrați în joc, nu se mai pot retrage, nu pot pleca acasă la terminarea programului de lucru. Elite le acaparează viețile complet, invadându-le simțurile, intimitatea, de cele mai multe ori chiar gândurile. Cu toate că luptă în numele binelui, Elite nu garantează absolvirea de păcatele pe care trebuie să le comită. Dimpotrivă, Elite reprezintă purgatoriul personal al fiecăruia.

Cartierul General este o oază subterană unde întunericul este la el acasă, un buncăr post-modern ale cărui surse de lumină sunt mai mult ecranele monitoarelor. Elite este un loc foarte opresiv în care sistemele de securitate sunt mai importante decât viețile celor ce-i asigură continuitatea. Noii recruți sunt remodelați și reprogramați într-o nouă identitate cu un trecut fals. Când pășesc în lumea reală, agenții operativi trebuie să mintă, să înșele, să comploteze, să asasineze. În lumea lor morala se opune în mod direct logicii, datoria anulează iubirea și umanitatea, autoritatea anulează compasiunea, eficiența justifică victimele colaterale.

 

Planul editorial Librex 2017

Editura Librex Publishing are onoarea de a vă prezenta planul editorial pentru anul 2017. Multe noutăți, continuări ale seriilor pe care fanii le așteaptă cu sufletul la gură, un amalgam pentru toate gusturile. Anul 2017 se anunță a fi unul plin de surprize dintre cele mai plăcute și variate. Vă dorim un Crăciun Fericit și un An Nou 2017 de poveste, cu mult bine. Așteptăm cu nerăbdare să ne revedem în anul ce vine cu multe lansări și evenimente de neuitat.

 


 

Monica Ramirez

 

SERIA ALINA MARINESCU

Alina Marinescu preferă cafeaua cu mult lapte, muzică și lumânări când este acasă și un Glock de 9 mm când este în misiune pe teren. Alex Therein iubește plimbările lungi, o adoră pe Alina și poate lichida un om în mai puțin de cinci secunde. Alex este prietenul Alinei, iubitul ei, mentorul ei, fundația distrugerii întregii ei vieți. Persoana responsabilă pentru transformarea ei într-o mașină de ucis extrem de eficientă. Alex este soțul Alinei, însă mariajul lor nu este nimic altceva decât o acoperire convenabilă pentru misiunile în care sunt trimiși. Câteodată, Alina se întreabă cum ar fi să aibă o viață normală. Normalitatea este foarte greu de atins într-o existență fantomatică, lucrând pentru o organizație inexistentă. Organizația Elite există dincolo de invizibil, fără a fi constrânsă de lege, fără analiza mass-mediei. Realitatea lor se află dincolo de oglinda lumii reale.

TRAFICANTUL DE UMBRE

Francez prin naștere, Laurence-Jacques Fournier nu s-a considerat niciodată ca aparținând unei anumite naționalități. Laurence e o pasăre rară și liberă. Ca lider al unei rețele internaționale de hoți de elită fură bijuterii și obiecte de artă, secrete politice și industriale, proiecte militare secrete și armament. Toate extrem de profitabile pe piața neagră.
Laurence și-a stabilit cartierul general la Bruxelles pentru un motiv foarte bun: în calitate de sediu al Uniunii Europene şi NATO, Bruxelles este un mega-oraş european cu mentalitate de Babilon la scară redusă, o metropolă internaţională în care se intercalează un amalgam de limbi, culturi şi tradiţii. Pe lângă variatele stiluri arhitecturale, Bruxelles găzduiește peste optzeci de muzee, numeroase atracţii turistice, o viaţă de noapte trepidantă și cel mai mare depozit de armament din Europa de Vest. Ceea ce devine extrem de interesant pentru Laurence şi grupul său de hoţi.
Activitățile lor atrag însă atenția unei organizații secrete și puternice, probabil gardianul din umbră al UE. Nu știe nimeni cui îi este subordonată, nu se știe nici măcar dacă există cu adevărat. La un moment dat, Belgia și Austria sugeraseră crearea unui Serviciu de Informații al Uniunii Europene după modelul CIA–ului, dar, ca de obicei, guvernele statelor membre nu ajunseseră la un acord comun în ceea ce privește schimbul de informații și modul de colaborare. Așa că, cel puțin în mod oficial, propunerea fusese respinsă. Și totuși...

 

FANTOMA DE PE LAC

Ashley White, scriitoare de romane de dragoste, istorice ori contemporane, de spionaj ori cu iz fantasy, se instalează în noua ei cabană din orășelul Spearmint Lake, statul Michigan, cu intenția de-a termina la timp romanul la care lucrează. Dar nopțile îi sunt bântuite de un misterios sunet al apei ce provine dintr-o sursă invizibilă, iar cimitirul din apropiere este bântuit de fantoma lui Frank Stanton, un polițist local ucis în urmă cu douăzeci și cinci de ani. O crimă încă rămasă neelucidată. Misterele se înmulțesc cu rapiditate, la fel și secretele întunecate și prietenii noi care spun adevărul doar pe jumătate. Obsedată de o fantomă care cere tot mai insistent să i se facă dreptate și un criminal a cărui mască începe să alunece, Ashley are toate motivele să se teamă că nu va reuși să supraviețuiască până la sfârșitul verii.

 

VIAȚĂ DUBLĂ LA VENEȚIA

Viziuni misterioase cu iz renascentist o atrag pe Kate Martin într-o Veneție cuprinsă de frenezia carnavalului, unde pictorul Patrick Stone pare să-i iasă mereu în cale la momentul potrivit. Un colier foarte vechi devine paralela dintre viața lui Kate și cea a Caterinei Benedetta, o tânără venețiană a cărei existență s-a transformat într-o dramă veritabilă a secolului șaisprezece. Din umbre pândește însă un personaj fără scrupule, un colecționar de antichități care-și dorește colierul cu orice preț. Patrick și Kate se trezesc angajați într-o luptă pe viață și pe moarte, vânați cu înverșunare prin labirintul îngust de străzi și canale venețiene. Viitorul devine incert și este foarte posibil ca legătura invizibilă ce-i unește de peste cinci sute de ani să nu fie suficient de puternică pentru a-i salva.

 

SEDUCȚIA APEI

Nori grei de un cenușiu voluptos înghit soarele ce se ridică din ocean, lumina conturându-le siluetele întunecate cu nuanțe aurii ca de borangic. Iar cerul… roșu aprins, de culoarea sângelui proaspăt. Un val de căldură îi explodează în stomac, sângele i-o ia la goană prin vene. O simte, aproape o poate gusta. Vine ploaia. O furtună.
Doctorița Nathalie Arnaud se află în drum spre casă, de la Paris la San Francisco. După ce s-a hrănit cu pâine cu gust rânced și a studiat la lumina lămpilor cu ulei, fiind catalogată drept o femeie denaturată, a obținut cu multă trudă diploma de doctor de la L’Ecole de Medicin. Pe vapor întâlnește un Căpitan cu ochi verzi și misterioși, un bărbat iritant care-i provoacă simptome pe care nu știe să le diagnosticheze.

Imediat ce vaporul The Silhouette acostează în port, Nathalie realizează cu surprindere că nimic nu mai este așa cum își amintește. San Francisco s-a extins, Războiul Civil nu s-a oprit la granițele lui, mătușa ei, Catherine Larsson, conduce unul dintre bordelurile de lux ale orașului, dispariția misterioasă a fratelui ei, Claude, pare conectată în mod direct cu dispariția și mai misterioasă a aurului Uniunii, iar activitatea de medic pe frontul Războiului de Secesiune l-a distrus pe mentorul ei, Doctorul James Calhoun. În plus, Maiorul William Wolfe, omul cu puteri nelimitate asupra vieții ei, este cel care poate influența balanța în care se află viața fratelui ei, astfel încât Nathalie este din nou nevoită să lucreze pe ascuns în favoarea Uniunii. De data aceasta în calitate de doctor și nu ca spion.

Don Miguel Samuelle Cabrillo este un bărbat puternic și influent care ascunde multe secrete întunecate. Misiunea lui Nathalie este să-l diagnosticheze și să-l vindece de o boală misterioasă, iar asta chiar împotriva voinței lui. Forțată să facă față balurilor fastuoase și intrigilor de război, pătrunde tot mai adânc în lumea lui plină de secrete omise de programa școlară a școlii de medicină din Paris. Ca una dintre primele femei doctor, Nathalie este obișnuită să întâmpine greutăți în munca ei, dar după o primă întâlnire cu Don Miguel Samuelle Cabrillo își dă repede seama că această nouă misiune va fi probabil cea mai dificilă din toată viața ei. Însă este hotărâtă să descopere cauza misterioasă a bolii lui ciudate și să descifreze taina dispariției aurului Uniunii. Oricât ar costa-o. Și s-ar putea s-o coste chiar viața.

 

 

Oana Arion

 

PRIN CENUȘA DE VISURI – SERIA NEMURITOR, VOL. 4

Răsturnări de situații, un leac miraculos, o surpriză de proporții din partea autoarei și o călătorie fascinantă în timp.

 

PENTRU CĂ EU SUNT / PENTRU CĂ TU EȘTI – SERIA NEMURITOR, VOL. 5

În ultimul volum al seriei aventura continuă într-un iureș amețitor, iar finalul surprinzător vă va lua răsuflarea.

 

 

Natașa Alina Culea

 

LEGĂMINTELE MACILOR

Un roman profund introspectiv în care psihologia umană este redefinită ca o artă a subtilului și exploatată până la marginea realității. Perspectiva autoarei este și perspectiva scriitoarei Lea, greu de încadrat și de capturat atunci când reperele se transformă gradat, prefigurând un final ca un început și un început ca un final. În cea de-a cincea carte a Natașei Alina Culea, obișnuitul capătă tușe suprarealiste, invitând cititorul într-o viziune a contrastului uman în toată splendoarea lui. Este cititorul pregătit să intre în camera oglinzilor?

 

 

Gabriélle Güvenel

 

THE ȚUICA EFFECT

Acest volum ar putea fi o operă de ficțiune și orice asemănare cu locuri, persoane sau întâmplări reale, este mai puțin decât exactă și denotă lipsă decreativitate din partea autorului. Vă rugăm interpretați cum doriți.

Intro

Ar fi putut fi oricare dintre voi în locul lor. Dar au fost ele. Pentru motive ce țin de discreție, le vom numi aparent întâmplător Alco, Instabila, Călăreață fără capde, Cruella, Dealerul de algocalmine, Șefu' la bani și Ghiocela. Când ne referim la ele ca și întreg, le zicem 007.

007 este grupul clasic de prietene, gașca clasică de tipe care se adună uneori la câte-o petrecere, la câte o cafea, sau care, atunci când nu se reunește, păstează ciripitul tipic feminin într-un mediu online, eventual criptat. Pentru că fiecare din membrele 007 are o viață haotică și plină, pentru că sunt tot oameni, ca și voi, și au nevoie de binemeritata pauză de cotidian, și-au plănuit o escapadă la munte. În gașcă. Ca fetele. Știți voi. Trei și-au adus copiii, două și-au adus câinii...

Prima seară a decurs tipic zilei numărul unu: despachetat, pus pe căprării, fiert vin, jucat rentz, schimbat de rețete, schimbat de impresii, căscat, restras la bârlog, băgat sub pătură... Nici a doua n-a fost ieșită din comun: „Vezi că fii-ta mănâncă zăpadă! Te strigă fi-tu de pe wc să-l ștergi. Iar s-au pișat câinii la recepție.”, din astea, de zi cu zi.

Adevărata problemă s-a născut în a treia zi, când protagonistele noastre au rămas fără leacul bahic.

− Tragem la sorți! zise Alco entuziasmată.

− Ce anume? formulă Călăreața fără capde întrebarea de pe buzele tuturor.

− Cum ce? Tragem să vedem care se duce în oraș după vin! le lămuri ea.

− E 12 noaptea imediat, chiar crezi că există magazine non-stop în comunele astea?! Dă-l dracu' de vin, ne culcăm! interveni Cruella.

− Io cred că vouă vă arde de somn la vârsta voastră, da' mai sunt fix două zile de vacanță până ne întoarcem la viețile noastre mirifice... Da, îl dăm dracu' de vin, da' insist să-i găsim un substitut, le bombăni mezina grupului, Șefu' la bani, scoțând din buzunarul blugilor ceva pe care scria OCB.

 

ERIA. ÎNTREGIRI

Întregiri este ultima parte a seriei Eria. Este volumul care va încheia trilogia și în care personajele își vor împlini destinele. Vom avea răspunsurile tuturor întrebărilor și vom fi lămuriți pe deplin. Din Întregiri aflăm și povestea întreagă a lui Decko și a ciudatei istorii comune a demonului și a preotului și, de asemenea, unde duce drumul Eriei și-al lupului. Va fi, de departe, cea mai voluminoasă carte a seriei, dar și cea mai plină de neprevăzut.

 

https://ssl.gstatic.com/ui/v1/icons/mail/images/cleardot.gif

Lavinia Călina

 

PROIECTUL ZERO

Pharma Zet, cel mai mare producător de medicamente din România, se pregătește de lansarea unui nou produs revoluționar capabil să repună în funcțiune celulele moarte. Pentru ca totul să decurgă conform planului, urmele experimentelor realizate pentru crearea noului produs trebuie înlăturate înainte ca imaginea firmei să fie afectată. Un grup de oameni este trimis pentru a înlătura orice dovadă şi pentru a se asigura că nimeni nu va vorbi vreodată despre Proiectul Zero. O poveste despre corupție, putere, răzbunare şi o armă biologică capabilă să distrugă întreaga omenire.

 

 

Lina Moacă

 

MAGNETISM - SERIA OAMENI, ÎNGERI ȘI DEMONI

Gemenii Willy și Lilly, creaturi de-o frumusețe neobișnuită și având puteri supranaturale, sunt Fiii Luminii. Lilly își dorește să cunoască oamenii direct, trăind în mijlocul lor, și își convinge fratele să se mute în București. Aici, cei doi o întâlnesc pe Alexandra, fiica unui afacerist lipsit de scrupule. Deși la început Willy nu este de acord cu implicarea lor în problemele muritorilor, la insistențele lui Lilly acceptă o căsătorie de conveniență cu Alexandra, pentru a o scoate de sub tutela distructivă a tatălui.

Crimele, fățărnicia, răutatea împânzesc orașul și restul provinciilor. Odată ce Lilly se angajează să-i pătrundă tainele, pentru ca dreptatea să triumfe, piramida întunecată se clatină. Însă, în străfundul pământului, de pe tronul întunecat, Willwolf – sprijinit de Marele Iluminat – făurește planuri de atac, așteptând momentul potrivit să-și surprindă fratele și nepoții.

 

ZILE DENSE, NOPȚI IMPOSIBILE - SERIA OAMENI, ÎNGERI ȘI DEMONI

Loviturile primite de la viață o pun pe Alexandra Stănescu în defensivă și nu îndrăznește să lase garda jos, să se dezvăluie. Aparențele, cu măștile de vigoare, sunt cruciale pentru ea, rănește prima pentru a nu fi rănită. Totuși, odată ce Willy vrea să anuleze căsătoria lor de conveniență, iar prietena sa Ella este diagnosticată cu cancer, lumea ei de sticlă se zguduie.

Când totul pare pierdut, într-o rătăcire fără direcție, Alexandrei i se înfățișează Willwolf, stăpânul demonilor de sub pământ, care îi propune un schimb: viața ei în schimbul vieții Ellei. Acceptă și se trezește într-un palat în mijlocul unor creaturi nepământene. Un singur înger o mai poate salva, Willy. Oare va lupta el pentru ea?

O poveste despre iubire, dezamăgire, speranță, dăruire și altruism.

 

ALB, ROȘU ȘI NEGRU - SERIA OAMENI, ÎNGERI ȘI DEMONI

Durerea și chinul îi eliberează ca prin farmec trupul Ellei, în jurul său acum e numai alb. Un alb rece. Materia mistică își tot schimbă culoarea din alb în roșu, apoi în negru. Între vis și realitate, Ella se simte tot mai atrasă de combinația fascinantă a celor trei culori zugrăvite pe chipul unui zeu: piele albă, rubin viu pe buze și mărgăritare de smoală în ochi. Acestui zeu i se spune, Willwolf, stăpânul demonilor de sub pământ, iar Ella este cheia care poate deschide poarta de deasupra.

Între creaturi nemuritoare cu puteri nebănuite, o simplă muritoare se dovedește mai puternică. Cancerul o torturase arzându-i trupul, dar în același timp îi purificase spiritul. Acum nimic nu o mai înspăimântă, căci știe calea – nu o viață moartă, ci o moarte vie.

Pe tot parcursul lecturii, o întrebare revine: oare iubirea, singură, poate schimba lumea?

 

VALURI DE VIAȚĂ

Dacă la vârsta de nouă ani Irina Albu îşi pierde părinţii într-un stupid accident de maşină, nouă ani mai târziu se îndrăgosteşte. Dar nu oricum și nu de oricine. Căile imprevizibile ale tinerei fete sunt cu totul aparte. Cu cât își dorește mai mult să-și trăiască viața, cu atât viața se încăpățânează s-o trăiască pe ea, după reguli implacabile.

Va putea supravieţui o inimă într-un tărâm fără speranţă?

 

COROANA DE SPINI ȘI STELE

Un contract cu o agenție de modelling o duce pe Medeea Pop la New York. Aici, încearcă să ajute pe cineva, dar tot ce reușește este să se nenorocească pe ea. Fără voie intră într-un joc căruia nu-i bănuiește profunzimile și din care nu mai poate ieși.

E vorba doar despre tine, Medeea! Tu ai decis să intri în jocul meu de joi printr-o minciună, de ce nu te-ai putut abține? Din compasiune pentru o curvă care nu voia să-și piardă tura care-i aducea câteva mii de dolari? Firește tot din compasiune pentru alți inutili, drogați, bețivi, îți sacrifici timpul și te amagești cu speranța naivă că prin ajutorul tău ei se vor schimba. Nu o fac, și nu o vor face. Toți pândesc momentul unei noi dezamăgiri, îl provoacă dinadins, numai să aibe un motiv să cadă iar în delăsare și lipsă de responsabilitate. Natura are legiile ei impecabile. Unui om care se naște slab nu-i vei putea da tu putere. Nu, el doar se va hrăni din puterea ta ca un parazit și pentru că tu accepți foamea lui spurcată, ca orice organism parazit va produce carențe în organismul tău, te va îmbolnăvi și nu se va opri, dacă tu nu-l oprești, până nu te va ucide. Compasiunea asta blestemată cu care tu te-ai născut îți poate fi fatală, Medeea! Toți cei care suferă de ea sfârșesc abuzați. Uite unde te-a adus pe tine, la mila mea.

 

 

Corina Cîndea

 

REBELA

Pentru o clipă efemeră, Violet Collins s-a oprit și își permite să viseze. Îndrăznește să iubească. Să spere într-un nou început. Cu un trecut întunecat și tumultos și care se împletește cu prezentul mai mult decât complicat, Violet trebuie să aleagă: să plece iar la drum sau să înfrunte totul în numele iubirii.

 

DRAGOSTE ȘI MĂTASE ALBĂ – volumul 1 din Seria SALEM

Salem – un oraș al cărui nume te duce cu gândul la vrăji și supranatural.

Logan Savage. Un contract îl aduce în Salem și totul se schimbă pentru el. Obișnuit să nu stea prea mult într-un singur loc, să nu se atașeze de nimeni și de nimic, atunci când o întâlnește pe Faith Dalton, Logan se trezește prins într-un vârtej de întâmplări și sentimente ciudate care îi răscolesc existența și îl fac să se întrebe dacă nu cumva există, totuși, o soartă sau un destin pentru fiecare dintre noi. O glumă îți poate schimba viața? Uneori, da. Iar dacă totul se întâmplă în Salem, atunci totul capătă sens...

 

DESTINE ÎMPLETITE

De o frumusețe uluitoare și cu o inteligență ieșită din comun, Chelsea Read este concentrată doar pe facultatea proaspăt începută și pe afacerea pe care o are, nefiind pregătită pentru întâlnirea cu Jack Stone, unul dintre cei mai râvniți burlaci din Houston și un afemeiat cunoscut. Iar acesta este doar începutul unor schimbări majore în viața ei. Obișnuit cu libertatea și un trai fără obligații, Jack nu este pregătit pentru efectul pe care îl au asupra lui doi ochi superbi și nici pentru ceea ce stârnește în el minunata lor posesoare. Destinul însă nu ține cont de ceea ce dorește fiecare dintre ei...

 

PASIUNE ȘI SATIN ROȘU – volumul 2 din Seria Salem

Deși oficial se întoarce în Salem pentru a participa la nunta prietenului său, Quinn Carson are și altceva în plan. Dacă în urmă cu câteva luni o relație cu o anumită „vrăjitoare” din Salem părea ceva imposibil, acum totul s-a schimbat, însă nu așa cum se aștepta el.  April Barnes nu mai este fata pe care o știa. Nimic nu mai este cu era, iar asta îl face să se îndoiască de planul său.

 

 

Nicoleta Tudor

 

TORIA – CERCURILE MISTICE, VOL. 3

După doisprezece ani, Mădălina ajunge la o stabilitate emoțională alături de Sorin. A terminat facultatea de medicină și lucrează ca medic pediatru la spitalul unde au lucrat părinții și mătușa ei. Sorin, și el tot acolo, tot medic, doar că ortoped. O viață liniștită, frumoasă, exact ce-și dorise Mădălina atunci când a acceptat inelul de logodnă dăruit de Sorin. Dar se pare că universul are alte planuri cu ei, căci viața Mădălinei este dată peste cap atunci când află că Sorin o înșeală de vreo trei ani cu Angela, o asistentă de la spitalul unde lucrează amândoi. Și ca viața să devină și mai complicată, în cale îi iese Naum, care a părăsit Toria pentru a nu fi ucis de străbuni. Naum apare la spital cu Amalia, o fetiță drăgălașă cu ochi violet, care are nevoie de consultație pentru că și-a luxat mânuța. Astfel viața Mădălinei intră într-o vâltoare de întamplări, aventuri și incursiuni în trecut, unde o întâlnește pe Căzuta alături de șatra de țigani, de încercări disperate pentru a salva Toria de străbuni. Și toate acestea, în timp ce Sorin pleacă pentru nouă luni în Germania la o specializare. Va reuși Mădălina să salveze Toria alături de Naum și va reuși să-și salveze căsnicia cu Sorin? Grea alegere....

 

TERAPII ȘI ENERGII PE ÎNȚELESUL TUTUROR

Tehnicile de vindecare, oricare ar fi ele, se bazează pe un lucru elementar. Energia. Energia terapetului, energia pacientului, energia familiei.

Că folosim energia noastră, sau energia universului, ca terapeuți trebuie să fim pregătiți pentru a modela această energie, pentru a o folosi spre binele nostru și al celor din jur. Ca pacienti trebuie să știm că, indiferent câtă voință și dorință are terapeutul de a ajuta, soluția se găsește în sufletul fiecăruia. În programele pe care le avem bine implementate încă de mici și care ajung să ne urmarească până la adânci bătrâneți, vom ajunge să ne vindecăm trupul și sufletul doar atunci când vom fi pregătiți cu adevărat să privim noi întâi înlăuntrul nostru, dupa care să permitem terapeutului să ajunga acolo, ceea ce nu este întotdeauna foarte comod.

 

 

Rodica Mijaiche

 

NEW YORK – PASIUNI ASCUNSE – SERIA PASIUNI, VOL. 1

Alyssa Martinez se consideră o fată simplă, chiar ștearsă, dacă este ca cineva să se ia după propria ei descriere. Dar cea mai mare șansă îi este oferită când primește postul de asistent personal al Marelui Alexander Chase, bărbatul după care toate femeile suspină. Felul ei închis și secretele ce le ascunde o fac să pară o tânără misterioasă, dar și invidiată de colegele ei, pentru că, deși ea nu se consideră o femeie frumoasă, prietenul ei, celebrul fotomodel italian, Carlo Di Angeli, este de altă părere.

Alexander Chase, fondatorul publicației de succes, The Chase, știe că totul în viață se obține prin multă muncă și, de ce nu, folosind și toate mijloacele necesare pentru a obține ceea ce-și dorește. Iar acum singurul lucru pe care și-l dorește este femeia misterioasă pe care a cunoscut-o la petrecerea lui Carlo Di Angeli. O petrecere la care invitații sunt aleși pe sprânceană.

Viețile celor doi vor fi supuse unor încercări grele. Dar oare vor putea să se lase descoperiți și să-și acorde dreptul la iubire?

 

ROMA – PASIUNI ÎNTUNECATE – SERIA PASIUNI, VOL. 2

La frageda vârstă de 10 ani, Regina este adoptată de Franco Nunzio, un bărbat fermecător, care toată viața și-a dorit o fiică, dar nu a fost să fie, asta până în ziua în care a văzut-o stând pe marginea minunatei Fontana di Trevi. Atunci inima lui a bătut mai tare pentru mititica brunetă cu ochi verzi amețitori.

Dar viața în Familia Nunzio nu a fost așa cum și-a imaginat-o Regina. Nici pe departe. Fiind obligată să suporte hărțuirile constante ale lui Paolo, fratele ei vitreg, indiferența mamei adoptive și lipsa prezenței tatălui adoptiv, capul mafiei locale, tânăra hotărăște să-și ia viața în propriile mâini părăsind Roma pentru Manhattan.

Alessandro Martinez. Crescând în laboratoarele tatălui său, Alberto Martinez, fondatorul A&A Health Care, visul lui Alessandro a fost să-i calce pe urme tatălui său și să devină un chimist recunoscut. Dar nu tot timpul lucrurile se întâmplă după un plan prestabilit. După ce a fost martor la  uciderea tatălui său, Alessandro se vede nevoit să se retragă în colțurile întunecate ale Bronxului și să aștepte momentul propice răzbunării.

Regina, fotomodel de succes și Alessandro, bărbatul din întuneric, vor lupta cu proprii demoni, dar și cu trecutul fiecăruia. Vor fi destul de puternici pentru a depăși obstacolele ce le apar în cale?

 

LONDRA – PASIUNI DEZLĂNȚUITE – SERIA PASIUNI, VOL. 3

Ani buni, Carlo Di Angeli și-a făurit o viață care să nu-i amintească nimic din trecutul lui dureros. Ajuns fotomodel de succes, Carlo nu-și oferă dragostea, ci doar trupul și puțin din timpul lui femeilor ce intră și iasă din viața lui precum niște umbre.

Una după alta. Fără chipuri. Fără nume.

Dar trecutul revine cu o forță nimicitoare, când, primind o scrisoare de la mama lui, Contesa Maria Elisabetta D'Angelo, este chemat să-și ia în primire titlul de drept. Acela de Conte.

Melissa Roggs, jurnalistă la The Manhattan Truth, este readusă față în față cu fostul ei iubit și logodnic, Contele Alonzo Carlo D'Angelo, când șeful ei îi dă misiunea de  a scrie un articol despre contele dispărut al Londrei.

Dar răceala cu care este întâmpinată Melissa la prima întâlnire cu Carlo, îi arată că el, deși neagă totul, nu a reușit să-și depășească traumele pe care ea le cunoaște prea bine.

 

J&C – PASIUNE ÎN DANS – SERIA PASIUNI, VOL. 4

Clarice Parker, nepoata unuia dintre cei mai puternici și influenți oameni din New York, Alexander Chase, visează să devină prim-balerină și numele ei să răsune pe scena teatrului de pe Broadway. Singurul impediment este nelipsitul ei paznic, Joshua, un maniac al controlului, copia fidelă a unchiului ei.

Dar dorința ei de a străpunge acea carcasă în spatele căreia se ascunde de lume, bodyguardul ei, va face ca totul să ia o turnură neașteptată.

Joshua Pierce, sau Joshua pentru restul lumii, bărbatul de fier care nu se uită înapoi nici măcar pentru a ști dacă familia lui mai trăiește, are o singură dilemă: cum să se țină deoparte de farmecele răsfățatei Clarice, care din ce în ce mai mult i se strecoară pe sub piele precum un drog.

Însă pericolul ce pândește din umbră îi va face pe cei doi să-și unească forțele și să pornească într-o goană nebună în suburbiile New York-ului, unde secrete ce ar fi trebuit să rămână ascunse, ies la suprafață.

 

 

Davine M. Vesco şi Lexi B. Newman

 

O PERECHE CRIMINALĂ VOL. 1

Eliberaţi din închisoare, cei cinci tineri aflaţi sub aripa lui Simon, ascunşi într-o casă din inima pădurii care înconjoară oraşul Grand Forks, sunt obligaţi să facă lucruri pe care nu le credeau posibile. Cinci oameni diferiţi, dar cu trecut asemănător, urmează regulile stricte ale şefului lor fără chip, intrând în jocul lui şi eliminând nume mari de pe lista sa neagră şi aparent interminabilă.

Pe lângă faptul că nu-şi găseşte locul nici după doi ani petrecuţi sub acelaşi acoperiş cu colegii ei, Carolina este nevoită să ducă un al doilea război – de data aceasta personal – cu cel mai bun asasin din casa lui Simon. Jace se dovedeşte a fi pus pe ceartă mereu, un bărbat cu adevărat letal, făcându-i englezoaicei viaţa un infern, inducând-o în eroare de cele mai multe ori şi dându-i speranţe deşarte în ceea ce priveşte sentimentele acestuia pentru ea.

Iubirea şi ura se îmbină într-un volum exploziv; cei cinci trec prin situaţii limită care îi apropie şi îi face o echipă specială, însă asta nu alungă nici pe departe teama de un viitor necunoscut.

Oare ce se va întâmpla cu ei după ce lista neagră a lui Simon se sfârşeşte?

 

CEALALTĂ FAȚĂ A LUI AARON MANSON VOL. 2

Bliss White, o adolescentă aparent simplă şi cu o viaţă plictisitoare, dezvoltă o pasiune secretă pentru banda de motociclişti apărută recent în oraş. Învăluiţi în mister şi niciodată la vedere, banda Phoenix se ascunde de o lună întreagă în vechiul hambar de pe malul Lacului Ontario, fiind urmăriţi internaţional pentru o serie vastă de infracţiuni. Dar când Bliss le descoperă unul dintre locurile ferite pe care aceştia le frecventează, sunt nevoiţi să-şi înăbuşe instinctul de a fugi şi să joace cartea cea mare – cartea încrederii.

Între timp, Bliss este nevoită să se confrunte şi cu un client special al cafenelei în stil american, la care lucrează ca şi chelneriţă. Aaron se dovedeşte a fi un băiat de nouăsprezece ani cu probleme temperamentale, plin de vulnerabilitate şi lipsit de încredere.

Dispariţia bruscă a prietenului său cel mai bun, Adam, o bagă şi mai adânc în încurcătură şi se trezeşte luând parte la războiul bandei Phoenix cu o altă bandă rivală, pentru a proteja un membru de care se ataşează iremediabil.

Pe parcurs, eroina roşcată află că persoanele în care capătă încredere deplină au mai multe feţe. Dar oare Aaron Manson are şi el o a doua faţă?

 

INTENȚII ASCUNSE VOL. 3

Încrederea lui în femei s-a spulberat odată cu moartea mamei sale, transformându-l pe Jace într-un bărbat dificil şi paranoic, dar viaţa lui ia o turnură neaşteptată când e nevoit să facă o alegere grea între un deţinut care l-ar putea ajuta să se răzbune pe cea care i-a ucis mama, şi fata pentru care dezvoltă o pasiune prematură, chiar dinainte să o întâlnească.

Cu toate că încearcă să-şi înfrâneze sentimentele, situaţiile tensionate i le scoate la iveală, dar nu pentru mult timp. Jace îşi ascunde emoţiile sub o mască impenetrabilă, lăsând la suprafaţă doar faţa urâtă a caracterului pentru a respinge singura fată care a reuşit să-i intre pe sub piele.

 

 

Andreea Blându

 

IN TEMPORA

Un roman impresionant al unui drum deja parcurs, deja trăit și înțeles abia prin intermediul introspecțiilor. Lupta sfâșietoare împotriva timpului este surprinsă complex în toate aspectele devenirii personajelor.

Nostalgia copilăriei pierdute, farmecul adolescenței, revelațiile cu privire la propria identitate și resemnările în legătură cu destinul său... sunt analizate cu luciditate de către personajul principal, care își reîntâlnește prima iubire într-o lume dominată de trecerea ireversibilă a timpului.

“Pe mine nu mă va doborî niciodată un uragan, dar o adiere m-ar putea distruge oricând. Întotdeauna iluziile mărunte, aproape inexistente, acele amintiri aproape uitate, ascunse atât de bine în adâncul sufletului… întotdeauna acele bucăți minuscule din mine au avut asupra mea un efect mai puternic decât orice rațiune.”

 

 

Cornel Bîrsan, Cristian Moșneanu, Adrian Anghel

 

ISTORIE FURATĂ. ȚARA ROMÂNEASCĂ DIN MILENIUL ÎNTUNECAT PÂNĂ ÎN VREMEA LUI MIHAI VITEAZUL

O cronică despre evenimentele petrectute pe teritoriul Valahiei istorice începând cunanul 726 când sunt menționați în cronicile bizantine valahii nord dunăreni până în momentul decapitării lui Mihai Viteazul pe câmpia Turzii în anul 1601. Aceata lucrare vine cu o viziune nouă în abordarea subiectelor istorice fiind presărata cu informații în premira pentru istoriografia noastră, pune accentul pe evenimentelor mai puțin cunoscute sau promovate precum și de asemenea pune într-o lumina nouă a lucrurilor aprofundate de-a lungul timpului de către istoricii noștrii.

 

 

Cornel Bîrsan

 

ISTORIE FURATĂ. CRONICĂ ROMÂNEASCĂ DE ISTORIE VECHE

Într-o variantă mult revăzută față de ediția apărută în 2013, lucrarea a fost adăugită cu multe capitole noi, dar şi rescrise în virtutea cercetării unor noi documente şi hrisoave. Un capitol de excepţie în partea aferentă Istoriei Transilvanei, se va ocupa de Cnezii şi Voievozii ardeleni începând din secolul al XII-lea şi până în secolul al XVIII-lea.

 

DOAMNE ȘI DOMNIȚE, JUPÂNIȚE ȘI AMANTE ALE DOMNILOR ȚĂRILOR ROMÂNE

După 85 de ani de la publicarea celebrei lucrări “Trecute vieți de doamne și domnițe” a lui Constantin Gane (n.1885-d.1962), lucrare premiată de Academia Română, Cornel Bîrsan, autorul lucrăriilor: “Revanşa Daciei” şi “Istorie Furată. Cronica Românească de Istorie Veche” şi co-autor al lucrării: „Istorie furată – Întemeierea Țării Românești. Radu Negru Vodă, între legendă, mit și adevăr, vine cu o nouă provocare, istoria doamnelor şi a domniţelor, domnitorilor Ţărilor Româneşti. Autorul trece însă peste prejudecăţile timpurilor prezentându-ne în paralel şi o istorie a jupâniţelor şi amantelor domnitorilor români de la Menumorut şi până la Alexandru Ioan Cuza, cu o mică introducere atingătoare de relaţiile de familie ale geto-dacilor. O istorie de aproape 2000 de ani!

 

ISTORIA TRANSILVANIEI VOL. I

O istorie a Transilvaniei începând din preistorie şi până în timpurile noastre. Lucrarea se doreşte o provocare doarece lucrările despre istoria Transilvaniei sunt foarte rare şi tratează în mod superficial istoria Ardealului şi a ardelenilor.

 

 

Cristian Moșneanu

 

POVEȘTILE DIN SPATELE POVEȘTILOR

O “povestire în ramă” în care doi tineri în jurul vârstei de 30 de ani, revăzâdu-se după ceva timp și cuprinși de aburul alcolului își povestesc cu lux de amănunte aventurile dar și marile lor iubiri. Poveștile alternează de la simple aventuri cu descrieri lascive a evenimentelor până la adevărate povești de dragoste plin de romantism.

 

 

Felix Cuceanu

 

JURNAL DE MERCENAR – SERIA FELIX MUNTEANU, VOL. 1

Mă numesc Felix Munteanu și ce știu cel mai bine să fac e să aduc moartea. Am fost recrutat încă din liceu de o organizație care nu există. Nici eu nu exist, mă deghizez, am nenumărate identități și mă mișc precum o umbră. Exist doar atunci când e nevoie de mine și-mi îndeplinesc ordinele. De obicei, de eliminare a unor ținte. Am încă ceva probleme de moralitate, dar o fac oricum pentru că așa am fost antrenat, învățat, instruit. Pur și simplu nu știu să fac altceva. Moralitatea e un lucru îngrozitor pentru un asasin, din moment ce-i afectează eficiența. De fapt, nici nu m-aș putea numi, simplu, asasin. Mercenar, poate, pentru că lucrez pentru două organizații. Problema e că am devenit mai puțin eficient după ce m-am îndrăgostit de o colegă de breaslă. Apoi de o a doua. Când iubesc o fac la fel de pasional ca atunci când ucid. Ca și cum ziua de mâine n-ar exista. Și de cele mai multe ori nici nu cred că există. Am fost învățat să seduc atunci când misiunea o cere și probabil mi-a intrat în sânge. Orașele exotice ale lumii nu sunt decât puncte de tranzit ori locații pentru misiuni și ținte. Oamenii sunt obiecte de care trebuie să scap ori pe care le manipulez pentru a obține ce mi se cere. Singurele refugii sunt sexul și un jurnal personal pe care-l țin pe un server securizat. Ucigaș? Da. Trădător? Mă apropii cu pași siguri. Iubit și amant? De câte ori am ocazia. Salvator? Habar n-am. Visez să mă retrag, să am o viață care să-mi aparțină? Mi-e frică de un răspuns. Dar poate aflăm împreună...

 

JURNAL DE PRIZONIER – SERIA FELIX MUNTEANU, VOL. 2

Doi ani. Doi ani fericiți alături de Mia, off-grid în deșertul marocan. Dar trecutul ne-a regăsit, fiul ne-a fost răpit și amândoi am fost reactivați. Nu știu exact ce face Mia, chiar dacă mai lucrăm câteodată împreună în unele misiuni. Eu am redevenit unealta DSC. Mă amenință cu viața fiului și-a soției mele, așa că joc după cum mi se spune. Mașina de ucis din mine nu s-a deteriorat, ba chiar pot spune că sunt mai eficient decât înainte. Ucid fără milă, de data asta pentru a-mi proteja familia. Însă continui să caut o cale de ieșire. Ei nu știu cât sunt de bun la jocuri duble. Triple. Multiple. Plus că am trecut la nivelul următor. Coordonez misiuni, am un rang înalt, chiar dacă de cele mai multe ori trebuie să mă implic în mod activ în misiuni pentru a le duce la bun sfârșit. N-am înțeles niciodată de ce nu m-au lichidat atunci când m-au regăsit. Probabil pentru că sunt mai valoros viu decât mort. Încă. Uneori mă gândesc să pun eu capăt. Să-mi trag un glonț în cap. Bum! Sunt liber. Dar atunci ce s-ar alege de Mia și Eric? Nu, sinuciderea iese din discuție. DSC nu știe chiar totul despre noi. Încă mai avem refugii. Trăiri intense. Prieteni. Rețele de informatori personali care au rămas active și ne ajută. Într-o lume în care cuvântul prieten n-ar trebui să existe, mergem înainte praf pe dinăuntru, cu sufletele cioburi din ce in ce mai mici, fine ca nisipul. Iubirea nu există decât în vise. Realitatea ne trage zilnic palme peste ochi până când nu mai rămâne nimic din ce-am fost înainte.

 

 

Flavius Simion

 

înAltă iubire vol. 1

Ai umblat prin mine. Știi, cum umblă artiștii după muze. Așa te-am căutat, așa te-am iertat. Încercam să mă mint că aveam să găsim pansamente să acoperim toate rănile. Dar nu mai aveam ce să vindecăm. Ți-aș scrie mii de scrisori în care să-ți vorbesc despre tine și despre noi. Dar nu cred ca aș avea destulă cerneală cât să îmi ajungă să îți scriu despre gândurile mele. Ar fi prea puține foi pe pământ ca să îți înșir ordonat toate regretele. Regrete apărute din iubire. Că noi iertăm totul, absolut totul, mai puțin pe noi înșine.

 

înAltă iubire vol. 2

Curând mi-am șters toate cuvintele din mine. Poate făcusem asta din dorința de a te șterge pe tine de acolo. Dar nu am reușit să obțin independență totală. Nu din cauza faptului că nu te mai iubeam, ci pentru că nu te mai voiam. În nicio formă. Chiar de aș mai sta în întuneric vreo cinci ani, tot nu aș renunța la mine pentru tine. Să încep iar să te caut și să mă oblig din nou să te iert pentru tot. Ca și când aș implora eu iertarea. Tu ai făcut să pară totul ca fiind eu vinovat de pierderea ta. Mă simțeam responsabil să lupt singur, să te lipesc de mintea mea. Ești frica de a-mi apărea pe stradă. Ești teama că te mai iubesc. Și teama că tu nu o mai faci. Ești tremurul din voce când mă apropii de cineva. Și golul din inimă. Ești și mizeria din mine, am vrut să te curăț cu mult timp înainte să te părăsesc. Dar nu m-ai lasat. Nu ai lăsat nici ordine când ai plecat.

 

RESURECȚIE

Acum viața i se părea doar o scurgere de timp. Nu s-ar fi impacientat dacă ar fi aflat că peste câteva ore moare. Oricum moartea îi era programată. Era ca un cronometru lipit de sufletul lui. De fapt, el era ca o bombă cu cronometru și când timpul avea să se scurgă, urma să explodeze. Ajunsese la concluzia că nu mai avea niciun scop pentru care să trăiască. O iubea tăcut în vacarmul inimii sale. Nu i-a spus asta pentru că nu voia să o sperie. Sentimentul de dragoste se instalase oricum foarte profund în interiorul său și nu ar fi reușit să-l dizolve nici dacă și-ar fi dorit. Iubirea nu alege, iubirea atacă. E ca un lup înfometat, așteaptă în tăcere prada cea mai bună. Iubirea e ca muzica, trece prin toate simțurile, însă de fiecare dată se oprește în inimă. Căci ea trăiește și se sacrifică mereu.

 

DERIVAT

M-am cunoscut o noapte. Într-atat să pot să îmi dau seama cât de mult aș fi vrut să mă reîncarc. De asta îmi doresc să scriu o poveste atât de cuprinzătoare, să cuprind mii de vieți în ea. Vieți sfârșite, nesfârșite sau infinite. De mult îmi doresc să îmbrățișez omenirea și prinvind-o de aproape să o lupt cumva. Mi-am spus de atâtea ori că voi reuși să mă aflu cu tot ce sunt. Ce nu sunt, nu mă interesează sub nicio formă. Echivalentul echilibrului în viață este lupta. Fiecare individ stă prins de o bară cu o singură mână care l-ar fi ținut sau nu în viață. Și deseori nu rămânem prea mult prinși de ea. Uneori nici nu vrem să mai strângem de ea. Povești am scris mii. De viață nu am scris până acum pentru că astea dor. Ca un glonț direct în minte. Și noi, oameni, fugim de lovituri. Fugim de acea persoană care ne-ar spune în față că suntem goi. Asta e povestea lui George, faimosul cântăreț, a bătrânei scriitoare Victoria și a cuplului Anda și Teodor, cărora iubirea li se termină. Nu, iubirea nu ține numai trei ani. Am scris despre ei pentru că aceștia sunteți voi, cu toții. Și acestea sunt viețile lor.

Recenzie Fluturi volumul 3 de Irina Binder

„Cu toate că uneori ne promit că ne vor însoţi până la sfârşitul drumului nostru, oamenii au dreptul să ne abandoneze oriunde pe parcursul lui.”


Am aşteptat volumul III cu ... fluturi în suflet. Am avut emoţii în ceea ce priveşte construcţia acestei cărţi care condensează între copertele ei finalul unei poveşti tulburătoare.  Am sperat într-un happy end deşi realitatea avea grijă să împartă palme dureroase la fiecare pagină şi am simţit fiecare cuvânt al Irinei, putând să afirm acum că o cred atunci când spune că şi-a rupt din suflet acest volum.

Pasiune, suferinţă, gust amar, disperare, lacrimi şi zâmbete fugare însoţesc cititorul şi în partea a treia a seriei „Fluturi”. Ajungi să aduni cioburi de speranţă. Să te târăşti pe jos pentru ele şi să trăieşti fiecare cuvânt al personajelor. Presupun că acesta este şi secretul succesului acestei trilogii: frazele sunt vii, le simţi şi le trăieşti ca şi când ţi-ar fi smulse din propria carne. Toate acele cuvinte care de cele mai multe ori mor înainte de a prinde viaţă, Irina Binder le aşterne pe hârtie realizând o poveste care te dezasamblează şi te reconstruieşte la loc de nenumărate ori.

 

„- Mă gândeam că fiecăruia îi va veni rândul să plătească pentru lacrimile plânse de cei pe care i-a rănit.”

„ Oamenii ne pot zâmbi când sunt în faţa noastră, iar în singurătate pot plânge amarnic.”

„ Uneori, oamenii care par cei mai puternici şi mai fericiţi sunt, de fapt, cei mai vulnerabili şi mai trişti.”


M-am simţit absorbită de poveste, de trăirile contradictorii cu care fiecare dintre noi ne confruntăm dar alegem să adoptăm ipocrizia şi să nu recunoaştem. Am găsit în „Fluturi volumul 3” emoţie în stare pură şi judecăţi de valoare emise pe înţelesul tuturor. Oare câţi dintre noi trăim şi simţim cu adevărat? Oare câţi dintre noi nu lăsăm orgoliul să ne orbească, să ne înece, să ne sufoce de prea multe ori?Citește mai departe

Sarbatoreste vara cu caldura sufleteasca - in iunie cartile Hrisostom Filipescu vin cu autograf

 

"Nu contează cine te-a rănit, ci cine te-a făcut să zâmbeşti din nou.”

 

Cu un zâmbet ne-am propus să începem şi noi luna iunie şi să sărbătorim căldura verii prin căldura sufletească generată de cuvintele părintelui Hrisostom Filipescu, autorul care reuşeşte de fiecare dată să aducă un strop de lumină şi senzaţia unică de linişte lăuntrică.

 

Pe parcursul întregii luni, cititorii se pot bucura de cărţile autorului însoţite de autograf şi de un gând bun menit să aducă frumosul şi speranţa în suflete.

 

 

Să îndrăznim aşadar să primim soarele cu braţele deschise şi cu o carte bună alături!Citește mai departe

Tentaţii literare răcoroase pentru un sezon incendiar

Pe unii, curiozitatea îi împinge să-şi ia rucsacul în spate şi să cutreiere lumea, în timp ce alţii preferă  „călătoriile” literare din confortul propriului cămin. Pentru cititorii pasionaţi, dar şi pentru aceia care doresc o carte strecurată în bagaje, editura TREI a pregătit mai multe delicii literare, care mai de care mai savuroase, menite să transforme vara într-un sezon incendiar.

În sezonul estival, editura TREI şi-a propus să îşi poarte cititorii prin poveşti din ce în ce mai fascinante. Dacă aprilie a purtat titlul După ce ne-am îndrăgostit şi a stat sub vraja scrierii Annei Todd prin publicarea mult-aşteptatului volum patru din serie, luna mai vine cu o multitudine de titluri incitante care să atragă iremediabil pasionaţii de lectură.


 

Astfel, iubitorii de suspans se pot delecta cu thriller-urile Convinge-mă” de Lee Child şi Cotloane întunecate” de Ruth Kendell. Acestea au de oferit un ritm ameţitor care accelerează bătăile inimii, personaje creionate atent şi dimensiuni nebănuite ale minţii umane care teleportează cititorul în aventuri palpitante cu accente de verosimilitate .


 

Surprizele nu se opresc aici. Îngeri căzuţi” de Susan Ee, primul volum din trilogia „Penryn şi sfârşitul lumii”, este un adevărat deliciu pentru devoratorii de fantasy. Cu o acţiune care nu îţi lasă timp de respiraţii lungi şi îndulcită pe alocuri cu picături de romance, cartea promite să devină rapid un must-read.


Mara Dyer” de Michelle Hodkin , o altă trilogie fascinantă al cărei prim volum, „Începutul”, tocmai a fost publicat, atrage cititorii ca un magnet. Combinaţia de thriller, fantastic, psihologie şi romantism fac din roman o poveste inedită, o nebunie originală care nu poate fi ratată.


Nu doar împătimiţii ficţiunii se vor bucura în vara aceasta. Cum dezvoltarea personală a început să obţină tot mai multă popularitate, editura aduce în atenţia celor interesaţi de aspectele psihologice ale vieţii, două volume de impact ale unor autori renumiţi. Cuplul-între dezirabil şi periculos” de Robert Neuburger şi Calea învingătorului. Cum să creşti şansele copilului tău de a reuşi în lumea de mâine” de Richard Rende şi Jen Prosek tratează subiecte psihologice de actualitate oferind exemple şi sfaturi utile pentru o viaţă echilibrată. Nişte volume absolut splendide care ajută atât în eliminarea frustrărilor cât şi în crearea unui trai armonios adaptat zilelor moderne.

Colecţia Eroscop se îmbogăţeşte la rândul ei cu un volum provocator şi fierbinte. Pervertirea” de S. L. Jennings se pare că doreşte să aducă vara mai devreme prin ridicarea considerabilă a temperaturii, în timp ce romanticii incurabili au parte de o nouă scriere a lui Marc Levy - „În altă viaţă”.

Cu astfel de titluri aşteptăm nerăbdători concediul pentru a ne bucura de locuri noi şi poveşti memorabile. Lectură plăcută!


Articol publicat de Mara Caloian

Camașa lui: Bestseller-ul din R. Moldova, acum în România

Fii printre primii care descoperă Cămaşa lui, una din cea mai așteptate cărți ale momentului, care merită citite în 2016! Semnată de către tânăra autoare de doar 24 de ani, Augustina Șiman, romanul de dragoste Cămașa lui a fost numit de criticii literari “cartea care îți va schimba destinul.”

Cartea a avut parte de o lansare la Chişinău, unde au participat peste 200 de cititori, iar din 8 Martie apare şi în România la Librex!

Volumul se bucură de un succes enorm, datorat numelui sonor al autoarei în Republica Moldova şi efortului său creativ uriaş de a revoluţiona literatura, prin tematicile despre care  scrie şi noile forme pe care le aduce cititorilor: recitaluri audio şi videoclipuri literare.

Pre-comenzile pentru acest roman au trecut de 15.000 de exemplare și se pot face în continuare aici.

Află în continuare cele mai interesante lucruri despre Cămașa lui și despre autoarea sa, Augustina Șiman!

Citește mai departe

Valeriu Panoiu lanseaza cartea Astrologia de la cer la pamant

Valeriu Pănoiu, unul dintre cei mai cunoscuți astrologi ai României, si-a lansat pe 12 decembrie 2015 cartea Astrologia de la Cer la Pământ.

Astrologia de la Cer la Pământ, aparută la editura For You, este un ghid de iniţiere în tainele astrologiei care include informaţii detaliate despre istoricul astrologiei ca ştiinţă, despre simbolurile astrologice, astrogramă, zodii, planete, cicluri planetare, case astrologice şi semnificaţia lor, Ascendent, Guvernator precum şi alte cunoştinţe necesare pentru însuşirea acestui acest limbaj milenar complex, alcătuit din semne și simboluri.

După familiarizarea cu partea de teorie, autorul ne arată, pas cu pas, cum să ne creăm propria hartă natală, în stilul vechi, cu creionul în mână, şi apoi, odată creată, în carte avem tot ce trebuie ca să o interpretăm şi să ajungem la cunoașterea de sine şi la înțelegerea, pe cale intuitivă, a rostului vieții noastre pe Pământ.

Valeriu Pănoiu abordează descrierea şi predarea astrologiei într-un mod vizionar, asimilând cunoaşterea furnizată şi de alte sisteme spirituale, ajungând astfel la un sistem complex de autocunoaştere prin revelaţii, în care astrologia este numai pretextul pentru a deschide calea spre evoluţia spirituală. Din acest motiv, această carte este o lectură de referinţă atât pentru începători, cât şi pentru studenţii avansaţi în studiul astrologiei – şi pentru oricine este interesat de dezvoltarea personală.

Cartea de față are drept scop construirea unei viziuni asupra astrologiei ca sistem de cunoaștere integrat în spiritualitate, vizând evoluția personală.

Autorul Valeriu Panoiu afirma ca:

"Am lăsat explicațiile să curgă, interpretările unor aspecte sau configurații sunt mai scurte, altele sunt mai lungi, întrucât fiecare informație la care ne conectăm are propria lungime de undă. Unele informații sunt mai concentrate, altele mai ample. Am insistat cu interpretările acolo unde informațiile care circulă de obicei asupra unui subiect sunt neclare, deformate sau insuficiente, aşa cum se întâmplă în cazul unor zodii sau planete, ceea ce a dus la întinderea inegală a unor (sub)capitole în ansamblul lucrării, însă am considerat că acele clarificări sunt necesare pentru buna înţelegere a felului cum stau lucrurile.

Abordarea este departe de vreo linie clasică sau tehnică, introducând paralelisme cu alte căi de cunoaștere. Astrologia este privită energetic, iar evoluția omului este pusă în acord cu Legile Universului. Scopul acestei cărți, care se dorește a fi un ghid de iniţiere în tainele astrologiei, este autocunoașterea prin astrologie, mai precis descrierea primilor pași pe această cale de cunoaştere, culminând cu redactarea și interpretarea unei hărți natale. Materialul prezentat în paginile ce urmează este rezultatul unor căutări personale și revelații, susținute de experiența practică de consiliere astrologică, care au condus pe alocuri la reinterpretarea sau stilizarea unor principii și definiții prezente în manualele de astrologie. Discursul se concentrează pe elaborarea unui sistem de interpretare compus din cele 12 zodii, cele 12 case, cele 10 planete principale, la care se adaugă Nodurile Lunare, Ascendentul, Mjlocul Cerului și cele 5 aspecte majore.

Astrologia este doar o cale de evoluție şi, ca orice cale, nu este pentru toată lumea. Unii nu rezonează cu ea și nici nu au nevoie de astrologie. Chiar dacă planetele se învârt și pentru ei, își primesc altfel mesajele pe care le caută. Cu toții suntem la fel de în regulă.

Astrologia poate fi considerată știința prin care intuiția accesează misterul prezenței omului în Univers, iar astrograma natală, sinteza vieții pe care o trăim. Să începem împreună descifrarea acestui limbaj alcătuit din semne și simboluri, prin care ajungem la cunoașterea de sine, la înțelegerea pe cale intuitivă a rostului vieții,  prin care ne aducem aminte locul și menirea noastră.''

''Astrologia de la Cer la Pământ" aparută la editura For You este o lectură de referinţă atât pentru incepători cât şi pentru avansaţi în astrologie, dar cu precădere pentru toţi cei interesaţi de dezvoltarea personală.

Start sezon literar 2015 - Ce cărți noi apar în topul Editurilor?

 

Cei pasionați de lectură se vor bucura în scurt timp de cel mai bun moment pentru literatură al anului: Sezonul de Toamnă. Află în continuare ce îți pregătesc editurile pentru sfârșitul lui 2015!

Sfarșitul verii a dat startul sezonului literar în Franța, țara care dictează tonul în materie de lansări literare în toată lumea. Anul acesta sunt așteptate să apară 589 de romane noi. Cunoscut datorită volumului mare de lansări care au loc în această perioadă, sezonul literar constituie motiv de entuziasm pentru orice fan al lecturii.

 

Deși nu toate romanele debutante în Franța vor apărea pe piața românească, am făcut o listă cu cele mai anticipate apariții din acest sezon de la fiecare editură.

 

Citește în continuare ca să afli ce cărți poți găsi în librăria online Librex în această toamnă și ce anume merită citit dintre viitoarele noi titluri!

 

Editura Trei - continuări mult așteptate ale cărților preferate și titluri premiate internațional

Editura Trei aduce în prima jumătate a lui Octombrie mult așteptata continuare a seriei de literatură erotică 50 de umbre ale lui Grey, un nou roman intitulat Grey de E.L. James.

 

O altă continuare populară este Millenium 4 de David Lagercrantz care reia seria semnată Stieg Larsson, un roman din categoria suspans si mister.

 

Alte apariții viitoare care merită citite din partea Editurii Trei sunt:

 

  • Războiul care a pus capăt păcii. Drumul spre 1914, de Margaret MacMillan este un roman istoric, o cronică a evenimentelor care au dus la Primul Razboi Mondial.  Desemnată cea mai bună carte politică apărută în 2014.

  • Chemarea monstrului, de Patrick Ness, a fost numită o capodoperă inegalabilă și încărcată de suspans de către publicația Publishers Weekly.

  • Second life, de S.J. Watson, este un nou thriller psihologic încărcat cu suspans, despre partea întunecată a relațiilor începute în mediul online.

  • Endgame - Jocul Final, volumul 2, de James Frey și Nils Johnson-Shelton, este a doua parte dintr-o trilogie Science Fiction care a captat imaginația a mii de cititori.

  • Unicat. Cartea cu o sută de finaluri, de Milorad Pavić este o cartea neconvențională care surprinde cititorii cu peste 100 de sfârșituri originale.

Editura For You - lansarea uneia dintre cele mai citite cărți din România

 

Cea mai importantă lansare de la Editura For You o constituie seria fenomen Fluturi semnată de tânăra autoare Irina Binder. Constant în topul celor mai citite cărți a ultimilor doi ani, seria Fluturi a captivat cititorii români cu sinceritatea ei.

 

Al treilea volum semnat Irina Binder este programat să apară în următoarea perioadă și poate fi rezervat pe pagina de pre-comandă al librăriei online Librex.

 

Editura Litera - noi cărți de la autori internaționali

În topul aparițiilor de la editura Litera, cea mai anticipată lansare a anului vine din partea lui Richard Flanagan, autorul considerat de mulți ca fiind cel mai bun romancier australian.

 

Cartea sa se numește O cale-ngustă spre nordul îndepărtat, și este câștigătoarea premiului Man Booker 2014. Premisa cărții este zbuciumul unui doctor australian bântuit de o aventură interzisă cu soția unchiului său în timpul celui de al Doilea Război Mondial.

Tot pentru sezonul de toamnă se anunță și primul volum din saga autobiografică Lupta mea, semnată de autorul norvegian Karl Ove Knausgard și intitulată Moartea unui tată.

 

Alte titluri in pregătire la Editura Litera sunt:

 

  • Și totuși suntem muritori. Ce contează cu adevărat la sfârșitul vieții, de Atul Gawande. Cea mai personală carte de la acest autor până acum, acest volum explorează procesul îmbătrânirii și al morții din punctul de vedere al medicinei

  • Noi, de David Nicholls, o carte despre relații eșuate și despre ce se întâmplă după ce ne promitem “până la adânci bătrâneți”

  • De ce eșuează națiunile. Originile puterii, ale prosperității și ale sărăciei, de Daron Acemoglu și James A. Robinson

  • Excelența în management, de Linda A. Hill și Kent Lineback, un profesor de la Harvard și un manager de performanță oferă cele mai importante sfaturi pentru manageri

  • Puterea voinței. Cum funcționează autocontrolul, de ce e important și ce putem face pentru a-l îmbunătăți, de Kelly McGonigal, este prima carte care explică noua știință a auto-controlului. Este un tip de carte de dezvoltare personală nemaivăzut pe piața de cărți de self-help, și un must read pentru oricine vrea să își schimbe viața în mai bine.

 

Editura Arthur - noi apariții de cărți fantasy

 

În această toamna cele mai importante titluri din categoria fantasy vin de la editura Arthur.

 

O istorie secretă a Țării Vampirilor I.Cartea pricoliciului, de Adina Popescu, este unul dintre cele mai așteptate volume, cartea fiind laureată al premiului de creație literară Trofeul Arthur.

Cartea este primul volum dintr-o trilogie care vra să salveze de la dispariție celebrele mituri și personaje fictive din cultura romanească (Greuceanu, Ileana Cosânzeana, Sfânta Miercuri) prin integrarea lor in literatura modernă.

 

Tot la editura Arthur apar continuările unor serii fantasy de success precum:

 

  • Elias și spioana cărturarilor, de Sabaa Tahir, este al doilea volum care îl are ca protagonist pe tânărul Elias.

  • Marea nesfârșită, de Rick Yancey, este a doua carte din seria Al 5-lea Val, continuarea poveștii post-apocaliptice în care rasa umană se lupta pentru supraviețuire. În spiritul primului roman, personajele au parte de acțiune constantă și intensă, iar cititorul nu poate întoarce paginile îndeajuns de repede!

  • Vrăjitoarea de la Iazul Mierlei de Elizabeth George Speare. Acest roman de ficțiune, care are loc în secolul 17, emană o atomosferă convigătoare, realistă, în care cititorul poate distinge cu ușurință între firul istoric și povestea fictivă a unei fetițe care se revoltă împotriva bigotismului și a stigmatelor impuse de societate.

 

Editura Humanitas - lansări din fiecare gen literar, pentru toate gusturile

Editura Humanitas pregătește pentru Septembrie cea mai nouă carte semnată Elizabeth Gilbert, celebra autoare a romanului Mănâncă, roagă-te, iubește.

 

Noul roman intitulat Lecții de magie intră în categoria cărților de dezvoltare personală și ajută la descoperirea propriei creativități. Volumul explică procesul prin care artiștii își găses inspirația zi de zi și demistifică procesul lor de gândire.

 

O altă apariție interesantă de la Humanitas este o carte de parenting intitulată Departe de trunchi: Părinți, copii și căutarea identității de Andrew Solomon, aparută inițial în 2012 și tradusă și în română începând cu acest an. Romanul este din categoria non-ficțiune, și se concentrează pe viețile părinților care au copii cu dizabilități.

 

Să nu plângi, de Lydie Salvayre este o altă apariție foarte așteptată la Humanitas Fiction. Romanul a câștigat una dintre cele mai importante distincții literare franceze, Premiul Goncourt.

 

Alte apariții remarcabile sunt:

 

  • Compania: Scurtă istorie a unei idei revoluţionare, John Micklethwait o relatare a istoriei companiilor și rolul lor în revoluția industrială britanică.

  • Horea în grumaz: Înger păzitor și ispită, de Grigore Leșe, celebrul artist de muzică populară.

  • Florin Piersic Jr. Opere cumplite: Volumul doi este o colecție de povestiri sincere și scrise într-un stiil nepretențios. Vocea narativă este naturală și îl reprezintă fidel pe bine cunoscutul actor român.

  • Ora de aur, de Ann Leary

  • Profesorul și menajera, de Yōko Ogawa, este unul dintre romanele preferate de dragoste ale Japoniei, ecranizat în 2006, despre relația fictivă dintre un profesor de matematică, ce suferă de amenzie, și menajera sa.

 

O apariție foarte anticipată de la celebrul scriitor Amos Oz este romanul Evreii și cuvintele, scris împreună cu fiica sa Fania Oz Salzberg. Amos Oz este cel mai cunoscut si apreciat autor al Israelului, recunoscut atat pentru opera sa de ficțiune cât și pentru lucrările politice și istorice.

 

De la câștigătorul premiului pentru literatură în 2010, Mario Vargas Llosa, așteptăm romanul Civilizația spectacolului care analizează dezvoltarea civilizației moderne.

 

Tot această toamnă pasionații de știință vor putea citi în premieră David Eagleman, numită Incognito:Viețile secrete ale creierului.

 

În colecția Humanitas Memorii. Jurnale vor apărea două noi volume:

 

  • România în lumini și umbre, de Ethel Greening Pantazzi este o descriere a României, vazută prin ochii scriitorului.

  • Singură pe Drumul Mătăsii , de Sabina Fati, a pornit de la jurnalul unui blog pe care jurnalista româncă l-a ținut în timp ce a petrecut 80 de zile pe cunoscutul Drum al Mătăsii. Este cronica unei călătorii lungi a unei femei singure, dar curajoase, prin țări precum Turkmenistan, Uzbekistan, Tadjikistan.

 

Editura Rao - noi cărți pentru copii și adolescenți

 

Editura Rao are puține lansări pregătite pentru această toamnă, iar acestea sunt adresate mai mult către tinerii și viitorii cititori, copiii.

 

Aceștia se pot bucura de o ediție nouă din Micul Prinț, Ediția Pop-up cu desene în relief, de Antoine de Saint Exupery precum și de Primele mele descoperiri, de la Enciclopedia Larousse, care sunt și idei de cadouri deosebite atât pentru copii, cât și pentru adolescenți.

 

Editura Polirom - peste 25 noi lansări de carte

 

Editura Polirom este editura cu cele mai multe titluri in pregătire în această toamnă, multe dintre ele de la autori români. Ea își completează aproape toate colecțiile cu titluri mult așteptate de la scriitori celebri.

 

În clasica colecție Biblioteca Polirom vor apărea:

 

  • Ridicat la ceruri, de José Saramago este unul dintre primele romane ale lui Saramago. Manuscrisul a fost pierdut în Lisabona pentru o perioadă. Acum, descoperit, romanul este publicat în toată lumea. Este o poveste despre oameni normali și sacrificiile pe care aceștia le fac în speranța unei vieți mai bune.

  • Splendoare, de Margaret Mazzantini, este un roman de dragoste inedit, care prezintă lupta a doi bărbați pentru persoana iubită.

  • Insula Tokyo, de Natsuo Kirino

  • Focul oaselor, de Dragoman Gyorgy este o carte de ficțiune despre o tânără eroină ai cărei familie moare într-un incendiu, și intră într-o lume populată de  misticism și politică, în care încearcă să descopere cine este cu adevărat.

 

Din Seria Actual a Editurii Polirom sunt în pregătire:

 

  • Străin în căsnicie, de Emir Kusturica, este un roman foarte așteptat de la cunoscutul regizor sârb, care pune sub lupă relațiile conjugale.

  • Lecţii aparte, de Hélène Grimaud este un volum aflat la limita dintre roman și autobiografie, o călătorie muzicală și culturală a autoarei în încercarea de a se descoperi pe sine.

  • Viaţa sexuală a gemenelor siameze, de Irvine Welsh, o autoare care nu încetează să șocheze publicul. Criticii spun că în acest volum dialogul este mai bun ca niciodată. Dacă titlul nu v-a convins deja, atunci povestea eroinelor o va face!

 

Pentru cei pasionați de filosofie, Polirom publică o nouă carte din partea maestrului Ioan Petru Culianu: Marsilio Ficino şi problemele platonismului în Renaştere precum și O viaţă de om, aşa cum a fost, de Nicolae Iorga.

 

Tot din universul literar românesc vom avea parte și de volume de critică literară, Istoria Cenaclului de Luni, de Daniel Puia-Dumitrescu și Mizantropul optimist de celebrul G. Călinescu.

 

De la  scriitorii români vor mai apărea:

 

  • Compunere cu paralele inegale și Scriitorul și puterea, de Gheorghe Crăciun

  • Celălalt Simion, de Petru Cimpoeșu

  • Amintiri de la Viața Românească, de Mihail Sevastos

  • Un înger, un câine, o imagine, de Șerban Alexandru

 

De asemenea vor apărea volumele de poezie Puțin sub linie, de Robert Șerban și Cartea poemelor mele nescrise, de Varujan Vosganian.

 

În colecția Cartea de călătorie se pregătesc două titluri noi:

 

  • Drumurile către Sata - 3.000 de kilometri pe jos prin Japonia, de Alan Booth. Alan este un autor cunoscut pentru cronicile sale de călătorie. În acest volum reușește să redea cel mai exact felul în care japonezii obișnuiți înțeleg și trăiesc viața și să înfățiseze o cultură, misterioasă în toată splendoarea ei.

  • Alaska. Singur în sălbăticie, de Dave Metz, este povestea unei călătorii prin Alaska, a autorului, însoțit doar de câinii săi.

 

Din Colecția Historia pasionații romanelor istorice își pot pregăti rafturile pentru:

 

  • Cei trei împărați. Trei veri, trei imperii și drumul către Primul Război Mondial, de Miranda Carter. Autoarea este o cunoscută profesoară de istorie care prezintă biografiile liderilor de stat Kaiser Wilhelm II, Tarul Nicholas II și George V.

  • Miturile Greciei antice, de Robert Graves, o colecție de mituri clasice grecești, comentată și explicată academic și pertinent din punct de vedere istoric.

 

Colectia Hexagon se îmbogățește cu următoarele titluri:

 

  • O istorie erotică a curții de la Versailles, de Michel Verge-Franceschi și Anna Moretti este un roman de dragoste care se inspiră din istoria curții regale franțuzești.

  • Istoria pirateriei, de Philip Gosse. Gosse este o autoritate în domeniul istoriei pirateriei. Noul său volum este o cronică a celor mai faimoase personaje care s-au aventurat pe mare și au provocat nenumărate națiuni la război.

  • Păianjenul alb. Povestea fetei nordice a Eigerului, de Heinrich Harrer. Harrer este autorul cărții 7 ani în Tibet, celebrul roman care s-a bucurat de o ecranizare cu actorul Brad Pitt in rolul principal. Romanul este o poveste a propriei sale expediții pe muntele Eiger, a dificultăților pe care le-a întalnit și a drumului pe una dintre cele mai periculoase creste montane ale Europei.

 

Editura Corint - istorie și fantasy

 

La editura Corint toamna aceasta vor apărea două romane din colecția de istorie: Regina Elisabetha a II-a. Un portret intim, de Nathaniel Pilbrick și Jurnalul Ellei Ilitti, ediție îngrijită de Georgeta Filitti.

 

Categoria fantasy va fi completată cu al treilea volum din seria Eve a Annei Carey, intitulat Răzvătirea.

 

Dedicat copiilor, romanul Nesfârșita goană după elefant, de Gillian Cross este caștigătorul multor premii și apreciat ca fiind o carte minunată pentru cei mici.

 

Editura Nemira - numai cărți și autori premiați

 

Cea mai interesantă apariție de la editura Nemira vine din partea autoarei Jhumpa Lahiri, câștigatoare a premiului Pulitzer pentru ficțiune. Cea mai nouă carte a ei, Distanța dintre noi, nominalizată la premiul Man Booker în 2013 va fi disponibilă din acest sezon la Nemira.

 

Alte apariții remarcabile sunt:

  • Războiul bătrânilor, de John Scalzi este un roman Science Fiction clasic, privit și scris dintr-o perspectivă modernă, care a câștigat premiul Hugo pentru literatură.

  • Ghidul astronautului pentru viața pe pământ este scrisă chiar de astronautul Chris Hadfield, primul Canadian care a mers în spațiu și si-a documentat experiența în această biografie.

  • Parfumul iubirii, de Cristina Caboni este un roman de dragoste despre relația dintre arome și amintiri.

 

Pasionații cărților de istorie vor mai putea aștepta două volume din Colecția Istorie:

  • Istoria Cruciadelor Volumul 3 de Steven Runciman. Un volum istoric încărcat de evenimente semnificative care detaliază motivația, desfașurarea și deznodământul razboaielor sfinte, Cruciadele.

  • Istoria Lumii de Andrew Marr. Este o carte despre marile personaje care au schimbat istoria lumii - Cleopatra, Ghenghis Khan, Galileo și Mao, dar și despre cetatenii obisnuiti. Cartea iti propune sa ne faca înțelegem cum cei care ne conduc uneori pierd din vedere ceea este important. Este Istoria Lumii cum nu ai mai citit-o până acum.

 

În Colecția Nautilus, cea mai longevivă colecție de SF și fantasy din România, vor apărea:

 

  • Amintirile gheții „Cronicile malazane” Volumum 3 , de Steven Erikson este numit “un roman care alterează percepția cititorului despre realitate”. Universul Science Fiction în care acesta te atrage e presărat cu amintiri din istorie și peripeții imaginare fascinante.

  • Sulița deșertului, Volumul 2 din seria “Demon” de Peter V. Brett

 

O veste bună pentru fanii Imperiul de fildeș este că în această tomană se lansează al patrulea volum, mult așteptat pentru a completa seria “Temeraire” , de la Naomi Novik.

 

O altă carte de aventură, polițistă, care va ține cititorii în priză, este Blonda cu ochi negri, de Benjamin Black, care explorează misterul unei dispariții neasteptate.

 

Editura All - filosofie și medicină pentru toată lumea

 

La editura All vor apărea, în mare parte, cărți practice, precum cea mai nouă lucrare medicală de Ioan Bradu Iamandescu intitulată Psihocardiologie, care detaliaza legătura dintre cele două specialități.

 

Alte titluri interesante în pregătire sunt Istoria filosofiei:Iluminismul - de la Voltaire la Kant de Frederick Copleston și Calea naturală către o sanatate de fier, de Norman W. Walker.

 

Tot la editura All vor mai apărea și tituluri pentru fanii genului fantasy sau aventură:

  • Evanghelia dupa Lucifer, de Tom England este un roman fiction care îmbină istoria cu acțiunea, caracterizat de un fir narativ menit parca sa țină cititorul mereu în suspans

  • Clotocotul Sângelui, de Irène Némirovsky este o povestire despre pasiunile unui bărbat bântuit de amintiri, un exercițiu literar de excepție de la această scriitoare

  • Anul în care te-am întâlnit, de Cecelia Ahern este o frumoasa poveste de dragoste de care cititorii se vor atașa imediat.

  • Ding Visează, de Yan Lianke. Lianke este un faimos autor chinez cunoscut pentru lucrările sale satirice care adesea i-au făcut creația dificil de publicat.

 

Titlurile care vor apărea în această toamnă sunt un amalgam de povești, mărturii personale, lecții sau călătorii interesante, cărți menite să plimbe citititorul în locuri nebănuite. Cu siguranță vei găsi ceva care să-ți stârnească interesul.

Tu ce te pregătești să citești în această toamnă?

 

Surse de informare:

 

Blogul unei cititoare de cursă lungă, Laura Caltea

Site-urile Editurilor Românești

 

 

Se lansează cea mai așteptată carte a anului 2015 - Fluturi, volumul 3, de Irina Binder

Nu rata al treilea volum “Fluturi” de Irina Binder. Se lansează vara aceasta!


Fluturi-Irina-Binder.jpg

Se lansează cea mai așteptată carte a anului 2015 - Fluturi volumul 3!


Irina Binder, bine cunoscuta autoare a celor două volume din seria Fluturi, a anunțat pe contul personal de Facebook lansarea celui de-al treilea volum din seria care i-a adus notorietate.


Dupa luni de speculații și zvonuri legate de data apariției, Irina Binder a promis fanilor că vara aceasta va aduce mult așteptata continuare.


Lansarea este prevăzută pentru luna August 2015.


Al treilea volum Fluturi se poate pre-comanda pe Librex.ro


Volumul 3 din seria Fluturi este disponibil pentru pre-comandă pe Librex.ro.  Acesta va fi livrat persoanelor care au făcut precomanda imediat după lansare.


Târgul de carte online Librex.ro va pune la dispoziție fanilor seriei Fluturi recenzia celui de-al treilea volum, imediat după lansarea acestuia.


Fluturi a fost publicat în două volume în luna decembrie a anului 2012 și a devenit cea mai dorită și apreciată carte în 2015. Timp de doi ani consecutiv aceasta a fost pe primul loc în topul vânzărilor din librării. Majoritatea cititorilor au declarat despre aceasta că „Este o carte pe care nu o poți lăsa din mână”!


Rămâi aproape: Recenzia cărții va fi disponibilă în curând pe Librex.ro!

Ce citim în vacanță? Află care sunt cele mai bune cărți care merită citite vara asta!

Te pregătești să pleci în vacanță, departe de rutina zilnică și stresul vieții cotidiene?


E timpul să adaugi în bagaj și cartea pe care tot ai promis că o citești, dar pentru care nu ai avut timp. În momentele de relaxare, o carte bună este compania ideală cu care să împarți o zi la plajă sau o după amiază în hamac la munte.


Ca să îți faci bagajul mai rapid, ți-am pregătit o listă cu cele mai bune 20 de cărți care merită citite vara asta! Tot ce mai trebuie să faci este să le alegi pe cele pe care le vei lua cu tine în vacanță.


Ficțiune, pentru o vară de neuitat


Am ales volume care te introduc pe nesimțite în lumea lor, care te poartă în călătorii fascinante, menite să-ți capteze imaginația. Sunt povești de dragoste unice, drame cutremuratoare și călătorii pline de aventură care au loc în universuri fictive.

Cărți de dragoste și povești romantice despre relații de care te vei îndrăgosti


Imaginează-ți că ești la plajă cu o carte de dragoste și citești o poveste care te inspiră să trăiești împreună cu personajele momente de fericire și extaz, sau să înfrunți alături de ele piedicile vieții.

Fluturi de Irina Binder - Editura For You, (680 pagini)

Volumele Fluturi I și II de Irina Binder sunt cele mai căutate și citite cărți de dragoste în România. Dacă nu ai apucat să le citești, vara asta e momentul potrivit, pentru că în curând se va lansa cel de-al treilea volum! Fluturi este o carte de tip jurnal în care scriitoarea împărtăşește trăiri personale și o poveste de dragoste deosebită, dintre doi oameni care nu pot fi împreună.

Un roman romantic  pe care nu îl vei putea lăsa din mână.

 

 


Sub aceeași stea de John Green - Editura Trei , (300 pagini)

Sub Aceeași Stea este o poveste de dragoste scrisă superb, care te va face să te îndrăgostești de personajele principale, doi tineri care suferă de o boală cumplită și care, printr-o ironie a sorții, ajung să se întalnească. Deziluzionați de viață, cei doi își dau seamă că dragostea este un motiv pentru care merită să lupți să traiești. Romanul este sursa de inspirație a ecranizării cu același nume.

 


Adulter de Paulo Coehlo - Editura Humanitas Fiction, (224 pagini)

Dacă vrei o poveste de dragoste mai aprinsă, și ești un fan al lui Paulo Coelho, autorul brazilian care a inspirat o lume întreagă cu lucrările sale, nu trebuie să ratezi cea mai nouă operă a sa, Adulter. Cartea este o poveste cutremurătoare despre un triunghi amoros în care participanții regăsesc în sinea lor sentimente și impulsuri de care nu se credeau capabili. Romanul descrie un amalgam de sentimente puternice care crează un tour-de-force pentru cititor.

 

 


Jurnalul unui adolescent timid de Stephen Chbosky - Editura Trei (256 de pagini)

O carte reprezentativă pentru noua generație, Jurnalul unui adolescent timid este o frumoasă poveste despre procesul de maturizare, cunoașterea de sine și curajul în fața problemelor.

Charlie, personajul principal, se hotăraște să își povestească viața unui prieten imaginar iar cititorul este martor la desfașurarea evenimentelor in timp real. Jurnalul unui adolescent timid expune multe din probleme culturale ale societății contemporane cu care tinerii se confruntă: efortul de a se integra și de a accepta ceea ce viața le oferă, bune sau rele.


Literatură de aventură care te va ține cu sufletul la gură

Fata din tren de Paula Hawkins - Editura Trei, (408 pagini)

Un thriller psihologic învăluit în mister care te va ține cu sufletul la gură încă de la primele pagini. Tânăra Rachel este o fată normală care merge în fiecare zi cu același tren și are mereu aceleași tabieturi. Într-o zi devine fară voia ei martoră la un eveniment șocant și se trezește implicată într-un caz periculos de dispariții de persoane.

Goodreads a numit această carte thrillerul psihologic al sezonului, iar celebrul Stephen King o laudă ca fiind “de un suspans remarcabil.”



All the light we cannot see de Anthony Doerr - Editura Scribner, (544 pagini)

În timpul celui de Al Doilea Război Mondial o fata oarbă din Franța și un băiat sărac din Germania se întalnesc și încercând să supraviețuiască împreună, stabilesc o legatură care va dura o viață. Destinul îi desparte iar viețile lor se vor  desfașura în diferite spații temporale. Oare se vor mai regăsi? Căștigător al premiului Pulitzer, romanul All the Light We Cannot See este o carte care a ramas în top 5 NY Best Seller list de un an și pe care merită să o citești.

 


Serii de cărți fantasy care te vor duce în altă lume

Cântec de Gheață și de Foc de George R.R. Martin - Editura Nemira (950 pagini/volum)

Ești un fan al serialului original Urzeala Tronurilor? Trebuie să ai în bibliotecă și impresionanta serie de zece cărți. Ai toată vara la dispoziție să treci prin cele zece volume, să afli soarta personajelor tale preferate și tot ce serialul nu ți-a putut arăta. Nu poți rata cele 10 volume in ediția specială paperback.

 


Jocurile Foamei de Suzanne Collins - Editura Nemira, (312 pagini per volum)

Trilogia Jocurile Foamei este un bestseller captivant care te transportă într-o lume postapocaliptică, în care 24 de tineri se luptă pe viața și pe moarte într-un concurs televizat live.


Încarcată de un acțiune și aventură, Jocurile Foamei nu ezită să te țină în suspans sau să te șocheze. Adaptate și în celebra ecranizare cu laureata Oscar Jennifer Lawrence în rolul principal, trilogia se bucură de un succes imens la nivel mondial.




Romane care te vor captiva în lumea lor

Hoțul de cărți de Markus Zusak - Editura Rao, (440 pagini)

Hoțul de cărți este un roman dedicat celor pasionați de mister dar și de istorie. În al Doilea Razboi Mondial, o fată sărmană fură cărți pe care învață să le citească cu ajutorul tatălui ei adoptiv. Ascunși împreună cu vecinii lor în timpul raidurilor aeriene care bombardau Munich-ul, oamenii își găsesc alinarea în lectură - romanul este o metaforă a abilității carților de a hrăni sufletul.

 


Obosit de viață, obosit de moarte de Mo Yan - Editura Humanitas, (600 pagini)

Mo Yan, laureat al premiului Nobel pentru literatură in 2012 înfațișează o lume de un realism halucinant în care legendele se îmbină cu realitatea și istoria. Cartea prezintă călătoria înapoi spre viață a unui om damnat să parcurgă toate etapele renașterii înainte de a-și dobândi forma inițială. Mo Yan este unul dintre cei mai cunoscuți scriitori din China, apreciat pentru abilitatea sa de a împleti firele narative istorice cu cele realiste sau fantastice.

 

 


Dragoste în vremea holerei de Gabriel Garcia Marquez - Editura Rao, (476 pagini)

Din partea laureatului premiului Nobel, Gabriel Garcia Marquez, o dramă centrată în jurul unei povești de dragoste neimplinite care îi urmărește pe protagoniști întreaga lor viata. Vor mai reuși cei doi să fie împreună după mai mult de jumatate de secol de separare? Romanul este universal recunoscut ca fiind o capodoperă a literaturii universale. O adaptare cinematografică a romanului a fost realizată în 2007, regizată de Ron Harwood cu Javier Bardem în rolul principal.



Recomandări Românești, Amuzante și Ușor de Citit

Suge-o Ramona de Andrei Ciobanu - Editura Trei, (448  pagini)

Auto intitulată “o poveste semi-amuzantă”, Suge-o Ramona este o confesiune amuzantă, dar sinceră, despre trecerea de la adolescență la maturitate. Fiecare capitol al carții prezintă o altă impostază din viața unui tânăr care abia învață să cunoască fetele. Aventurile sale stârnesc hohote de râs garantate din partea cititorului. Destinată in special tinerilor, Suge-o Ramona poate fi lectura perfectă pentru a te destresa la sfârșitul zilei.

 



Femeile vin de pe Venus, bărbații de la băut de Simona Tache, Mihai Radu - Editura Trei, (288 pagini)

Cu origini în clasicul săptămânal Cațavencii,  cartea este o prezentare a stereotipurilor despre viața de cuplu în ipostaze pline de umor. Realizată sub forma unui dialog, adesea ajungi să crezi că cei doi se ceartă. În discuțiile lor însă, ei adresează toate problemele care stau la baza unei vieți în cuplu. Le vor rezolva? Rămâne de văzut.

 




Trei Biografii Care Te Vor Inspira

 

O biografie este o poveste de viață, personală, împărtășită întregii lumi. Paginile cărților ne ajută să privim cu alți ochi în cele mai intime momente din viața unor persoane publice marcante, și să înțelegem drumul pe care l-au parcurs. Prin intermediul lor devenim martori la transformările individuale care influențează dezvoltarea unei persoane. Transformările prin care au trecut și încercările la care au fost supuși. La sfârșitul unei biografii simți că ai caștigat un prieten nou.


Steve Jobs Biografia autorizată de Walter Isaacson - Editura Publica (658 de pagini)

O cronica a vieții unuia dintre cei mai fascinanți antreprenori ai erei noastre, fondatorul companiei Apple, Steve Jobs. Pornind de la o serie de interviuri, biografia creionează cariera unei persoane determinate, care, prin activitatea sa, a inovat și revoluționat domeniul tehnologiei. Citește această carte pentru a învața să nu îți abandonezi niciodată visele.

 

 




Gabriel Garcia Marquez.  O viață de Gerald Martin - Editura Litera, (640 pagini)

O biografie care a durat 17 ani pentru a fi scrisă. Viața celebrului autor și laureat Nobel Gabriel Garcia Marquez povestită de peste 300 de persoane care l-au cunoscut și care au lucrat cu el în lunga și prolifica sa cariera. Volumul conține și un set de poze facute lui Marquez în diferite ipostaze, după cum spune propriul titlu - O viață.

 



Papa Francisc, Convorbiri cu Jose Bergoglio de Francesca Ambrogetti, Sergio Rubin - Editura Victoria Books(196 de pagini)

Papa, liderul spiritual suprem al Bisericii Catolice, reprezentantul creștinității inspiră milioane de oameni în fiecare zi. Dar cine este omul din spatele simbolului? Un volum realizat în forma unor convorbiri sincere cu reprezentantul suprem al Bisericii Catolice. Biografia detaliază povestea vieții sale și călătoria de la începuturile sale modeste din Buenos Aires pana la Scaunul Papal de la Vatican.


Patru Cărți Dedicate Dezvoltării Personale și Spiritualității


Volumele dedicate dezvoltării personale sunt cărți care te ajută să te cunoști mai bine, să fii mai bun, să știi mai multe. Ți-am ales titluri scrise de autori celebri, mentori și cugetători care au încercat să răspundă la cele mai dificile întrebări. Cum să accepți fericirea? Cum să devii persoana care ți-ai dori să fii? Răspunsul este ascuns între paginile carților, precum o enigmă care asteaptă să fie rezolvată.

Știința transformării de sine de Osho - Editura Litera, (150 de pagini)

O colecție inspirațională și educativă care a fost publicată în toată lumea OSHO conține 16 volume dedicate științei transformării de sine. Sunt dezbătute subiecte precum credința, moralitatea, politică, puterea, libertatea și multe altele. O colecție OSHO garantează un strop de înțelepciune pentru fiecare zi din viața voastră.

 



Puterea de Rhonda Byrne - Editura Adevar Divin, (272 pagini)

Continuare a best-seller-ului Secretul, Puterea este o carte motivațională care te învață calea către o viață extraordinară prin conștientizarea puterii pe care fiecare dintre noi o posedă. Rhonda Byrne îți arată cum poți schimba tot ce vrei tu în viața ta, centralizând puterea pe care fiecare dintre noi o posedă în mod nativ. Dacă ai citit primul volum semnat Rhonda Byrne - fenomenul cultural intitulat Secretul, al doilea volum nu poate lipsi de pe noptiera ta.

 



Arta Fericirii de Dalai Lama - Editura Humanitas,(344 de pagini)

Un manual de viață axat pe arta fericirii scris de însuși Sanctitatea Sa Dalai Lama. Cu toții merităm să fim fericiți, dar puțin dintre noi reușesc acest lucru. E mai ușor decât credem. Putem află tot ce trebuie știut despre o viață împlinită din acest volum presărat cu sfaturi utile.

 

 


Inteligența emoțională de Daniel Goleman - Editura Curtea Veche, (432 pagini)

Cartea lui Daniel Goleman marchează o revoluție surprinzătoare în psihologie prin analiza importanței emoțiilor umane în dezvoltarea individuală. Inteligența emotională presupune conștientizarea de sine. Un must-read pentru cei interesați de subiectul inteligenței emoționale.


Tu te-ai hotărât ce vei citi vara asta?


Comandă-ți cărțile preferate online din cadrul târgului de carte Librex, unde fiecare volum este la un preț mai mic!

 

6 cărți pe care Bill Gates ți le recomandă pentru vacanța de vară

Și miliardarii simt uneori nevoia să se relaxeze citind o carte bună.


Dacă sunteți curioși ce se află pe noptiera celui mai bogat om din lume, puteți afla acum, chiar de la el! Fondatorul Microsoft Bill Gates a dezvăluit lista lui anuală de cărți de citit în timpul verii, toate sub 400 de pagini, pentru o lectură ușoară, dar interesantă!


Cu promisiunea că anul acesta temele alese sunt mai simple și mai variate, colecția conține titluri care cu siguranță vă vor stârni interesul pe care le veți găsi la Librex!


Iată mai jos lista cărților recomandate pentru vara 2015:

Hyperbole and a half de Allie Brosh - Editura Vintage, (384 pagini)

(disponibilă în limba engleză)


Este o carte bazată pe blogul scriitoarei în care aceasta folosește tehnica retrospecției și ilustrează desene comice pentru a reanima momente amuzante din copilăria ei.


Scrisă la persoana I, vocea narativă este suprinzător de sinceră în timp ce vorbește despre gânduri pe care mulți dintre noi am fi prea timizi pentru a le exprima.


Are un umor inteligent și sincer, motiv pentru care constituie o alegere ideală pentru o după-amiază de relaxare.

 


Magia realității de Richard Dawkins - Editura Humanitas (272 pagini)

(disponibilă în limba română)


Richard Dawkins este un biolog de dezvoltare evoluționistă de la Universitatea Oxford care are un talent în a face știința placută și distractivă.


Cartea sa, Magia Realității, raspunde la întrebări precum “cum s-a format universul” sau “ce cauzează cutremurele” pe înțelesul tuturor, folosind ilustrații și schițe.


Bill Gates  îl consideră pe Dawkins unul dintre cei mai talentați scriitori de material științific.

 


What if? de Randall Munroe - Editura Houghton Mifflin Harcourt (320 pagini)

(disponibilă în limba engleză)


Inspirată după blogul său, XKCD, What If, de Randall Munroe conține o colecție de “răspunsuri științifice la întrebări absurde”.


Premisa este simplă: oamenii pun întrebări legate de fizică, biologie, chimie, iar autorul încearcă să le ofere un răspuns rezonabil în parametri științei. Întâlnim întrebări precum “de la ce înălțime trebuie să dai drumul unei bucăți de carne astfel încât să fie gătită până când atinge pământul?” sau “Când vor fi mai multe profile ale oamenilor decedați decât ale celor în viață pe Facebook?”


Răspunsurile autorului, deși amuzante, sunt precise din punct de vedere științific.

Distractivă și informativă, cartea este lectura perfectă pentru persoanele preocupate de întrebări abstracte.

 


On Immunity de Eula Biss - Graywolf Press, (216 pagini)

(disponibilă în limba engleză)


O carte cu caracter social în care autoarea, academic de profesie, analizează ce se ascunde în spatele fobiei de a fi vaccinat.


Este un studiul concentrat pe refuzul adulților de a-și vaccina copii în ciuda faptului că majoritatea studiilor proclamă vaccinele ca și miracole ale medicinei moderne.


Este o lectură interesantă și informativă care dezabate atât păreri pro cât și contra, încurajând cititorul să își folosească propria judecată în luarea unei decizii.

 


How to lie with statistics de Darrell Huff, (128 pagini)

(disponibilă în limba engleză)


Scurtă și usor de citit, “How to lie with statistics” se adresează celor interesați de știința statisticilor. Cartea a fost publicată în 1954, dar este la fel de relevantă astăzi ca și atunci.


Este un material informativ care dezbate problema exagerării numerelor cu scopul de a induce în eroare consumatorul. Această carte fost recomandată de Bill Gates și cu alte ocazii, deci se pare că este un must read de vară!

 


Should we eat de Vaclav Smil - Wiley Blackwell (276 pagini)

(disponibilă în limba engleză)


Unul dintre autorii preferați ai lui Bill Gates, Vaclav Smil este o autoritate în rândul academicilor preocupați de ecologie și protecția mediului. “Should we eat?” își dorește să atragă atenția asupra problemelor naturale cu care ne confruntăm din cauza consumului exagerat de carne.


Vaclav Smil analizează rolul cărnii în nutriția evoluției omului și pune întrebări importante despre cât de eficientă este industria alimentației la nivel global.


Dacă vrei o carte interesantă care să dea naștere unor dezbateri serioase, dar interesante, nu trebuie să-ți scape “Should we eat?”.


“Fiecare dintre aceste cărți m-a facut să mă gândesc, să râd sau, în anumite cazuri, ambele.” adaugă Bill Gates în final.


Voi ce carte veți citi din selecția lui Bill Gates?

 

Toate cărțile disponibile la comandă la târgul online de carte Librex.ro

E.L. James va lansa o nouă carte Cincizeci de umbre ale lui Grey

E.L. James a anuntat ca va lansa o nouă carte din seria Cincizeci de umbre ale lui Grey, carte scrisa din perspectiva personajului principal masculn, miliardarul excentric Christian Grey.

Noua carte se va numi simplu "Grey" si va fi lansat pe data de 18 iunie, ziua de nastere a personajului principal, Christian Grey.

 

Trilogia Cincizeci de umbre ale lui Grey/Fifty Shades of Grey a aparut in 2011 si prezinta povestea dintre tanara absolventa Anastasia Steel si miliardarul Christian Grey.

Filmul Cincizeci de umbre ale lui Grey/Fifty Shades of Grey a fost lansat pe 13 februarie 2015 avandu-i in rolurile principale pe Jamie Dornan in rolul lui Christian Grey si pe Dakota Johnson in rolul Anastasiei Steel.

 

KLAUS IOHANNIS lansează Primul Pas

Preşedintele Klaus Iohannis îşi lansează sâmbătă, 23.05.2015, cel de-al doilea volum, "Primul Pas", pe care îl dedică "celor peste şase milioane de români care au crezut într-un mod nou de a face politică" şi l-au votat.Citește mai departe

  Produsul a fost adaugat in cos