Anna O - Matthew Blake. Cartea care te va face sa te intrebi de ce ai putea fi capabil sa faci in somn

Anna O - Matthew Blake este un roman ”altfel” in care autorul a impletit cu succes suspansul cu fantezia. In momentul in care faci cunostinta cu povestea, vei avea o senzatie ciudata ca citesti doua carti intr-una. Volumul semnat de Blake este locul in care Pacienta tacuta a lui Mikaelides pare ca o intalneste pe Frumoasa din Padurea Adormita, care se contopesc pentru a da viata Annei O, personajul principal al romanului.

Anna Ogilvy, protagonista cartii semnate de Matthew Blake, este o tanara scriitoare promitatoare acuzata ca ar fi comis o crima dubla in somn, dupa care ramane adormita. Anna O sufera de o tulburare psihosomatica rara, cunoscuta drept „sindromul resemnarii”, iar singura ei speranta este Benedict Prince, un psiholog criminalist care ar putea rezolva cazul si care ar putea-o trezi pentru a fi judecata. Numai Anna stie adevarul, dar numai Benedict are resursele necesare pentru a-l afla. Si ambii sunt pusi in pericol de ceea ce afla.

Anna O - Matthew Blake este o carte in care vei putea descoperi, dincolo de o poveste fascinanta, o abordare psihologica a somnului intr-o maniera in care vei reconsidera modul in care te raportezi la acesta.

Am vrut sa scriu un thriller in care, dupa ce il citesti, nu vei mai dormi la fel niciodata”, marturiseste autorul. Anna O este cu siguranta un roman care te va face sa-ti schimbi optica asupra somnului si sa ii intelegi si perspectiva mai putin nelinistitoare, daca nu chiar infioratoare. Povestea se misca intr-un ritm incredibil, cu capitole foarte scurte care tind sa te faca sa iti doresti mai mult, usor de citit, iar rasturnarile de situatie sunt de-a dreptul incredibile. Multe tradari din trecut, cat si din prezent, si o multime de strategii folosite in lupta pentru putere, care, de cele mai multe ori, te vor lua prin surprindere.

Anna O - Matthew Blake este un volum in care vei regasi presarate o multime de indicii, dar care iti lasa loc sa faci propriile presupuneri care sa te distraga si, chiar daca reusesti sa ghicesti unele intorsaturi de situatie, desfasurarea actiunii te va surprinde cu brutalitate, incat va reusi sa te zguduie temeinic. Romanul este unul pe care odata ce l-ai inceput nu-l vei mai lasa din mana pana la final, pentru ca, pur si simplu, trebuie sa afli raspunsurile pe care, in cele din urma, le vei obtine.

Cu toate ca este fictiva, povestea Annei O se inspira mult din cazuri reale de omucideri in somnambulism care au ajuns in instanta. Aspectele psihologice, desi fictive, adauga un substrat interesant povestii, similar modului in care hard Sci-Fi utilizeaza explicatiile stiintifice pentru a ajuta la fundamentarea povestilor.

Dr. Prince este descris, la un moment dat, aratand ca Robin Williams din Dead Poets Society, pe de alta parte avem si numele Annei ca referinta in viata reala, Frauline Anna O – un caz care implica somnambulismul si pe care Freud l-a studiat si prezentat in lucrarile sale despre „isterie” – un diagnostic nefericit care era adesea o simpla scuza pentru a reduce la tacere femeile.

Intreg aspectul procedural al romanului este cufundat intr-o perspectiva fascinanta asupra laturilor abstracte ale crimei si psihologiei. Blake pune in scena un scenariu cu adevarat fascinant care te va face sa iti pui intrebari despre moralitate, motivatie si intentie. Daca Anna a injunghiat cu adevarat, da, este o criminala, dar este ea moral un criminal daca nu era constienta? Daca Prince o trezeste si ea merge la proces, este el complice moral in ranirea Annei? Care este granita dintre ajutor si vatamare si cat de mult tratarea unui pacient intr-un caz trecut devine extrem de relevant pentru cazul prezent releva o istorie de abuz medical savarsit sub numele de „ajutor”?

Anna O - Matthew Blake este un thriller psihologic in care vei intalni o proza eleganta, o constructie si o dezvoltare a povestii absolut perfecte. O poveste pe parcursul careia intrebarile vor curge ca un rau, in care probleme precum tulburarile de somn, privilegiile oferite de o afectiune sau perceperea distorsionata a personalitatii unei persoane sunt prezentate in detaliu, astfel incat sa iti ofere o noua optica asupra complexitatii mintii umane. Cine este antagonistul si cati anti-eroi sunt? Totul este creat cu atentie si trebuie sa fii foarte atent caci fiecare intorsatura de situatie este nu doar surprinzatoare, ci si plauzibila in rezolvarea cazului.

Anna O - Matthew Blake este un volum care te va face sa iti pui un milion de intrebari si sa ai adevarate dialoguri interioare cu tine, precum: „Ce naiba se intampla? Naiba stie, dar TREBUIE sa aflu. Aha, am inteles. Nu..., nu am! O, cat de satisfacator, este finalul? Oh, asteapta, mai este. O, Doamne, da, da, da. Acum, sunt epuizat si trebuie sa dorm, dar NU sunt criminal si NU merg in somn si nu voi uita niciodata de Anna O”.

Comanda volumul Anna O - Matthew Blake si ofera-ti o lectura antrenanta, captivanta, care sa te solicite intelectual, dar care sa te si relaxeze si pe care sa o porti in suflet si minte mult timp dupa terminarea cartii.

  Produsul a fost adaugat in cos

Cumpărate frecvent împreună: