Recenzie Cum să te îndrăgostești - Cecelia Ahern

Voi începe această recenzie prin a menționa faptul că aceasta a fost prima carte scrisă de Cecelia Ahern pe care am citit-o. Bineînțeles, auzisem multe lucrurile bune despre cărțile ei, așa că am fost foarte entuziasmată să citesc ceva scris de ea.

Cum să te îndrăgostești este una dintre cărțile de care, ca și cititor, te îndrăgostești imediat. Eu una am făcut-o. Această carte mi-a plăcut mult, chiar mai mult decât mă așteptam. Mi-a plăcut povestea, scrisul autoarei, personajele, mesajul cărții. M-a determinat să citesc și alte cărți scrise de Cecilia Ahern.


Voi începe cu latura cărții care mi-a plăcut cel mai mult. Și anume povestea. Sunt o romantică incurabilă, așa că mă dau în vânt după genul acesta de povești, în care două persoanaje ce suferă de depresie se întâlnesc și se salvează unul pe celălalt. Povestea scrisă de Cecelia Ahern mi s-a părut extraordinar de romantică, bine pusă în scenă, cu multe scene bune, care țintesc exact spre inima cititorului și oferă poveștii o dinamică foarte bună. Povestea se dezvoltă treptat și devine din ce în ce mai captivantă cu fiecare capitol.

Foarte mult mi-a plăcut și stilul autoarei. Scrisul ei ușor de urmărit, cu umor, sarcasm, dramatism și autenticitate m-a captivat și m-a convins că Cecelia Ahern este o autoare de romance foarte bună. Are talentul necesar pentru a scrie o poveste captivantă, cu o intrigă extrem de interesantă și cu un final genial. Drept dovadă miile de cărți pe care le-a vândut în toată lumea până acum.

De asemenea, autoarea știe cum să inducă cititorului emoțiile care trebuie. Fiecare scenă este aparte și transmite emoțiile și mesajele potrivite ca cititorul să poată rezona cu personajele. Consider că această carte transmite multe mesaje, dar cel mai important mesaj pe care l-am primit eu este că nu există un manual după care te poți îndrăgosti. Dragostea vine atunci când te aștepți mai puțin și nu poți să o controlezi. Viața, în general, nu ți-o poți ghida după niște cărți inspiraționale.

Personajele sunt bine create, cu o trecut bine definit, care te lasă să îi cunoști mai bine și să le înțelegi prezentul și probleme de comportament. Mi-au plăcut ambele personaje principale, chiar dacă nu m-am putut conecta foarte bine cu ele. Christine mi-a fost foarte simpatică, iar Adam a fost un adevărat mister.

Chiar dacă este o carte relativ tristă, autoarea are grijă să ofere cititorilor și momente amuzante sau scene de un romanticism care îți vindecă inima pe care tot ea ți-a frânt-o înainte. Pasiunea Christinei pentru cărțile motivaționale, neîndemânarea ei, sarcasmul lui Adam și ironia situației m-au făcut să mă amuz și au fost o gură de aer proaspăt.

Mi-au plăcut mult titlurile capitolelor. Sunt amuzante, se potrivesc cu conținutul capitolelor și îți dau o idee despre ce se va întâmpla în respectivul capitol.

Deși autoarea folosește câteva clișee specifice cărților romantice, acesta reușește să scrie o poveste de dragoste originală, care ajunge la inimile cititorilor prin diversitatea scenelor și prin frumusețea poveștii.

Finalul mi s-a părut extrem de reușit, iar scena de pe pod a fost foarte bine scrisă. Ce să mai, sufletul meu de romantică incurabilă a făcut salturi la mine în piept.

Cum să te îndrăgostești este un roman de dragoste reușit, care cucerește cititorul și îl face să aștepte deznodământul personajelor cu sufletul la gură. Recomand această carte tuturor îndrăgostiților, mai ales în perioada sărbătorilor.

 

Notă: 4.5 stele din 5

Articol scris de Bianca M. Calin

  Produsul a fost adaugat in cos