Matilda - Roald Dahl. Copilul tau va intelege ca a fi diferit este cea mai valoroasa resursa a lui

Romanul Matilda - Roald Dahl este mai mult decat o poveste pentru copii. Cartea este o adevarata lectie de viata, care ii va fi „predata” copilului tau de Matlida, o fetita a carei genialitate nu este apreciata, ci, dimpotriva, persiflata atat de parinti, cat si de directoarea scolii la care invata.

Micuta Matilda este fiica unui infractor si a unei mame cicalitoare, care o critica constant din cauza faptului ca petrece multe ore citind, in loc sa isi dedice timpul liber privitului la televizor, asa cum o fac ei. Atunci cand o vei descoperi pe Matilda iti vei spune: „Fetita asta e mult prea buna ca sa fie adevarata!”. La varsta de 5 ani si jumatate, stia deja tabla inmultirii si il citea pe Dickens. Mai mult decat atat, cu toate ca parintii nu o plac, micuta fetita este extrem de iubita de colegii de clasa si de invatatoarea sa.

Matilda - Roald Dahl este acea carte pe care ti-ai fi dorit si tu sa o citesti atunci cand erai mic. Dar daca nu ai avut ocazia atunci, o poti face acum, impreuna cu copilul tau! Roald Dahl te seduce cu o poveste absolut delicioasa, iar Matilda te va face sa o iubesti inca de la primele pagini. Ea va deveni nu doar prietena cea mai buna a copilului tau, ci si a ta. Intriga este atat de incitanta, personajele amuzante, iar temele abordate de autor extrem de interesante si relevante pentru micii cititori, dar nu numai.

Clovn”, „stupida”, „inconstienta”, „mincinoasa” - sunt doar cateva dintre etichetele carora Matilda trebuie sa le faca fata in relatia cu proprii parinti. Insa micul geniu le intelege limitarile si se refugiaza in adevarurile cartilor ei care ii dau puterea de care are nevoie pentru a merge mai departe, neinfranata de lipsa de educatie si viziune a parintilor.

Matilda - Roald Dahl este despre puterea de a fi diferit, de a iubi lucruri diferite si de a accepta sa nu fii placut pentru ca esti diferit. Bucuria pe care pasiunea ta ti-o aduce poate fi mai importanta decat satisfactia pe care le-o oferi altora.

Matilda este lectia pe care oricare dintre noi trebuie sa o invatam: inainte de a-i bucura pe altii, trebuie sa ne bucuram pe noi. E perfect in regula sa nu ne placa aceleasi lucruri ca celor din jurul nostru.

Matilda - Roald Dahl ii deschide copilului tau un Univers in care are posibilitatea de a intalni oameni. Unii la fel ca el, pasionati de scris si citit, altii cu totul si cu totul deosebiti. Ii ofera micutului tau acces la cunoastere si puterea de a trai cu fiecare carte o alta viata.

Azi poate fi Printesa din Padurea Adormita, maine, Cocosatul de la Notre Dame sau poate fi Singur pe Lume si descoperi ca a avea parinti mai putin ideali e totusi mai mult decat a nu avea parinti deloc. Si, mai mult decat atat, fiecare cititor va avea oportunitatea de a-si explora propriul univers interior si a afla raspunsurile de care are nevoie pentru a-si imbratisa pasiunile si bucuriile neintelese de cei din jur.

Citate din Matilda - Roald Dahl:

·    Niciodata sa nu faci ceva doar pe jumatate pentru ca vrei sa scapi cu bine. Fii scandalos. Mergi pana la capat. Asigura-te ca tot ce faci este atat de complet nebunesc incat e de neinteles...”;

·    Toate cartile pe care le citise ii oferisera o perspectiva asupra vietii pe care ei niciodata nu o vazusera”;

·       Daca esti bun, viata e buna”;

·    Si nu-ti face griji pentru bucatile pe care nu le poti intelege. Aseaza-te si lasa cuvintele sa te invaluie, ca muzica”;

·       Poate ca se pot face lucruri frumoase cu banii, dar nu se pot face lucruri minunate fara imaginatie”;

·       Cartile dau imaginatiei aripi, si fiecare copil trebuie sa zboare cu ele”;

·   Nu este nimic pe lumea asta care sa faca oamenii mai fericiti decat sa-si impartaseasca realizarile cu alte persoane”;

·       Citeste mult. Invata mult. Nu uita niciodata ca informatia este cheia catre putere”;

·   O viata plina de aventuri este mult mai bogata decat o viata plina de bunuri materiale”;

·       In lumea cartilor, oricine poate deveni orice si orice poate deveni posibil”

·       Cea mai mare forta pe care o poti avea este sa ai curajul sa fii tu insuti”;

·    Fericirea poate fi gasita chiar si in cele mai intunecate momente, daca doar iti amintesti sa aprinzi lumina”.

  Produsul a fost adaugat in cos

Cumpărate frecvent împreună: