Seria Alina Marinescu, de Monica Ramirez, din luna ianuarie, la Librex Publishing

 

Seria Alina Marinescu va fi lansata in luna ianuarie 2017 la editura Librex Publishing.

 

 

Alina Marinescu preferă cafeaua cu mult lapte, muzică și lumânări când este acasă și un Glock de 9 mm când este în misiune pe teren. Alex Therein iubește plimbările lungi, o adoră pe Alina și poate lichida un om în mai puțin de cinci secunde. Alex este prietenul Alinei, iubitul ei, mentorul ei, fundația distrugerii întregii ei vieți. Persoana responsabilă pentru transformarea ei într-o mașină de ucis extrem de eficientă. Alex este soțul Alinei, însă mariajul lor nu este nimic altceva decât o acoperire convenabilă pentru misiunile în care sunt trimiși. Câteodată, Alina se întreabă cum ar fi să aibă o viață normală. Normalitatea este foarte greu de atins într-o existență fantomatică, lucrând pentru o organizație inexistentă. Organizația Elite există dincolo de invizibil, fără a fi constrânsă de lege, fără analiza mass-mediei. Realitatea lor se află dincolo de oglinda lumii reale.

Alex este un asasin profesionist. Pare un om de oțel, nu cunoaște frica în timpul misiunilor ori în afara lor. Alex este mai mult o fantomă, o iluzie creată cu ajutorul oglinzilor. Economia totală de gesturi și cuvinte nu sunt egalate decât de aura letală pe care o proiectează. În ciuda faptului că încearcă s-o modeleze după același tipar, Alina rămâne complexă și tridimensională într-o lume limitată emoțional, unidimensională, de unde și complexitatea dramei întregii ei existențe. Conflictul psihologic este enorm, Alina devenind fără voie un asasin de elită care posedă mai multă umanitate si conștiință decât ar trebui pentru binele ei. Libertatea ori lipsa ei reprezintă de fapt drama centrală. A fi liberă să aleagă orice în viață nu mai este o opțiune, cu atât mai puțin a se ghida după ce-i spune inima. Odată cu pierderea libertății a pierdut și posibilitatea de-a alege între bine și rău, fiind nevoită să se mulțumească cu ambiguitatea noii lumi din care face acum parte.


Dar împotriva protocoalelor stricte de tip Elite, între Alex și Alina se stabilește o conexiune foarte puternică. Alex reprezintă un mister nu doar pentru oamenii din jurul lui, ci mai ales pentru Alina, care nu-i înțelege aparenta răceală sufletească. Romantismul și sensibilitatea pe care le simte în el la un nivel instinctiv o duc cu gândul la un fel de cavaler modern. Un înger al morții. Singura poartă prin care-i este îngăduit să pătrundă câteodată sunt ochii lui în care se oglindesc emoții devastatoare, însă doar pentru câteva fracțiuni de secundă, niciodată suficient de mult timp pentru a înțelege dacă a întrezărit ceva real. Relația paradoxală rece-fierbinte dintre cei doi devine și mai complicată datorită jocului aproape zilnic cu moartea. Probabil cea mai arzătoare întrebare este: o iubește Alex pe Alina cu adevărat?

Violență, intrigă, iubire și ură, atracție și respingere într-o lume întunecată și complicată, Elite reprezintă opusul societății ideale. În această lume atât de secretă încât devine fantomatică, agenții operativi devin la fel de fantomatici. Odată intrați în joc, nu se mai pot retrage, nu pot pleca acasă la terminarea programului de lucru. Elite le acaparează viețile complet, invadându-le simțurile, intimitatea, de cele mai multe ori chiar gândurile. Cu toate că luptă în numele binelui, Elite nu garantează absolvirea de păcatele pe care trebuie să le comită. Dimpotrivă, Elite reprezintă purgatoriul personal al fiecăruia.

Cartierul General este o oază subterană unde întunericul este la el acasă, un buncăr post-modern ale cărui surse de lumină sunt mai mult ecranele monitoarelor. Elite este un loc foarte opresiv în care sistemele de securitate sunt mai importante decât viețile celor ce-i asigură continuitatea. Noii recruți sunt remodelați și reprogramați într-o nouă identitate cu un trecut fals. Când pășesc în lumea reală, agenții operativi trebuie să mintă, să înșele, să comploteze, să asasineze. În lumea lor morala se opune în mod direct logicii, datoria anulează iubirea și umanitatea, autoritatea anulează compasiunea, eficiența justifică victimele colaterale.

 

  Produsul a fost adaugat in cos