Cartea Romaneste. Punct si de la Capat, in exclusivitate la Librex

 

Suntem convinsi ca ati inceput deja sa va ganditi la pregatirile pentru sarbatorile de iarna si mai ales la bucatele traditionale pe care le veti prepara cu mare drag, alaturi de familie. Si mai mult ca sigur ati inceput sa faceti o lista de cadouri pentru persoanele apropiate, insa nu sunteti siguri daca sunt cele mai potrivite. Nu-i nici o problema, pentru ca vrem sa va venim in ajutor si sa va oferim o idee de carte perfecta ca si cadou, dar care o sa va ajute si la prepararea meselor de sarbatori (si nu numai).

 

Este vorba despre cartea Romaneste, punct si de la capat, scrisa de Chef Florin Dumitrescu si distribuita in exclusivitate de Librex. Aceasta contine cele mai bune 60 de preparate romanesti si o puteti cumpara la timp pentru a gasi inspiratie pentru mesele de sarbatori, daca vreti sa va impresionati familia si invitatii. Insa, reprezinta si un cadou ideal pentru o persoana pasionata de gatit, careia ii place sa incerce retete noi in permanenta si care vrea sa aiba in biblioteca unele dintre cele mai bune carti de bucate.

 

Desi traim intr-o epoca in care am putea gasi foarte usor retete pe internet, nimic nu se compara cu gatitul avand drept ajutor o carte deosebita. Retetele publicate in aceasta carte sunt exacte si daca respectati intocmai pasii, dar si cantitatile, nu aveti cum sa dati gres. Acesta este farmecul cartilor de bucate, pentru ca sunt precise. Pe site-urile cu retete culinare, s-ar putea sa nu gasiti toate indicatiile necesare.

 

In plus, gatitul ar trebui sa fie nu doar despre prepararea mancarii in sine, ci sa devina un ritual care sa va faca placere. Timpul liber este pretios pentru toata lumea, insa din cand in cand, incercati sa transformati modul in care gatiti. Muzica preferata pe fundal, pregati-va din timp ingredientele si ustensilele necesare, implicati si persoanele dragi voua si bucurati-va de tot procesul de gatit, de aromele ingredientelor, de modul in care se transforma pe masura ce trec minutele. Gatitul este o arta si un mod de relaxare, asa ca acordati-va timp si veti vedea cat este de placut.

 

In aceasta carte superba, Chef Florin Dumitrescu a investit timp si cunostinte, pentru a putea sa ne ofere 60 de retete delicioase, culese de pe teritoriul tarii. Veti descoperi retete inedite, despre care mai mult ca sigur nu ati auzit, cum ar fi Lapte de Bou (specific din Tara Motilor) sau storceagul din gospodariile pescaresti.

 

Cartea este impartita in patru capitole, pentru ca retetele sa fie mai usor de reperat: aperitive, ciorbe, feluri principale si deserturi. Ce este interesant este ca fiecare reteta are o poveste pe care o puteti afla din paginile acestei carti. In plus, cartea este semnata de cativa dintre Chefii cunoscuti din Romania, iar prefata poarta semnatura Chefului francez Yannick Alleno, detinator a 3 stele Michelin si unul dintre cele mai importante nume cand vine vorba despre fine dining.

 

Speram ca v-am convins de cat de utila este o astfel de carte si de faptul ca poate reprezenta si un cadou foarte bun de Craciun. Ce spuneti, o veti cumpara?