Te pregătești să pleci în vacanță, departe de rutina zilnică și stresul vieții cotidiene?
E timpul să adaugi în bagaj și cartea pe care tot ai promis că o citești, dar pentru care nu ai avut timp. În momentele de relaxare, o carte bună este compania ideală cu care să împarți o zi la plajă sau o după amiază în hamac la munte.
Ca să îți faci bagajul mai rapid, ți-am pregătit o listă cu cele mai bune 20 de cărți care merită citite vara asta! Tot ce mai trebuie să faci este să le alegi pe cele pe care le vei lua cu tine în vacanță.
Ficțiune, pentru o vară de neuitat
Am ales volume care te introduc pe nesimțite în lumea lor, care te poartă în călătorii fascinante, menite să-ți capteze imaginația. Sunt povești de dragoste unice, drame cutremuratoare și călătorii pline de aventură care au loc în universuri fictive.
Cărți de dragoste și povești romantice despre relații de care te vei îndrăgosti
Imaginează-ți că ești la plajă cu o carte de dragoste și citești o poveste care te inspiră să trăiești împreună cu personajele momente de fericire și extaz, sau să înfrunți alături de ele piedicile vieții.
Fluturi de Irina Binder - Editura For You, (680 pagini)
Volumele Fluturi I și II de Irina Binder sunt cele mai căutate și citite cărți de dragoste în România. Dacă nu ai apucat să le citești, vara asta e momentul potrivit, pentru că în curând se va lansa cel de-al treilea volum! Fluturi este o carte de tip jurnal în care scriitoarea împărtăşește trăiri personale și o poveste de dragoste deosebită, dintre doi oameni care nu pot fi împreună.
Un roman romantic pe care nu îl vei putea lăsa din mână.
Sub aceeași stea de John Green - Editura Trei , (300 pagini)
Sub Aceeași Stea este o poveste de dragoste scrisă superb, care te va face să te îndrăgostești de personajele principale, doi tineri care suferă de o boală cumplită și care, printr-o ironie a sorții, ajung să se întalnească. Deziluzionați de viață, cei doi își dau seamă că dragostea este un motiv pentru care merită să lupți să traiești. Romanul este sursa de inspirație a ecranizării cu același nume.
Adulter de Paulo Coehlo - Editura Humanitas Fiction, (224 pagini)
Dacă vrei o poveste de dragoste mai aprinsă, și ești un fan al lui Paulo Coelho, autorul brazilian care a inspirat o lume întreagă cu lucrările sale, nu trebuie să ratezi cea mai nouă operă a sa, Adulter. Cartea este o poveste cutremurătoare despre un triunghi amoros în care participanții regăsesc în sinea lor sentimente și impulsuri de care nu se credeau capabili. Romanul descrie un amalgam de sentimente puternice care crează un tour-de-force pentru cititor.
Jurnalul unui adolescent timid de Stephen Chbosky - Editura Trei (256 de pagini)
O carte reprezentativă pentru noua generație, Jurnalul unui adolescent timid este o frumoasă poveste despre procesul de maturizare, cunoașterea de sine și curajul în fața problemelor.
Charlie, personajul principal, se hotăraște să își povestească viața unui prieten imaginar iar cititorul este martor la desfașurarea evenimentelor in timp real. Jurnalul unui adolescent timid expune multe din probleme culturale ale societății contemporane cu care tinerii se confruntă: efortul de a se integra și de a accepta ceea ce viața le oferă, bune sau rele.
Literatură de aventură care te va ține cu sufletul la gură
Fata din tren de Paula Hawkins - Editura Trei, (408 pagini)
Un thriller psihologic învăluit în mister care te va ține cu sufletul la gură încă de la primele pagini. Tânăra Rachel este o fată normală care merge în fiecare zi cu același tren și are mereu aceleași tabieturi. Într-o zi devine fară voia ei martoră la un eveniment șocant și se trezește implicată într-un caz periculos de dispariții de persoane.
Goodreads a numit această carte thrillerul psihologic al sezonului, iar celebrul Stephen King o laudă ca fiind “de un suspans remarcabil.”
All the light we cannot see de Anthony Doerr - Editura Scribner, (544 pagini)
În timpul celui de Al Doilea Război Mondial o fata oarbă din Franța și un băiat sărac din Germania se întalnesc și încercând să supraviețuiască împreună, stabilesc o legatură care va dura o viață. Destinul îi desparte iar viețile lor se vor desfașura în diferite spații temporale. Oare se vor mai regăsi? Căștigător al premiului Pulitzer, romanul All the Light We Cannot See este o carte care a ramas în top 5 NY Best Seller list de un an și pe care merită să o citești.
Serii de cărți fantasy care te vor duce în altă lume
Cântec de Gheață și de Foc de George R.R. Martin - Editura Nemira (950 pagini/volum)
Ești un fan al serialului original Urzeala Tronurilor? Trebuie să ai în bibliotecă și impresionanta serie de zece cărți. Ai toată vara la dispoziție să treci prin cele zece volume, să afli soarta personajelor tale preferate și tot ce serialul nu ți-a putut arăta. Nu poți rata cele 10 volume in ediția specială paperback.
Jocurile Foamei de Suzanne Collins - Editura Nemira, (312 pagini per volum)
Trilogia Jocurile Foamei este un bestseller captivant care te transportă într-o lume postapocaliptică, în care 24 de tineri se luptă pe viața și pe moarte într-un concurs televizat live.
Încarcată de un acțiune și aventură, Jocurile Foamei nu ezită să te țină în suspans sau să te șocheze. Adaptate și în celebra ecranizare cu laureata Oscar Jennifer Lawrence în rolul principal, trilogia se bucură de un succes imens la nivel mondial.
Romane care te vor captiva în lumea lor
Hoțul de cărți de Markus Zusak - Editura Rao, (440 pagini)
Hoțul de cărți este un roman dedicat celor pasionați de mister dar și de istorie. În al Doilea Razboi Mondial, o fată sărmană fură cărți pe care învață să le citească cu ajutorul tatălui ei adoptiv. Ascunși împreună cu vecinii lor în timpul raidurilor aeriene care bombardau Munich-ul, oamenii își găsesc alinarea în lectură - romanul este o metaforă a abilității carților de a hrăni sufletul.
Obosit de viață, obosit de moarte de Mo Yan - Editura Humanitas, (600 pagini)
Mo Yan, laureat al premiului Nobel pentru literatură in 2012 înfațișează o lume de un realism halucinant în care legendele se îmbină cu realitatea și istoria. Cartea prezintă călătoria înapoi spre viață a unui om damnat să parcurgă toate etapele renașterii înainte de a-și dobândi forma inițială. Mo Yan este unul dintre cei mai cunoscuți scriitori din China, apreciat pentru abilitatea sa de a împleti firele narative istorice cu cele realiste sau fantastice.
Dragoste în vremea holerei de Gabriel Garcia Marquez - Editura Rao, (476 pagini)
Din partea laureatului premiului Nobel, Gabriel Garcia Marquez, o dramă centrată în jurul unei povești de dragoste neimplinite care îi urmărește pe protagoniști întreaga lor viata. Vor mai reuși cei doi să fie împreună după mai mult de jumatate de secol de separare? Romanul este universal recunoscut ca fiind o capodoperă a literaturii universale. O adaptare cinematografică a romanului a fost realizată în 2007, regizată de Ron Harwood cu Javier Bardem în rolul principal.
Recomandări Românești, Amuzante și Ușor de Citit
Suge-o Ramona de Andrei Ciobanu - Editura Trei, (448 pagini)
Auto intitulată “o poveste semi-amuzantă”, Suge-o Ramona este o confesiune amuzantă, dar sinceră, despre trecerea de la adolescență la maturitate. Fiecare capitol al carții prezintă o altă impostază din viața unui tânăr care abia învață să cunoască fetele. Aventurile sale stârnesc hohote de râs garantate din partea cititorului. Destinată in special tinerilor, Suge-o Ramona poate fi lectura perfectă pentru a te destresa la sfârșitul zilei.
Femeile vin de pe Venus, bărbații de la băut de Simona Tache, Mihai Radu - Editura Trei, (288 pagini)
Cu origini în clasicul săptămânal Cațavencii, cartea este o prezentare a stereotipurilor despre viața de cuplu în ipostaze pline de umor. Realizată sub forma unui dialog, adesea ajungi să crezi că cei doi se ceartă. În discuțiile lor însă, ei adresează toate problemele care stau la baza unei vieți în cuplu. Le vor rezolva? Rămâne de văzut.
Trei Biografii Care Te Vor Inspira
O biografie este o poveste de viață, personală, împărtășită întregii lumi. Paginile cărților ne ajută să privim cu alți ochi în cele mai intime momente din viața unor persoane publice marcante, și să înțelegem drumul pe care l-au parcurs. Prin intermediul lor devenim martori la transformările individuale care influențează dezvoltarea unei persoane. Transformările prin care au trecut și încercările la care au fost supuși. La sfârșitul unei biografii simți că ai caștigat un prieten nou.
Steve Jobs Biografia autorizată de Walter Isaacson - Editura Publica (658 de pagini)
O cronica a vieții unuia dintre cei mai fascinanți antreprenori ai erei noastre, fondatorul companiei Apple, Steve Jobs. Pornind de la o serie de interviuri, biografia creionează cariera unei persoane determinate, care, prin activitatea sa, a inovat și revoluționat domeniul tehnologiei. Citește această carte pentru a învața să nu îți abandonezi niciodată visele.
Gabriel Garcia Marquez. O viață de Gerald Martin - Editura Litera, (640 pagini)
O biografie care a durat 17 ani pentru a fi scrisă. Viața celebrului autor și laureat Nobel Gabriel Garcia Marquez povestită de peste 300 de persoane care l-au cunoscut și care au lucrat cu el în lunga și prolifica sa cariera. Volumul conține și un set de poze facute lui Marquez în diferite ipostaze, după cum spune propriul titlu - O viață.
Papa Francisc, Convorbiri cu Jose Bergoglio de Francesca Ambrogetti, Sergio Rubin - Editura Victoria Books(196 de pagini)
Papa, liderul spiritual suprem al Bisericii Catolice, reprezentantul creștinității inspiră milioane de oameni în fiecare zi. Dar cine este omul din spatele simbolului? Un volum realizat în forma unor convorbiri sincere cu reprezentantul suprem al Bisericii Catolice. Biografia detaliază povestea vieții sale și călătoria de la începuturile sale modeste din Buenos Aires pana la Scaunul Papal de la Vatican.
Patru Cărți Dedicate Dezvoltării Personale și Spiritualității
Volumele dedicate dezvoltării personale sunt cărți care te ajută să te cunoști mai bine, să fii mai bun, să știi mai multe. Ți-am ales titluri scrise de autori celebri, mentori și cugetători care au încercat să răspundă la cele mai dificile întrebări. Cum să accepți fericirea? Cum să devii persoana care ți-ai dori să fii? Răspunsul este ascuns între paginile carților, precum o enigmă care asteaptă să fie rezolvată.
Știința transformării de sine de Osho - Editura Litera, (150 de pagini)
O colecție inspirațională și educativă care a fost publicată în toată lumea OSHO conține 16 volume dedicate științei transformării de sine. Sunt dezbătute subiecte precum credința, moralitatea, politică, puterea, libertatea și multe altele. O colecție OSHO garantează un strop de înțelepciune pentru fiecare zi din viața voastră.
Puterea de Rhonda Byrne - Editura Adevar Divin, (272 pagini)
Continuare a best-seller-ului Secretul, Puterea este o carte motivațională care te învață calea către o viață extraordinară prin conștientizarea puterii pe care fiecare dintre noi o posedă. Rhonda Byrne îți arată cum poți schimba tot ce vrei tu în viața ta, centralizând puterea pe care fiecare dintre noi o posedă în mod nativ. Dacă ai citit primul volum semnat Rhonda Byrne - fenomenul cultural intitulat Secretul, al doilea volum nu poate lipsi de pe noptiera ta.
Arta Fericirii de Dalai Lama - Editura Humanitas,(344 de pagini)
Un manual de viață axat pe arta fericirii scris de însuși Sanctitatea Sa Dalai Lama. Cu toții merităm să fim fericiți, dar puțin dintre noi reușesc acest lucru. E mai ușor decât credem. Putem află tot ce trebuie știut despre o viață împlinită din acest volum presărat cu sfaturi utile.
Inteligența emoțională de Daniel Goleman - Editura Curtea Veche, (432 pagini)
Cartea lui Daniel Goleman marchează o revoluție surprinzătoare în psihologie prin analiza importanței emoțiilor umane în dezvoltarea individuală. Inteligența emotională presupune conștientizarea de sine. Un must-read pentru cei interesați de subiectul inteligenței emoționale.
Tu te-ai hotărât ce vei citi vara asta?
Comandă-ți cărțile preferate online din cadrul târgului de carte Librex, unde fiecare volum este la un preț mai mic!