Produsul a fost adaugat in cos
  Codul rutier - 2022

  49.90 Lei

  44.91 Lei

  Economisesti 4.99 Lei

  Comanda prin telefon: 0723.193.019

  Comanda prin telefon:

  0723.193.019

  Transport gratuit pentru comenzi peste 199 lei

  Gen: Drept ISBN: 978-606-39-0975-7 Limba: Romana Autor: Mircea Ursuta Editura: Universul Juridic Data aparitie: 2022 Pagini: 408 Colectia: Pro lege Format: Fizic

  Descriere

  Incercand sa imbunatațim permanent prezenta lucrare, astfel incat aceasta sa constituie un instrument util de lucru pentru practicienii dreptului, dar si pentru cetațenii confruntați cu diferite probleme de aplicare a legislației rutiere, am considerat necesar nu doar sa actualizam si sa comentam (pe scurt) legislația, ci si sa inseram, atunci cand a fost cazul, noi acte normative cu impact in domeniu.

  Pentru ediția de fața, am avut in vedere numeroasele modificari aduse recent legislației rutiere, in special prin O.G. nr. 1/2022, care reprezinta cea mai importanta „actualizare” din ultimii ani, prin Legea nr. 107/2022 (schimbare a regimului juridic al contravențiilor) și prin Legea nr. 134/2022 (M. Of. nr. 477 din 13 mai 2022).

  Avand in vedere faptul ca, la data de 9 martie 2022, au fost ridicate restricțiile specifice starii de alerta, am eliminat din culegere actele normative și comentariile specifice acestei circumstanțe excepționale, avand speranța ca nu vom mai trece in curand printr-o asemenea situație, pe care niciunul dintre noi nu și-o dorește.

  Am pastrat, insa, toate actele normative conexe importante care nu aveau legatura cu starea de alerta, cum ar fi, spre exemplu, O.G. nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravențiilor sau Legea nr. 132/2017 privind asigurarea obligatorie de raspundere civila auto pentru prejudicii produse terților prin accidente de vehicule si tramvaie, cu normele aferente.

  La fel ca in edițiile precedente, se regaseste Ordinul MAI nr. 125/2018 pentru stabilirea modelului de proces-verbal de constatare a contravenției, utilizat in activitatea de control in domeniul circulației pe drumurile publice (intrat in vigoare in ianuarie 2019).

  Am pastrat, la final, tabelul care cuprinde o sinteza a aplicarii normelor rutiere in materia constatarii contravențiilor la regimul rutier, tabel care a fost actualizat conform modificarilor de esența aduse prin O.G. nr. 1/2022 și celor aduse prin Legea nr. 134/2022.

  Acesta este util atat polițistilor rutieri care sunt chemați sa constate contravențiile, cat si persoanelor sancționate, care pot verifica foarte rapid daca incadrarea juridica facuta de agentul constatator este corecta.

  Practic, tabelul cuprinde, in ordine alfabetica, incalcarile normelor, temeiul de drept al sancțiunilor, cuantumul amenzii si eventualele sancțiuni complementare ce urmeaza a fi aplicate – puncte de penalizare, suspendarea dreptului de a conduce, reținerea certificatului de inmatriculare etc. Ultima coloana indica valabilitatea dovezii de circulație in ipoteza aplicarii unei sancțiuni complementare mai grave.

  PRO LEGE – O colectie necesara oricarui jurist: 

  - reuneste intre copertele fiecarei culegeri informatii esentiale si extinse din domeniul abordat, inlesnind astfel utilizatorului activitatea de cercetare, reducand semnificativ si eficient timpul dedicat acesteia;

  - prezinta pachete de acte normative consolidate, atent selectate in vederea acoperirii domeniului vizat, imbogatite cu note si referinte utile, structurate si evidentiate profesionist si menite a facilita intelegerea vointei si a intentiilor legiuitorului (prin semnalarea si/sau prin prezentarea unor corelatii ori a unor spete relevante, in unele cazuri prin oferirea unor lamuriri punctuale etc.);

  - este tiparita pe hartie alba de calitate superioara, ideala pentru adnotarile necesare in activitatea didactica si practica;

  - seria PREMIUMdin cadrul colectiei PRO LEGE beneficiaza de grafica si de cromatica speciale (in vederea unui plus de evidentiere a informatiilor-cheie), incluzand totodata un vast material informativ suplimentar (dupa caz, jurisprudenta europeana, mai multa jurisprudenta nationala si mai multe legi conexe integrale sau in extras, varii adnotari etc.);

  - fiecare culegere in parte constituie, practic, un instrument juridic complex, indispensabil activitatii de zi cu zi in cadrul domeniului caruia ii este dedicata si pe care il reprezinta, organizand unitar informatiile necesare unei bune cunoasteri a domeniului respectiv.

   COORDONAREA GENERALA a Colectiei PRO LEGE este asigurata de consilier juridic Oliviu Craznic. 

  Noutati

  59.00 Lei

  59.00 Lei

  50.00 Lei

  43.00 Lei

  55.00 Lei

  53.00 Lei

  55.00 Lei

  89.00 Lei

  79.00 Lei

  89.00 Lei

  77.00 Lei

  Titluri de la acelasi autor

  Lasa un review

  Campurile marcate cu asterix sunt obligatorii.

  Stocul pentru acest produs este epuizat.

  Daca doriti sa va anuntam cand revine in stoc introduceti adresa dumneavoastra de email.

    Produsul a fost adaugat in cos