Produsul a fost adaugat in cos
  Misiuni speciale. Memoriile unui maestru al spionajului sovietic

  49.90 Lei

  Produs momentan indisponibil
  Transport gratuit

  Comanda prin telefon: 0723.193.019

  Comanda prin telefon:

  0723.193.019

  ISBN: 978-606-848-189-0 Editura: Litera Pagini: 736 Format: 14 x 20 cm

  Descriere

  Maestrul spionajului sovietic in perioada 1939-1953, generalul-locotenent Pavel Sudoplatov a condus, din 1941, Administratia pentru Misiuni Speciale din NKVD, departamentul care se ocupa de rapiri, asasinate, sabotaje si lupte de gherila in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial.

  Printre cele mai importante misiuni ale  lui Sudoplatov s-au numarat asasinarea lui Trotki si aflarea secretelor bombei atomice, cu ajutorul unor savanti renumiti precum Oppenheimer sau Bohr. Socante sunt si dezvaluirile privind rolul real jucat de sotii Rosenberg in spionajul atomic al URSS; motivul pentru care Stalin a inventat Complotul Medicilor si conspiratia sionista; cine a ordonat masacrul din Padurea Katyn; cum au organizat Hrusciov si colegii lui arestarea si impuscarea lui Beria.

  Sudoplatov a fost arestat dupa caderea de la putere a lui Beria, in 1953. In pofida torturii si a izolarii complete in inchisoare, a refuzat sa „marturiseasca“. Eliberat dupa 15 ani, a reusit abia in 1992 sa-si obtina reabilitarea, ajutat de fiul sau, Anatoli, profesor de economie la Universitatea din Moscova.

  Misiuni speciale este o carte de memorii uimitoare si un document istoric unic, marturia unui om care a stiut si a facut prea mult pentru imperiul sovietic.

  Lasa un review

  Campurile marcate cu asterix sunt obligatorii.

  Stocul pentru acest produs este epuizat.

  Daca doriti sa va anuntam cand revine in stoc introduceti adresa dumneavoastra de email.

    Produsul a fost adaugat in cos