Produsul a fost adaugat in cos
  ZIDUL

  39.00 Lei

  Produs momentan indisponibil
  Transport gratuit

  Comanda prin telefon: 0723.193.019

  Comanda prin telefon:

  0723.193.019

  ISBN: 978-973-669-914-6 Autor: Peter Sis Editura: Curtea Veche Pagini: 64 Colectia:  Format: 305 X 230

  Descriere

  Zidul este cea mai recenta carte a lui Peter Sis, artist plastic si scriitor ceh care traieste in America. A aparut in limba engleza (The Wall), la New York, in toamna lui 2007 si a cucerit imediat atentia criticii si a cititorilor. A obtinut distinctii importante precum: Medalia Caldecott, Medalia Robert Silbert, premiul decernat de New York Times pentru cea mai buna carte ilustrata pentru copii a anului. La targul de carte de la Bologna volumul a fost distins cu medalia de aur Ragazzi Award pentru cea mai buna carte de nonfictiune pentru copii, precum si cu medalia de aur a reprezentantei din Cehia a IBBY.

  „Cand Matej, baiatul meu in varsta de 10 ani, a venit de la scoala si m-a intrebat daca fac parte dintre locuitorii americani vechi, buni sau rai, am hotarat ca trebuie sa le explic copiilor mei de unde am venit de fapt. Sa incerc sa le povestesc despre absurditatea regimului in care am crescut. Este o incercare timida de a-i familiariza pe copiii din zilele noastre cu o epoca care este atat de indepartata incat practic nu ii mai intereseaza.“

  Trecutul nostru ramane insa in noi si continua sa fie viu. Zidul este o carte unica prin intermediul careia cititorii, fie ei copii sau parinti, cunosc evenimentele petrecute intre anii 1948 si 1989, epoca socialismului si a comunismului, cand, in spatele Cortinei de Fier, in Cehoslovacia au trait, au muncit si au visat oameni obisnuiti. Este o poveste autobiografica despre pasiunea pentru muzica si desen, controlul ideologiei, povara istoriei si nevoia de libertate. O carte despre speranta in care nu trebuie sa incetam a crede.

  Cortina de fier

  Granita care in timpul Razboiului Rece a impartit Europa din punct de vedere simbolic, ideologic, dar si fizic in doua parti izolate una de cealalta - Occidentul capitalist si Rasaritul comunist. Notiunea a fost folosita pentru prima oara de premierul britanic Winston Churchill, in martie 1946.

  Razboiul rece

   

  Confruntare ideologica si economica intre blocul comunist si cel capitalist, reprezentate de Uniunea Sovietica si SUA, intre anii 1945 si 1989. Razboiul Rece a culminat mai ales cu blocada Berlinului (1948–1949), Razboiul din Coreea (1950–1953) si cu asa-numita criza din Caraibe (1962). S-a incheiat prin prabusirea Cortinei de Fier in anul 1989 (simbolic prin daramarea Zidului Berlinului) si, doi ani mai tarziu, prin disparitia Uniunii Sovietice.

  Lasa un review

  Campurile marcate cu asterix sunt obligatorii.

  Stocul pentru acest produs este epuizat.

  Daca doriti sa va anuntam cand revine in stoc introduceti adresa dumneavoastra de email.

    Produsul a fost adaugat in cos