Produsul a fost adaugat in cos

  Portretul vieții unui orfan

  - 20% Reducere

  24.00 Lei

  30.00 Lei

  Produs momentan indisponibil
  Transport gratuit

  Comanda prin telefon: 0723.193.019

  Comanda prin telefon:

  0723.193.019

  ISBN: FOR-Y-978 Autor: Ionut Tanase Editura: For You Data aparitie: Noiembrie 2015

  Descriere

  Descrierea cartii Portretul vietii unui orfan de Ionut Tanase, editura For You

   

  Ionuț Tănase, câștigătorul sezonului 12 al concursului „Dansez pentru tine”, își spune povestea vieții în cartea Portretul vieții unui orfan. Aflăm despre copilăria chinuită, petrecută într-o familie cu părinți ca și inexistenți, dezinteresați total de cei cinci copii ai lor, despre perioada nesigură petrecută pe străzi, trăind din bani puţini, obținuți prin muncă cinstită, aflăm despre preadolescența și adolescența petrecute în casele de copii, despre înfometare, frig, bătăi, trădări, lipsuri, suferințe. Și atunci când toate aceste greutăți l-ar fi înfrânt până și pe cel mai rezistent bărbat, acest copil plăpând se ridică în picioare și luptă pentru visul lui: să se realizeze prin dans și să le ofere un cămin fraților lui.

  Sunt multe lucruri emoţionante în autobiografia lui Ionuţ Tănase, însă ceea ce impresionează cel mai mult este faptul că, în ciuda tuturor vicisitudinilor vieţii sale, Ionuţ îşi păstrează curăţenia sufletească: nu povesteşte cu răutate, nu păstrează ranchiună, nu împroaşcă în stânga şi în dreapta cu noroi, deşi ar fi avut mii de motive, iartă şi trece mai departe cu seninătate. Deşi toate traumele prin care a trecut ar fi putut lăsa urme adânci în sufletul şi pe chipul lui, Ionuţ reuşeşte să îşi păstreze bunătatea, inocenţa şi optimismul, fiind unul dintre puţinii oameni care demonstrează ceea ce spune acel dicton celebru: când viaţa îi oferă lămâi, Ionuţ Tănase le ia şi face din ele limonadă.

  Din toate acestea şi nu numai, Portretul vieții unui orfan este, cu siguranţă, autobiografia unui învingător.

  Cuvinte de apreciere pentru carte şi autor

  „Lui Ionuț Tănase, prima dată, îi întâlnești privirea. O privire senină, curajoasă, demnă, optimistă. Înainte de viața de acum, soarta i-a tulburat de multe ori seninul ochilor, însă el i-a răspuns cu un zâmbet. Ionuț zâmbește și atunci când îl doare... când pierde, când câștigă, când oamenii sunt răi sau buni. Zâmbește pentru că sufletul lui bun nu cunoaște altă cale. Ionuț este un luptător, un învingător și un om cu care râzi în hohote fără să îți propui asta. Să învingi tristețea cu un zâmbet e prima lecție pe care o înveți alături de el și, poate, cea mai importantă. Povestea vieții sale e o pildă pentru fiecare dintre noi. Oamenii îți pot lua multe lucruri, însă nu îți pot smulge credința, speranța, seninătatea și iubirea, iar Ionuț Tănase este cea mai puternică dovadă în acest sens. Dincolo de Portretul vieții unui orfan, veți descoperi portretul unui suflet plin de viață și curaj. Veți afla că un stomac gol sau o găleată cu apă turnată pe un copil în miez de iarnă nu îl poate opri pe acesta să devină om, tată, suflet pereche și un artist talentat.“

  Cu iubire, prietenie și admirație mereu,

  Jojo – Cătălina Grama

  „Mulți spunem că viața noastră e un roman. Un film. Că am văzut și suferit, că ne-am ridicat spre victorie când nu se mai aștepta nimeni. Cred cu putere că nimeni n-are mai multă dreptate decât Ionuț Tănase. Vom citi împreună cartea lui și vom înțelege că puterea zâmbetului lui curat depășește de departe forța necazurilor lui. E un prieten minunat, un bărbat de excepție, un tată formidabil și, iată, un autor publicat!“

  Cu dragoste, iubire și respect,

  Teo Trandafir

  „În viață ai nevoie să întâlnești măcar un om ca Ionuț. De multe ori, uităm să trăim prezentul și, aproape întotdeauna, ne gândim prea mult la viitor sau la trecut, la greutăți și neajunsuri, uitând să ne mai bucurăm de viață și de tot ce ține de ea. Ionuț reușește să te trezească la realitate, te face să iubești viața exact așa cum e ea. În orice situație l-ar aduce viața, oricât de dificilă sau imposibilă ar părea, el vede luminița de la capătul tunelului, se agață de ea și nu se poticnește de nimic în drumul lui. Nu fabulez. Ionuț te face să lupți pentru visurile tale; povestea lui te inspiră, îți dă putere și speranță. Dacă ai impresia vreodată, într-un moment dificil și delicat al vieții tale, că totul a luat sfârșit și crezi că nu vei reuși să treci peste un obstacol, din toată inima te sfătuiesc să răsfoiești Portretul vieții unui orfan. Așa cum Ionuț și-a îndeplinit visurile – și o va face în continuare –, s-a autodepășit și s-a ridicat de fiecare dată, oricât de mult s-a încăpățânat viața să-l doboare, și tu poți. Ionuț trebuie luat ca exemplu. Îți mulțumesc, Ionuț! Nu pot să spun decât BRAVOOO pentru familia minunată pe care o ai și pentru tot ce ai realizat! Ne vedem și la cea de-a doua carte!“

  Cu respect, dragoste și prietenie,

  Nicoleta Luciu

  Fragmente din carte

  Despre oamenii răi nu pot spune decât că mă întristează. Nu i-am urât și nu le-am purtat pică niciodată. În naivitatea mea, eu cred că fiecare om s-a născut bun, dar mulți au uitat pe parcurs cum să facă asta, au uitat să dăruiască, să înțeleagă, să iubească și să respecte. Nu am simțit niciodată nevoia să ripostez în fața răutății cu aceeași monedă, ci, mai degrabă, cu o îmbrățișare.”

  ***

  „Mult timp m-am învinovățit pentru experiențele prin care a trecut Bogdan, dar, când am mai crescut, mi-am dat seama că ar fi fost nevoit să facă față unor situații mult mai dificile dacă ar fi stat cu mine în toți acei ani, pentru că amândoi eram mici, iar eu am fost bătut atât de des încât am pierdut socoteala. Dacă ar fi fost lângă mine, și el ar fi pățit exact la fel. Într-un fel, mă bucur că nu a fost lângă mine în perioada aceea. Știu că așa a vrut Dumnezeu, cum tot El a făcut posibilă reîntâlnirea noastră. Singurătatea este groaznică, e o stare de disconfort total, te simți izolat și îți pierzi încrederea în oameni, dar, mai ales, în tine însuți. Încetezi să mai crezi în propriile forțe, încetezi să speri la ceva mai bun, la o altă viață. Nu a fost cazul meu, dar știu că singurătatea e demoralizantă pentru mulți oameni. De aceea eu mă bucur că mi-am reîntâlnit frații la timp și le mulțumesc din tot sufletul pentru că, în mare parte, este și meritul lor că nu am renunțat niciodată la luptă.”

  ***

  Cu siguranță, Dumnezeu pregătise altceva pentru mine. De aceea mi-a dat putere să merg mai departe, de fiecare dată. Știam că totul se întâmplă la momentul potrivit și la locul potrivit. Nu am făcut nimic de frica Lui, ci din iubire și credință nemărginită că ceva, cândva, EL va schimba.”

  ***

  Anii au trecut și, când vine vorba de dans, în albumul sufletului meu sunt doar bucurii și zâmbete. Poate că, dacă nu-mi urmam visul de a deveni dansator, astăzi aş fi avut un gust amar și un mare regret în suflet.”

  ***

  „Știu din experiență că orice vis poate deveni realitate. Nimeni nu-mi poate spune că nu este așa. Dacă aș fi trăit în puf o viață întreagă, iar la 26 de ani aș fi făcut această afirmaţie, puteam fi contrazis. Dar nu a fost așa, nu am trăit în puf, nu am fost la școli renumite de dans, părinții mei nu mi-au plătit nimic, nu am intrat la facultate privată și, cu toate astea, astăzi sunt exact acolo unde mi-am dorit să fiu. Dacă îți dorești să devii medic, inginer, avocat sau dansator, forța necesară stă în tine.”

  Lasa un review

  Campurile marcate cu asterix sunt obligatorii.

  Stocul pentru acest produs este epuizat.

  Daca doriti sa va anuntam cand revine in stoc introduceti adresa dumneavoastra de email.

    Produsul a fost adaugat in cos