Produsul a fost adaugat in cos
  Tratat de procedura penala. Partea speciala
  • - 20%

  189.00 Lei

  151.20 Lei

  Economisesti 37.80 Lei

  Transport gratuit pentru comenzi peste 199 lei

  ISBN: 978-606-39-1020-3 Gen: Drept Limba: Romana Autor: Ion Neagu , Mircea Damaschin Editura: Universul Juridic Data aparitie: 2022 Pagini: 736 Format: Fizic

  Descriere

  Tratatul de procedura penala. Partea speciala este destinat studenților facultaților de drept in vederea pregatirii examenelor de promovare și de finalizare a studiilor universitare de licența, masteranzilor facultaților de drept, studenților doctoranzi, candidaților la admiterea in Institutul Național al Magistraturii, candidaților la admiterea in profesia de avocat, precum și acelora care intenționeaza sa candideze pentru admiterea in alte profesii juridice. De asemenea, in egala masura, lucrarea se adreseaza practicienilor dreptului, cu referire concreta la organele judiciare penale (instanțe de judecata, procurori, organe de cercetare penala ale poliției judiciare, alte organe de cercetare penala) și la avocați.

  Rezultat al unei documentari laborioase, aceasta a patra ediție a Tratatului de procedura penala. Partea speciala a fost elaborata prin consultarea legislației relevante in domeniul analizat, a doctrinei de specialitate și a jurisprudenței in materia dreptului procesual penal. In acest sens, au fost invocate in paginile tratatului legi, acte normative emise de Guvernul Romaniei, legislația Uniunii Europene, reglementari internaționale in materia protecției drepturilor omului etc. Au fost avute in vedere prevederile cuprinse in Codul de procedura penala și in Codul penal, care au intrat in vigoare la data de 1 februarie 2014, analizate, acolo unde a fost cazul, in paralel cu reglementarile din codurile anterioare sau din legile penale cu caracter special ale caror norme juridice au fost preluate in noile coduri. De asemenea, a fost prezentata și analizata jurisprudența instanțelor de judecata naționale (o atenție deosebita fiind acordata jurisprudenței instanței supreme, in special in materia asigurarii unei practici judiciare unitare, prin soluționarea recursului in interesul legii și dezlegarea unor chestiuni de drept), a Curții Constituționale a Romaniei, a Curții Europene a Drepturilor Omului, respectiv a Curții de Justiție a Uniunii Europene.

  In elaborarea lucrarii a fost folosit materialul legislativ, jurisprudențial și documentar existent la data de 6 aprilie 2022.

  Recomandate pentru tine

  28.50 Lei

  • - 70%

  14.94 Lei

  • - 40%

  44.00 Lei

  • - 20%

  10.00 Lei

  • 2 + 1 GRATIS
  • - 50%

  26.34 Lei

  • - 40%

  27.93 Lei

  • - 30%
  • Transport
   gratuit

  Titluri de la acelasi autor

  Lasa un review

  Campurile marcate cu asterix sunt obligatorii.

  Stocul pentru acest produs este epuizat.

  Daca doriti sa va anuntam cand revine in stoc introduceti adresa dumneavoastra de email.

    Produsul a fost adaugat in cos