Produsul a fost adaugat in cos

  Cumpărate frecvent împreună:

  Regele, comunistii si Coroana. Adevarata istorie a abdicarii lui Mihai I
  • - 40%

  59.99 Lei

  35.99 Lei

  Economisesti 24.00 Lei

  Transport gratuit pentru comenzi peste 199 lei

  Limba: Romana ISBN: 978-973-46-7213-4 Tip carte: Clasica Autor: Andrei Muraru, Alexandru Muraru Editura: Polirom Data aparitie: 2017 Pagini: 424 Format: Fizic

  Descriere

  „In dimineata zilei de 30 decembrie 1947, domnii Petru Groza si Gheorghiu-Dej, membri ai Cabinetului Roman, mi-au prezentat textul actului de abdicare, indemnindu-ma sa-l semnez imediat. Amindoi s-au prezentat la Palatul Regal dupa ce acesta a fost incercuit de detasamente armate, informindu-ma ca ma vor socoti raspunzator pentru varsarea de singe ce va urma ca o consecinta a instructiunilor ce le emisesera deja in caz ca nu voi semna in cadrul limitei de timp impusa. Acest act mi-a fost impus cu forta de un Guvern instalat si mentinut la putere de o tara straina, un Guvern total nereprezentativ pentru vointa poporului roman. [...] Indepartarea monarhiei constituie un nou act de violenta in politica de subjugare a Romaniei. In aceste conditii, nu ma consider obligat in nici un fel de acest act care mi-a fost impus. Cu neclintita credinta in viitorul nostru, animat de acelasi devotament si dorinta de a munci, voi continua sa servesc poporul roman, de care destinul meu este legat inexorabil.”

  Prima denuntare oficiala a actului de la 30 decembrie 1947.
  Fragment din declaratia de presa a Majestatii Sale Regele Mihai I al Romaniei sustinuta la Londra, 4 martie 1948

  De-a lungul timpului, actul de la 30 decembrie 1947 a stirnit vii controverse si a generat polemici aprinse. Studiile care alcatuiesc acest volum repun in discutie si analizeaza, cu instrumente diverse si din diferite unghiuri, evenimentul care a pus capat nu numai monarhiei romanesti, constitutionalismului si democratiei, ci si unei epoci intregi din istoria noastra. Sint analizate interpretarile date abdicarii in cele sapte decenii care au trecut de la producerea ei si, pe baza unor marturii si chiar a unor noi probe documentare, sint lamurite aspecte ramase pina acum neelucidate.

  Produse similare cu "Regele, comunistii si Coroana. Adevarata istorie a abdicarii lui Mihai I"

  990.00 Lei

  • Transport
   gratuit

  34.90 Lei

  17.50 Lei

  • - 50%

  59.00 Lei

  86.40 Lei

  • - 70%

  189.00 Lei

  • - 50%
  • Transport
   gratuit

  14.99 Lei

  • - 50%

  40.00 Lei

  • - 11%

  Recomandate pentru tine

  Titluri de la acelasi autor

  Lasa un review

  Campurile marcate cu asterix sunt obligatorii.

  Stocul pentru acest produs este epuizat.

  Daca doriti sa va anuntam cand revine in stoc introduceti adresa dumneavoastra de email.

    Produsul a fost adaugat in cos

  Cumpărate frecvent împreună: