Carti de spiritualitate pe care trebuie sa le ai in biblioteca daca te pasioneaza subiectul!

 

Indiferent care este genul tau preferat de lectura, cateodata este bine sa citesti si altceva, care sa te impresioneze si care sa iti aduca informatii valoroase. Nu stii niciodata cum poti ajunge sa te pasioneze un subiect anume, asa ca nu spune ,,nu” vreunei lecturi. In continuare, iti vom prezenta cinci dintre cartile noastre preferate de spiritualitate, care sigur iti vor starni curiozitatea!

 

1.    Pachet Seria Matei, vorbeste-mi despre rai. Set 4 volume

Aceasta serie este scrisa de catre Suzanne Ward, o femeie care si-a pierdut fiul de 17 ani (Matthew) in urma unui accident de masina. Timp de 14 ani a incercat sa ia legatura cu el prin intermediul unor mediumi, insa fara succes, pana intr-o zi cand fiul ei a contactat-o telepatic. Seria prezinta in detaliu convorbirile dintre cei doi, pe diferite teme. Autoarea spune ca informatiile prezentate in carti sunt cele pe care i le-a transmis fiul ei despre lumea de dincolo, in special despre Rai, dar si despre problemele actuale prin care trece omenirea.

 

2.    Mindfulness zi de zi

Cei mai multi dintre noi au uitat sa traiasca in prezent si aceasta este o problema de care nu ne dam seama pana cand nu intampinam anumite situatii mai putin placute. Acest lucru incearca sa ne spuna si autorul Jon Kabat Zinn, in cartea Mindulfness zi de zi. El considera ca oamenii sunt prea prinsi in proiectarea gandurilor spre viitor, incat uita sa traiasca acum. Conform cartii, oamenii se afla deja unde isi doresc si tot ce trebuie sa se intample, s-a intamplat deja. Insa important este sa ne traim vietile acum, nu pentru viitor, deoarece nu putem sa il schimbam, ci putem sa schimbam doar calea prin care ajungem acolo.

 

3.    Intre Dumnezeu si cosmos

Cartea scrisa de catre Raimon Panikkar este bazata pe o serie de dialoguri cu Gwendoline Jarczyk. Autorul este un cercetator pasionat de dezvoltare spirituala, iubeste meditatia si tacerea cand este necesar, insa stie cum sa vorbeasca ore intregi despre ceea ce ii place fara a plictisi. El crede in treimea formata din Dumenzeu-Om-Lume si isi doreste sa acceseze a treia dimensiune a lucrurilor, care se dezvaluie doar celor care poseda al treila ochi. Este o carte foarte interesanta daca te pasioneaza subiectul si cu siguranta iti va oferi multe informatii utile.

 

4.    Cultivarea rabdarii. Tehnici budiste pentru a depasi mania si furia

Cartea este scrisa de catre Dalai Lama si se adreseaza tuturor oamenilor, indiferent de religie. Dalai Lama a indemnat mereu la compasiune si la intelegerea aproapelui, iar aceasta carte este excelenta daca iti doresti sa intelegi de ce apar sentimentele de manie si de furie si cum le poti depasi. In carte sunt analizate in detaliu cele trei caracteristici ale rabdarii si cu siguranta iti va fi folositoare.

 

 

5.    Din tainele vietii si ale universului

Din tainele vietii si ale universului este ultima carte pe care ti-o prezentam din aceasta serie este scrisa de catre Scarlat Demetrescu si pe scurt putem sa iti spunem ca este o colectie de marturii despre o viata traita in armonie cu Universul.

Speram ca ti-au placut recomandarile noastre si ca vei alege macar una dintre aceste carti pentru a-ti imbogati biblioteca!

Cititul are valoare pe tot parcursul vietii - Afla de ce cititul este o formula esentiala pentru a avea succes in viata

 

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/YhfxJpa_Ch0

 

În jurul nostru auzim tot mai des plângeri legate de faptul că “nu se mai citeşte la fel de mult”. Dar ce înseamnă asta? Într-adevăr, oamenii petrec tot mai mult timp pe reţele sociale, citind presă online, dar şi articole reprezentative, în funcţie de problemele pe care le întâmpină.

 

În definitiv, poate că s-a schimbat perspectiva. Oamenii citesc să afle răspunsuri la problemele lor, ca să afle date concrete despre anumite teme importante care vizează dezvoltarea umanităţii, a planetei. Pe de altă parte, oamenii citesc cărţi care îi ajută să se auto dezvolte sau să poată fi mult mai bine alături de alţi oameni. Prin urmare, ideea cum că se citeşte mai puţin e complet eronată. Cu siguranţă oamenii citesc mai mult, dar poate că altceva s-a pierdut de-a lungul dezvoltării digitale. Oamenii citesc mai puţin de dragul lecturii. Cu atât mai mult, de ce citesc oamenii? Află din rândurile care urmează principalele avantaje ale cititului. 

 

Oamenii care obişnuiesc să citească au din start un avantaj major în privinţa capacităţii lor de concentrare. Acest lucru atrage de la sine şi un succes deosebit. De exemplu, poate că nu oricine ar avea răbdare (răbdare care se traduce în capacitate de concentrare) pe conţinutul cărţii lui Marcel Proust, „În căutarea timpului pierdut”. Romanul are cu aproximaţie 1.200.000 de cuvinte. Cu siguranţă, procesul nu poate fi uşor. La fel se poate întâmplă şi în cazul unor cărţi scrise de Thomas Mann, precum „Doctor Faustus” sau „Muntele Vrăjit”.

 

Dar dacă te interesează subiectul, dacă devii captivat/ă de acţiunea dintre personaje şi de tematicile propuse de scriitor, atunci cu siguranţă te vei bucura de asta. Cu cât eşti mai concentrat/ă pe lectură, cu atât vei putea să te concentrezi mai bine pe succesul din propria viaţă. De aceea, poţi începe cu cărţi uşoare. Poţi comanda super rapid cărţi dintr-o librărie online. De exemplu, poate îţi vor părea atractive titluri precum „Viaţa mincinoasă a adulţilor” sau „Biblioteca de la Miezul noptii’.  Se spune că un cititor avid, pur şi simplu nu poate să lase o carte din mâna din momentul în care subiectul îl/o interesează cu desăvârşire. Dar acest lucru, că orice alt obicei sănătos, se construieşte în timp. Nu este nevoie să te apuci să citeşti Atlas Shrugged de Ayn Rand. Poţi începe cu cărţi al căror subiect te interesează cu adevărat, imposibil să nu găseşti ceva potrivit pentru tine, mai ales când vrei să faci asta accesând „rafturile” domeniilor unei librarii online.

 

Odată cu dezvoltarea capacităţii de concentrare, cititorii îşi pot stabili şi obiective, ori de câte ori se aşează să citească o carte bună. Fie că intenţionează să citească un anumit număr de pagini înainte de a trece la o altă activitate, fie că decid să citească până când un anumit concept prinde sens în mintea lor, important e că repetă această acţiune.

 

Având mintea activă, oamenii de succes reuşesc să îşi stabilească obiective pentru fiecare moment al vieţii lor şi continuă să lucreze la atingerea obiectivului până când îl depăşesc. Important de reţinut este faptul că a avea succes, nu înseamnă a avea status financiar şi social. A avea succes poate fi văzut ca un obiectiv definit în termeni şi mai simpli: să devii un membru productiv pentru societate, să fii activ în dezvoltarea comunităţii tale şi să îţi dai voie să evoluezi.

 

Orice informaţie merită aprofundată, iar minţile mai luminate, inspirate de tehnică şi talent, reuşesc să lase în urma lor o moştenire greu de atins de orice alt animal social: cărţile.

Viata mincinoasa a adultilor, de Elena Ferrante – O carte manifest pentru aducerea adevarului la suprafata in ochii privitorilor de pretutindeni

Autoarea italiana Elena Ferrante, care sub acest pseudonim a scris si cartea best-seller „Prietena mea geniala”, a lansat un nou roman setat in Napoli. Ferrante a devenit faimoasa in urma "Tetralogiei Napolitane" ("Prietena mea geniala", "Povestea noului nume", "Cei care pleaca si cei ce raman" si "Povestea fetitei pierdute"), ajungand in 2016 in top zece scriitori ai anului de catre New York Review of Books, iar revista Time a numit-o printre cele 100 cele mai influente personalitati.

Fiind experta in povestile adolescentei, in „Viata mincinoasa a adultilor” Elena Ferrante prezinta experienta tinerei Giovanna si drumul ei catre maturizare. Adolescenta Giovanna afla faptul ca adultii din jurul ei au tot mintit-o. Insa nu minciunile sau continutul lor o deranjeaza, ci mai de graba modul in care adultii aleg sa minta. Prin exagerare, omitere, justificare sau confuzie, oameni maturi din jurul fetei isi acopera minciunile, transformandu-le in comportamente mult mai daunatoare pentru mintea Giovannei, aflata in plin proces de dezvoltare.

Insasi Elena Ferrante este o oarecare „minciuna”, caci nu are o identitate, o istorie, fiind un simplu pseudonim

Dar de sub semnatura si scriitura careia se desfasoara povesti de viata reale, mai mult sau mai putin adevarate, precum insasi personajul „Elena Ferrante”.

Subiectul noului roman al Elenei Ferrante graviteaza in jurul celei mai intense si tulburate perioade din viata unui om, adolescenta, care in sine e un timp pentru descoperirea minciunilor pe care ni le spunem noi insine despre viata sau despre identitatea noastra. 

Povestea se desfasoara in mijlocul unei familii educate si afluente din Napoli

Tatal Giovannei este profesor la un liceu de renume si un Marxist intelectual, dupa a carui iubire si admiratie tanjeste fiica lui adolescenta. Mama preda Greaca si Latina si este editor de romane pe tematica iubirii. Din lumea Giovannei fac parte si prietenele ei cele mai bune, frumoasa Angela si creativa Ida.

Intriga povestii spulbera fericirea burgheza a personajelor, odata cu o conversatie intre parinti, auzita de Giovanna la 12 ani. Prinsa intre secrete de familie, intre minciunile moralizatoare ale tatalui ei si minciunile erotice ale matusii ei indepartate, Giovanna invata cum sa navigheze intre ele, protejandu-se. Aceste tensiuni o imping inspre descoperirea propriului sau stil de minciuna, deceptie si inselaciune.

“Nu sunt inteleapta, dar citesc multe romane,“ spune Giovanna despre educatia sa in “lumea” minciunilor

 “In locul propriilor mele cuvinte, citate din carti imi vin in minte.“ Adolescenta incepe sa citeasca cartile preferate ale tatalui pentru o initiere usoara, apoi minciunile ei oscileaza intre fabula si romanta, cu obiecte fermecate si arhetipuri din basme. Cu cat minte mai mult, Giovannei i se transforma imaginatia si lumea interioara, vazand cu tot mai multa claritate viata adultilor din jurul lei.

Astfel, Elena Ferrante releva in fata cititorilor un proces al maturizarii in care adolescentul incepe sa cunoasca din ce in ce mai multe din lumea adultilor si astfel, ii crede din ce in ce mai putin. Minciunile din jurul Giovannei incep sa para tot mai false, pline de clisee, fara originalitate sau imaginatie.

Romanul „Viata mincinoasa a adultilor” ne invita sa evaluam deceptia nu doar ca o problema morala, ci ca pe o provocare artistica: poate o minciuna sa fie imbunatatita, astfel ridicandu-se la rangul de arta? Asteptam parerile voastre pe adresa redactiei la sectiunea “Scrie un review”.

Corupt, de Penelope Douglas: mister, suspans si o dragoste izvorata din ura

 

Sursa foto: https://www.librex.ro/Carti-de-dragoste/corupt.html

 

Una dintre cele mai noi carti de dragoste lansate anul acesta in Romania este si Corupt, de Penelope Douglas. Aceasta se poate inscrie cu succes si in categoria Young Adult, avand in vedere subiectul pe care il abordeaza. Ca si stil, pe langa elementele caracteristice unui roman de dragoste (nerecomandat minorilor) cartea inglobeaza si elemente de mister si suspans, asa ca te va tine cu sufletul la gura pana la final.

 

Cartea este deja foarte apreciata pe plan international, iar autoarea, Penelope Douglas, este recunoscuta si pentru alte titluri la fel de incitante. Penelope Douglas s-a nascut in S.U.A. (Iowa) si a castigat rapid admiratia a milioane de persoane datorita modului unic de a scris. Nu este o autoare care sa lanseze titlu dupa titlu, deoarece ii place sa dea timp personajelor, sa le recreioneze ori de cate ori este nevoie, astfel incat rezultatul final sa fie impresionant, iar pana acum a reusit. Alte carti populare ale autoarei sunt: Falling Away, Bully, Flacara dintre noi, toate fiind carti de dragoste, cu elemente de erotism si putin sau mai mult mister.

 

 

Corupt de Penelope Douglas a fost lansata prima data in 2015 in S.U.A. si datorita succesului pe care l-a avut pe plan local, a fost tradus in peste 15 limbi (anul acesta si in romana). Stim ca iti doresti sa afli cat mai multe detalii despre carte inainte de a o comanda, asa iti vom prezenta pe scurt o parte din intriga, astfel incat sa iti dai seama ca merita sa ii acorzi toata atentia de care are nevoie.

 

Cartea are drept personaje principale doi tineri total opusi din toate punctele de vedere: Erika si Michael. Singura legatura dintre ei era reprezentata de relatia Erikai cu fratele lui Michael. In ciuda faptului ca Erika a fost prezenta multi ani in viata familiei lor, nu au reusit nici macar sa fie amici, iar Michael este un om ingrozitor in opinia Erikai, din cauza faptelor sale.

 

Lui Michael nu ii pasa de parerea Erikai, deoarece a stiut dintotdeauna ce vrea: sa o determine sa se teama de el si sa plateasca pentru ce i-a facut in urma cu trei ani, cand a ajutat la arestarea unor prieteni de-ai lui. Ani de zile, Michael nu a reusit sa isi puna planul in aplicare, insa acum, cand fratele sau a plecat la scoala militara in alt oras si Erika este singura, a venit momentul perfect. Prietenii sai au fost eliberati din inchisoare, iar planul sau poate prinde contur. Ce se intampla mai departe si care a fost motivul pentru care Michael a inceput sa o urasca pe Erika, poti afla citind cartea!

 

Dupa cum iti poti da seama, in aceasta carte apreciata de milioane de persoane, misterul se imbina perfect cu elemente de dragoste, insa nu trebuie sa te astepti la o poveste de dragoste clasica. Este mai mult de atat si cu siguranta o vei citi pe nerasuflate!

 

Daca ti-a atras atentia cea mai noua carte scrisa de Penelope Douglas, o poti comanda cu transport gratuit de la LIBREX!

Cele mai frumoase carti de dragoste pe care le poti citi toamna aceasta, in zilele ploioase!

 

 

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/4QTfjewH4RU

 

Ce poate fi mai potrivit intr-o seara ploioasa de toamna decat sa citesti o carte de dragoste? Desi pare un cliseu, probabil ai observat si tu ca toamna iti creste apetitul pentru citit si mai ales pentru povestile de dragoste, care te vor tine cu sufletul la gura si iti vor incalzi sufletul intr-o seara tarzie de toamna. Daca nu stii ce sa mai citesti toamna aceasta, in continuare iti prezentam cinci carti de dragoste aparute anul acesta, pe care sigur le vei adora!

 

1.    Dupa ce ne-am certat. Seria AFTER Vol. 2

 

Daca iti plac cartile de dragoste un pic altfel, aceasta va intra cu siguranta in topul preferintelor tale. Si nu doar aceasta, ci toata seria After, deoarece pentru a o citi, trebuie sa parcurgi intai primul volum: After. In cazul in care ai citit deja prima carte, trebuie sa stii ca autoarea pastreaza acelasi stil de scris intrigant, iar actiunea este si mai interesanta. Dupa ce ne-am certat prezinta vietile celor doi protagonisti, Hardin si Tessa, dupa ce au hotarat sa mearga pe drumuri diferite (daca ai citit prima carte stii ce s-a intamplat). Ce se va intampla cu ei? Vor reusi sa se regaseasca? Poti afla raspunsurile doar daca vei citi aceasta carte. In plus, trebuie sa stii ca a aparut deja si ecranizarea celui de-al doilea volum, asa ca ai un motiv in plus sa te grabesti sa citesti cartea. 

 

2.    Frankissstein. O poveste de iubire

Aceasta carte a fost declarata printre cele mai bune titluri ale anului 2019 de catre numeroase publicatii, printre care: The Guardian, Financial Times, New York Times Book Review, The Washington Post si multe altele. In plus, a fost nominalizata si la Booker prize, Polari Prize si Comedy Women in Print Prize.

 

Probabil te intrebi de ce este o carte atat de apreciata si putem sa iti spunem doar ca subiectul este unul cu totul diferit, din care putem afla ca si in cele mai ciudate conditii, oamenii au nevoie de iubire. Cartea este o reinterpretare a romanului Frankenstein, iar actiunea se petrece pe doua planuri: unul in care Mary Shelley scrie romanul in anul 1816, iar altul in care in prezent, Ry Shelley isi doreste sa foloseasca inteligenta artificiala in alte moduri. Este o carte interesanta, pe care sigur o vei aprecia.

 

 

3.    Biblioteca de pe Luna

Actiunea cartii scrise de Francesc Miralles este plasata in viitor si ne invita la o calatorie pe Luna, unde un magnat excentric a intemeiat prima colonie umana. Acesta este un centru turistic pentru milionarii lumii. Acolo se afla Moira, responsabila cu telecomunicatiile si cea care i-a furat inima personajului principal, Verne. Acesta isi doreste sa ii castige inima Moirei si de aici pana la o aventura indrazneata ale carei consecinte nu vor intarzia sa apara, nu a mai fost decat un pas.

 

 

4.    Trandafirul scotian

Scrisa de o autoare romanca, Raluca Butnariu, aceasta carte o sa te cucereasca de la primele pagini. Este o poveste de dragoste clasica, dar care te va atrage ca un magnet. El este un marchiz cu o avere impresionanta, excentric si libertin, fara vreun gand de a se insura vreodata. Ea, o ducesa extrem de frumoasa, de asemenea bogata, nu ducea lipsa de curtezani. Intre cei doi parea ca se infiripa o poveste frumoasa de iubire, insa totul este doar o iluzie. Ce doi se urasc aparent, insa in secret, fiecare il doreste pe celalalt. Cum se va termina aceasta poveste? Afla comandand aceasta carte superba!

 

 

5.    Pactul

 

Pactul - Off Campus este un bestseller scris de catre Elle Kennedy si care deja a atras ca un magnet milioane de persoane din intrega lume. Este o carte despre doi studenti care ar face orice pentru persoana pe care si-o doresc. Hannah isi doreste o intalnire cu baiatul de care ii place de ceva timp si singura modalitate prin care poate face acest lucru este cu ajutorul lui  Garrett, capitanul echipei de hochei. El isi dorea sa termine facultatea si sa joace la profesionisti, insa o nota proasta ii ameninta viitorul. Pentru a-si indeplini visul, accepta sa o ajute pe Hannah si sa aranjeze o intalnire cu baiatul pe care il placea, insa intre cei doi se aprinde flacara dorintei si astfel Garrett are un nou obiectiv: sa o cucereasca definitiv pe Hannah.

 

 

Speram ca aceste carti sa fie pe placul tau si sa le alegi pentru serile ploioase de toamna!

Librexclusive

 

Librexclusive – clubul unde pasiunea pentru citit îți este răsplătită mai mult decât te aștepți!

Am creat Librexclusive din pasiune pentru cărți și pentru că vrem să îți dăm în continuare #MotiveSăCitești, în cazul în care încă mai ai nevoie.

Beneficii: Așa cum am promis, pasiunea pentru citit îți este răsplătită în clubul nostru. Fie că vorbim despre cadouri, reduceri la coșul de cumpărături, vouchere pentru comenzi ulterioare, prioritate la livrarea comenzilor fără niciun cost suplimentar, transport gratuit dar și multe alte surprize, toate sunt create special pentru a te ajuta să citești oricât de mult îți dorești!

Beneficiile cresc odată cu valoarea comenzilor, așadar cele mai multe beneficii le vei avea la comenzi de minim 150 de lei. Dar promitem că nici celelalte nu sunt deloc de neglijat. În plus, beneficiile sunt schimbate periodic.

Cum te înscrii în Librexclusive: Ce trebuie să faci pentru a face parte din acest club exclusivist al iubitorilor de cărți?

Comandă de minim 50 de lei în fiecare lună orice cărți de pe Librex.ro (îți promitem că ai de unde alege) pentru a face parte din grupul Cititorilor Relaxați, de 100 de lei în fiecare lună, dacă ești un Cititor Pătimaș, iar dacă te consideri deja un Cititor Expert, 150 de lei este suma lunară pe care trebuie să o atingi.

1. Cititor relaxat – Îți place să citești, dar alegi pe sprânceană cărțile. Uneori începi mai multe cărți, iar pe unele nici nu le mai termini. Comanzi de minim 50 de lei pe lună 2-3 titluri care crezi că ți-ar fi suficiente câteva săptămâni.

 

2. Cititor pătimaș – Nu-i niciun dubiu că citești mult. Câteodată descoperi un autor care îți place și nu te lași până nu-i citești toate cărțile. Sau te axezi pe un subiect și găsești cele mai bune cărți despre el. De cele mai multe ori vânezi reducerile și îți umpli locurile pe care le-ai lăsat goale special în biblioteca ta perfect aranjată. Comanzi cărți de minim 100 de lei pe lună și termini cel puțin două pe săptămână.

 

3. Cititor expert – Devorezi tot ce apare nou. Cauți recomandări, discuți despre cărți cu oamenii care împărtășesc aceeași pasiune. Știi totul de la clasici la contemporani, de la science fiction la dragoste și de la dezvoltare personală la știință. Comanzi de minim 150 de lei pe lună ca să poți să ții pasul cu dorința ta nestăvilită de a citi.

 

Pasiunea pentru citit se întreține cu cărți bune și cât mai multe! Te așteptăm în Librexclusive!

Librex 10 ani

 

Sunt 10 ani de când îți dăm #MotiveSăCitești și tot atât de când aducem pentru tine zeci de mii de titluri care să îți bucure sufletul și să îți îmbogățească viața!

Așa că e normal să sărbătorim cei 10 ani împreună cu tine!

Cum?

Ți-am pregătit super reduceri, de până la 90%.

Îți oferim, în continuare, transport gratuit la orice comandă, indiferent de valoare acesteia.

 

Dacă plasezi o comandă până la 30 august, vei fi înscris automat în campania ”10 abonamente pentru 10 luni de lectură”.

Ce înseamnă un abonament de lectură? Timp de 10 luni, vei primi din partea noastră un voucher lunar cadou ca să îți cumperi cărțile preferate. Poți consulta regulamentul aici.

 

Castigatorii celor ”10 abonamente pentru 10 luni de lectură” sunt:

 

Amalia Mihalache

Anca Vilceanu

Zaharia Denisa

Alexandru Nedelcu

Erno Nagy

Florentina Harasim

Simionov Loredana

Luminita Mihu

Ciobanu Luiza

Bianca Brebenel

”E mai bine să nu te scuzi decât să dai o explicație proastă” – George Washington

 

Dacă ești aici, știm sigur că îți place să citești, dar știai că 93,5% dintre români nu cumpără nici măcar o carte pe an? Iar în cazul multor persoane care cumpără cărti, vorbim despre un coș de cumpărături de 5 sau chiar și de 10 ori mai mic, comparativ cu alte state europene.

De ce nu citesc românii? Sau de ce citesc prea puțin? Unii spun că nu au timp suficient. Alții dau vina pe prețul cărților, alții pe cel al transportului și așa mai departe.

 

Librex demontează câteva dintre cele mai comune scuze invocate de români și îți dă în continuare numeroase #MotiveSăCitești!

 

 1. Nu am timp să citesc

Te invităm să pui pe hârtie cât timp aloci zilnic lucrurilor nesemnificative din viața ta. Fă calculul, apoi transformă orele neproductive în timp pentru lectură. Deci? Câte cărți ai putea citi într-o lună?

 

  2. Cărțile sunt, în general, scumpe

Unele da, altele mai puțin. Însă noi includem ambele categorii de prețuri în campaniile de oferte. Apropo, luna aceasta avem reduceri de până la 90% pe librex.ro și o promoție de 2+1 gratuit la orice titluri de la Editura Epica.

 

   3. Nu vreau să plătesc transport  

Te credem pe cuvânt! Mai ales dacă transportul este mai costisitor decât cartea ?  Așa că facem noi cinste cu transportul, iar tu te bucuri de autorii tăi preferați.  Da, ai transport gratuit, indiferent de valoarea comenzii, ai citit bine!

 

 

 4. Nu am timp să frecventez librăriile și nici nu am una în zonă 

Dacă nu te duci tu la librărie, vine ea la tine ?  Și asta în doar câteva click-uri de mouse. Sau două minute, pe ceas.  Intră pe www.librex.ro, alege titlurile pe care le dorești, plătește online și primești comanda prin curier, fără costuri de transport.

 

   5. Prefer să mă uit la filme sau la seriale

Cel mai fain cinematograf este în capul tău. Citind, tu de ocupi regie, tu ilustrezi personajele, tu creezi efectele speciale și, poate cel mai important, trăiești emoția firului epic la prima mână, fără niciun alt filtru! Pe Librex găsești cele mai interesante titluri de beletristică. Așa că așează-te confortabil în scaunul tău de regizor șiiiiii….. ACȚIUNE! 

 

6. Nu știu ce să citesc

Începe cu orice! Orice te intrigă, te pasionează, îți stârnește curiozitatea. Orice vrei să înveți sau să trăiești. Tot nu știi ce vrei? Scrie-ne și îți recomandăm noi ceva. Avem atâtea bestselleruri și cărți pentru toate gusturile că n-o să știi cu ce să începi mai întâi.

5 carti de religie si spiritualitate pe care trebuie sa le ai in biblioteca

 

 

Fiecare persoana ar trebui sa aiba in biblioteca sa carti din diferite domenii. Bineinteles, ar trebui sa predomine genul preferat, indiferent daca este vorba despre carti de dragoste, romane politiste sau carti de specialitate. Te incurajam si pe tine sa alegi carti diverse si sa le dai o sansa. Se spune ca din fiecare carte poti invata un lucru util, asa ca nu ai ce pierde. In cele ce urmeaza, iti vom prezenta cinci carti de religie si spiritualitate pe care orice pasionat al domeniului ar trebui sa le aiba in biblioteca. De asemenea, daca nu ai mai citit astfel de carti pana acum, poti incepe cu una dintre ele. 

 

  1. Conversatii cu Dumnezeu. Set 4 Volume + Cutie. Editie Speciala, de Neale Donald Walsch: aceasta serie literara este fara indoiala cea mai cunoscuta serie a subgenului dezvoltare spirituala. Pana in prezent, cartile au fost vandute in milioane de exemplare in intreaga lume si in anul 2006, au fost ecranizate. Conform tuturor celor care au citit pana in prezent cartile, oricine va incerca sa le inteleaga isi va schimba total viata. Cartile prezinta intrebarile ipotetice pe care orice persoana le-ar avea daca ar putea sa aiba un dialog cu Dumnezeu. 

  2. Mesajul lui Dumnezeu catre lume, de Neale Donald Walsch: acelasi autor prezentat mai devreme a scris si alte carti spirituale. Acest titlu s-a vandut pana in prezent in peste 10 milioane de exemplare si in Romania a fost tradus anul acesta. Cartea este centrata pe ideea ca tot ceea ce stim despre Dumnezeu si scopul Lui ar putea fi eronat. Conform autorului, omenirea se poate indrepta spre o transformare spirituala care va schimba in bine viitorul tuturor. 

  3. Cum a devenit Isus Dumnezeu, de Bart D. Ehrman: o carte foarte interesanta care prezinta modul in care crestinii l-au perceput pe Iisus de-a lungul timpului. Autorul subliniaza ideea ca Iisus a fost recontextualizat in functie de epoci si de locuri. Aceasta carte te poate lamuri in privinta anumitor subiecte referitoare la religie si mai ales in ceea ce il priveste pe Iisus.

  4. Codul lui Dumnezeu, de Gregg Braden:  este o carte ce isi doreste sa demonstreze faptul ca genetica are mare legatura cu Dumnezeu. Mai exact, se spune ca in interiorul ADN-ului uman se afla mesaje codificate ce leaga alfabetul biblic de codul genetic. Autorul a denumit aceasta legatura ,,limba vietii” si crede ca mesajul din spatele lui este aceleasi pentru fiecare persoana, indiferent de varsta, rasa si religie. Gregg Braden sustine ca descoperirea i-a schimbat viata si ca ar putea schimba si omenirea per total.

  5. Realitatea, spiritualitatea si omul modern, de Dr. David R. Hawkins: o carte profunda, despre cercetarea constientei de catre Dr. David R. Hawkins. Acesta isi propune sa ne arate in detaliu cum putem discerne adevarul de fals si iluzia aparentei de realitate. Autorul isi doreste sa invete oamenii cum sa isi recastige autonomia fundamentala si armonia interioara intr-o lume complexa si moderna. 

 

Acestea fiind spuse, speram sa iti placa recomandarile noastre si daca subiectele ,,religie” si ,,spiritualitate” sunt in aria ta de interes, am vrea sa stim care dintre carti ti se pare cea mai interesanta si de ce! 

 

Carti de dragoste perfecte pentru a fi citite in concediul de vara aceasta!

 

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/3w1XBUGj4ds

 

Te-ai pregatit pentru concediul de vara aceasta? Indiferent daca ai ales sa il petreci in tara sau in straintate, la mare sau la munte sau daca ai decis ca vrei sa ramai acasa, sa te odihnesti sau sa rezolvi anumite lucruri ce nu mai suporta amanare, nu uita si de relaxarea psihica. In acest sens, iti propunem sa citesti, iar cele mai recomandate lecturi de vara sunt romanele de dragoste. In continuare, iti vom prezenta cateva dintre cele mai frumoase carti de dragoste pentru vara aceasta!

 

Cum sa furi o inima cu un sarut, de L.J. SHEN prezinta povestea incredibila a unei fete care se lupta pentru adevarata iubire. Nu te astepta sa citesti o poveste cliseica de iubire, pentru ca vei descoperi ceva mai mult de atat. Este vorba despre o iubire atipica, despre lupta constanta cu sentimente contradictorii si despre puterea de a rescrie fiecare capitol al vietii. Francesca Rossi, protagonista cartii, este fortata sa se marite cu un tip arogant, un senator puternic, inamicul tatalui sau. Dincolo de dorinta de a o avea pe Francesca drept sotie, Wolfe are intentii ascunse, pe care le vei descoperi doar daca citesti cartea. Iti garantam ca o sa iti placa!

 

 

Verity, de Colleen Hoover: probabil ai auzit de aceasta autoare sau poate chiar ai citit una dintre cartile ei foarte populare (Ugly Love). De data aceasta, ne incanta cu un roman plin de suspans, cu elemente de dragoste si cu un final neasteptat. Lowen (protagonista cartii) este o scriitoare debutanta, care accepta o propunere neobisnuita: sa continue o serie de romane pe care o celebra autoare nu o mai poate duce la bun sfarsit, din cauza conditiei in care se afla. Lowen este invitata de catre sotul autoarei in casa acestora, pentru a aduna schite si manuscrise, insa ce gaseste este total neasteptat. In plus, incepe sa aiba sentimente contradictorii pentru sotul autoarei. Ce se intampla mai departe? Afla citind cartea!

Adio, New Orleans, de Ruta Sepetys: prezinta viata lui Josie Moraine, o adolescenta de 17 ani care traieste in New Orleans. Actiunea se desfasoara la jumatatea secolului trecut si scoate la iveala dedesubturile orasului in care banii murdari erau la putere si se obtineau usor. Josie isi doreste nespus sa plece din oras si sa duca o viata total diferita, pentru a-si depasi conditia, insa isi da seama ca este mult mai complicat decat s-ar fi asteptat. Cu toate acestea, nu se lasa invinsa si norocul va fi de partea ei.

  

Vara in care te-am intalnit, de JoJo Moyes: autoarea ne incanta cu o noua poveste de iubire clasica, presarata cu mister si cu rasturnari de situatie. Initial, actiunea este plasata in anii ‘50 si ne este prezentata viata a doua tinere, Lottie si Celia, care doreau sa plece din oraselul in care au crescut. Pare ca norocul este de partea lor cand in Casa Arcadia se muta un grup de artisti nomazi: era exact ce aveau nevoie pentru a incepe o viata noua. 50 de ani mai tarziu, casa este renovata si secretul despre ce s-a intamplat atunci iese la iveala. Care a fost soarta celor doua tinere? Chiar daca suna ca un thriller, cartea este un roman de dragoste neasteptat, care sigur o sa iti placa!

 

 

Dragostea nu moare, de Maitreyi Devi: cu siguranta o stii pe Maitreyi din romanul cu acelasi nume, scris de Mircea Eliade. Cartea este scrisa din perspectiva lui Maitreyi si prezinta povestea de dragoste dintre ei asa cum nu ti-ai fi imaginat-o. Desi nu este la fel de cunoscuta ca romanul original, aceasta carte este o adevarata capodopera si este interesant faptul ca poti afla povestea de dragoste din perspectiva ambelor personaje.

 

Speram ca ti-au placut recomandarile noastre si ca vei putea sa le citesti pe toate vara aceasta. Alege-o pe cea care ti se pare cea mai interesanta pentru concediu!

Femei de Oscar - cartea ce dezvaluie adevarata viata a actritelor de la Hollywood din secolul trecut!

 

 

 

 Lumea cinematografica din SUA este fascinanta pentru foarte multe persoane, mai ales daca ne referim la cele intamplate in secolul trecute. Actorii de la Hollywood au fost admirati, iubiti, urati, omagiati de catre public, iar lumea filmului i-a taxat sau i-a premiat ori de cate ori s-au facut remarcati. De ce sunt atat de apreciati actorii si actritele si de ce toata lumea vrea sa stie care este viata lor adevarata? In general, oamenii isi cauta modele in persoane foarte cunoscute, in vedete, iar acest lucru nu este neaparat unul bun de cele mai multe ori. Insa, de aici vine si curiozitatea de a afla ce mai fac vedetele si de a le felicita sau de a le ,,certa” de fiecare data cand gresesc.

 

Daca ai terminat de citit toate cartile din biblioteca in perioada aceasta si daca vrei sa te bucuri de unele noi, iti sugeram sa comanzi online. In felul acesta, te poti bucura de transport gratuit de la LIBREX, indiferent de valoarea comenzii si vei putea sta acasa pentru a te proteja si pentru a-i proteja si pe cei dragi tie de o eventuala imbolnavire. Si aceasta nu este singura surpriza, daca ii putem spune asa: pe site vei gasi si multe carti cu preturi promotionale, astfel incat sa poti avea ocazia de a te bucura de cate mai multe. Nu-i asa ca este super?

 

Dintre cartile existente pe site, vrem sa iti recomandam una care are legatura cu lumea filmului american. Este vorba despre Femei de Oscar, de Melanie Benjamin. Aceasta carte a aparut anul acesta la Editura Humanitas si este o fictiune pe care cu siguranta o vei savura pana la ultima pagina.

 

In primul rand, trebuie sa mentionam faptul ca aceasta carte este scrisa de catre Melanie Benjamin, o autoare cunoscuta international pentru bestseller-urile Lebedele de pe Fifth Avenue si Sotia Aviatorului. Daca nu le-ai citit inca, ti le recomandam pentru ca sunt excelente si te vor tine in suspans.

 

In ceea ce priveste noua carte, Femei de Oscar, autoarea a vrut sa prezinte lumii prietenia si parteneriatul dintre doua femei puternice de la Hollywood. Este vorba despre doua femei (o actrita si o regizoare) care infrunta legile nescrise ale Hollywood-ului din secolul trecut. Desi in ceea ce priveste planul profesional, ambele femei aveau un succes imens si castigau Oscaruri pentru talentul lor, lumea reala nu le oferea rasplata pe care si-ar fi dorit-o. Ele doreau mai mult de a deveni cunoscute: voiau sa reinventeze anumite concepte de film, sa prezinte lumii intregi idei noi, indraznete. Numai ca aceasta lume era dominata de catre barbati, iar publicul larg nu primea atat de bine idei venite de la doua femei, indiferent de talentul lor. Astfel, viata le va rezerva surprize mai putin placute, peste care cele doua personaje incearca sa treaca.

 

Daca ti-am starnit curiozitatea in legatura cu aceasta carte, iti reamintim ca o poti comanda de pe LIBREX si te poti bucura si de transport gratuit. Speram sa iti faca placere sa o citesti sa descoperi lucruri la care nici nu te-ai fi asteptat despre lumea filmului!

Ce mai citim in perioada aceasta? Recomandarea noastra: Copiii de pe Volga!

 

 

 

Speram ca esti bine si ca respecti indicatia de a sta acasa. Stim ca nu este tocmai o perioada buna pentru a sta in casa, avand in vedere ca primavara parca se roaga de noi sa ii admiram frumusetea, insa este pentru binele nostru sa respectam indicatiile autoritatilor.

 

In plus, cand te-ai bucurat ultima data de o perioada atat de lunga de stat acasa? De multe ori poate ti-ai dorit ca weekend-ul sa tina cat mai mult, iar acum putem spunem ca intr-un fel este o dorinta devenita realitate. Daca lucrezi de acasa, probabil ai deja un program stabilit, iar in restul timpului, poti face lucruri care iti plac. Poti organiza in sfarsit dressing-ul asa cum ti-ai dorit. Sau poti face o curatenie generala de primavara, pe care o tot amani de ceva vreme. Incepe sa faci sport, chiar daca poate ti-e greu: incepe cu 10 minute pe zi daca mai mult nu poti, iar in cateva zile vei observa ca vei capata rezistenta si ca va fi din ce in ce mai usor sa faci exercitiile. Si bineinteles, fa lucruri care te relaxeaza: uita-te la serialele preferate, dezvolta-ti un hobby si mai ales, citeste!

 

Este momentul ideal sa citesti cat mai mult, deoarece aceasta activitate iti va mentine mintea ocupata si nu te vei mai gandi la situatia neplacuta prin care trecem cu totii. In plus, cititul antreneaza creierul si il mentine sanatos, asa ca te relaxezi, ai parte de o pauza de la problemele reale din prezent si iti mentii mintea sanatoasa. Cum sa nu vrei sa citesti in fiecare zi? Sa nu mai spunem ca poti afla lucuri interesante din orice fel de carte, iti poti imbogati vocabularul si dezvolta imaginatia, la orice varsta!

 

Iar daca nu stii ce sa mai citesti, iti sugeram sa comanzi carti dintr-o librarie online. Acestea vor ajunge la tine in cel mai scurt timp posibil si in cele mai bune conditii de igiena. Nu iti fie teama sa comanzi in perioada aceasta, deoarece atat librariile online, dar si firmele de curierat si-au luat toate masurile de precautie astfel incat toata lumea sa fie in siguranta.

 

Daca ne permiti, vrem sa iti recomandam una dintre cele mai asteptati carti ale anului 2020: Copiii de pe Volga, de Guzel Iahina. Este o carte aparuta foarte recent si pe care suntem siguri ca o vei aprecia. Autoarea este cunoscuta pentru romanul Zuleiha deschide ochii, un bestseller international.

 

Cartea Copiii de pe Volga se bucura deja de un succes enorm in tarile in care a fost lansat inainte si iti putem spune ca oricine il recomanda persoanelor care isi doresc o altfel de lectura. Cartea prezinta coloniile germane de pe Volga si modul in care acestea isi desfasoara viata, in fiecare zi. Este despre dragoste, despre dificultati si mai ales, despre cum pot fi invinse toate obstacolele. Romanul este o fictiune care prezinta iubirea dintre doua persoane  complet diferite, care va sfida reguli nescrise si destine. Este cu siguranta una dintre lecturile ce te va capitva si te va tine cu sufletul la gura pana cand vei termina cartea.

 

Speram sa iti placa recomandarea noastra si sa citesti cat mai mult in perioada aceasta!

Iti doresti o carte de spiritualitate? Recomandarea noastra este: Secretul Multumirii. De fapt, Eu pe tine te iubesc.

 

 

In ziua de astazi, tot mai multe persoane aleg sa se dezvolte prin intermediul lecturii. Fie citesc carti de dezvoltare personala, carti de psihologie, biografii, memorii sau prefera cartile de spiritualitate. Toate acestea, care se adreseaza publicului larg, au puterea de a schimba vieti! O persoana care se afla intr-un moment dificil, poate sa isi revina daca afla ca nu este singura care experimenteaza asa ceva. Uneori, cu totii simtim nevoia sa stim ca nu ni s-a intamplat doar noua un anumit lucru. Iar in momentul in care stim ca nu suntem singurii care trecem printr-o anumita situatie, incepem sa vedem lucrurile mult mai clar. De preferat sa ascultam sfaturile celor care au reusit sa depaseasca momentele neplacute. Important nu este sa ajungi sa nu mai simti dezamagire si tristete, ci sa treci prin toate etapele necesare pentru a te simti iar bine si pentru a te asigura ca sufletul tau este complet refacut.

 

Cartile de spiritualitate sunt foarte populare in ziua de astazi si au schimbat vietile a milioane de oameni. Acestea aduc calm, bucurie, intelegere. Unele persoane nu isi doresc sa vorbeasca despre suferintele lor, iar o carte care sa le aduca bucurie si sentimentul de acceptare, va fi exact ceea ce au nevoie.

 

O astfel de carte este si Secretul Multumirii de Marius Ghidel. Autorul este renumit pentru cartile sale superbe, unele fiind inspirate din trairile sale. Si-a dorit sa ajute oamenii si astfel si-a dat seama ca prin propriile trairi va transmite mult mai multe sentimente si va ajunge exact in inimile tuturor celor care au nevoie.

 

Cartea este despre iubirie, despre recunostinta, despre apreciere si acceptare. Este o carte menita sa ne invete pe noi toti sa vedem doar lucrurile pozitive din viata. Astfel, putem depasi momentele neplacute. Oricat de dureros ni s-ar parea un anumit eveniment, sa incercam sa ne gandim la viitor. Poate in acel moment, nu concepem o viata fericita, insa ea exista pentru fiecare dintre noi. Si exact acest lucru incearca autorul sa il transmita. Chiar si in momentele in care esti criticat de catre cei din jur, alege sa vezi partea buna a lucrurilor si sa le demonstrezi ca esti mai bun decat spun ei. Nu te lasa afectat de vorbe pentru ca tu stii cum esti de fapt!

 

Aceasta carte este scrisa sub forma unor mesaje de dincolo, care se repeta. La inceput, poate nu o sa intelegi esenta ei, insa daca inveti sa citesti dincolo de cuvinte, vei descoperi despre ce este vorba cu adevarat. Vei ajunge sa intelegi multe lucruri si sa fii mai recunoscator pentru viata ta si pentru cine esti. Lasa prejudecatile deoparte, conceptele gresite si tot ce crezi tu ca este eronat. Invata sa privesti viata cu alti ochi si incepe sa te iubesti pentru cine esti si ce ai realizat. Doar in acel moment vei putea sa devii mai bun, atat cu tine, dar si cu persoanele din jurul tau!

 

Cartea a aparut la Editura Dharana, are 512 pagini si o poti comanda online la un pret special!

Vrei sa iti schimbi radical viata? Citeste ,,Magia” si lasa-te purtat de o lume de poveste!

 

Cand ai fost ultima data multumit cu viata ta? Cu tot ce ai pana in prezent, cu starea ta psihica si fizica? Cu familia si prietenii tai? In ziua de astazi, vietile oamenilor arata exact ca o cursa fara oprire, in care toti iti doresc mai mult: atat un job foarte bine platit, dar si mult timp liber petrecut alaturi de cei dragi. O casa frumoasa, dar obtinuta fara munca prea multa. Probabil ti-ai dat seama din start ca dorintele oamenilor nu sunt de cele mai multe ori in concordanta cu realitatea. Daca iti doresti un job bine platit si o titulatura importanta, va trebui sa sacrifici din timpul petrecut alaturi de cei dragi. Foarte putini sunt oamenii care au o viata fericita, in care au timp si de familie si prieteni, de hobby-uri si in acelasi timp au si un job perfect.

 

Daca si tu iti doresti mai mult de la tine si de la viata in general, este timpul sa faci o schimbare, cat de mica. Daca jobul actual nu te mai multumeste, analizeaza foarte bine situatia si da-ti seama daca o schimbare ar fi oportuna. Nu lua o decizie pe moment, pentru ca s-ar putea sa o regreti!

 

In primul rand, gandeste-te la ce te face nemultumit. Foarte multe dintre persoanele care au o viata buna in general si care isi doresc din ce in ce mai mult, nu mai sunt recunoscatoare pentru tot ce au realizat. Dorinta de a avea mai mult succes si mai multi bani ii impiedica sa vada tot ca de fapt au o viata excelenta.

 

Asa ca daca si tu te regasesti in situatia in care nu iti mai place nimic si consideri ca este timpul pentru o schimbare, ia-ti cateva zile libere si incepe sa te gandesti la tine si la viata ta. Daca esti sanatos, ai o situatie materiala buna, un job excelent, familia si prietenii alaturi, ce iti lipseste? In goana dupa a avea si mai mult, s-ar putea sa pierzi esentialul!

 

Daca iti doresti sa iti schimbi cu adevarat viata, incepe prin a te schimba pe tine! Te cunosti suficient de bine? Ai fi surprins sa afli ca multe persoane nu se cunosc suficient! Nu mai stiu ce le place, nu isi aduc aminte ce ii facea fericiti in copilarie si au ajuns sa traiasca doar dupa normele impuse de societate, nefiind cu adevarat fericiti.

 

Incepe prin a fi recunoscator pentru ceea ce ai! Pentru fiecare lucru mic sau pentru fiecare gest al persoanelor dragi. Si ca sa te ajutam, iti vom recomanda o carte ce a schimbat vietile a milioane de oameni si care suntem siguri ca o sa te ajute si pe tine: Magia - Rhonda Byrne.

 

Iti aduci aminte de copilarie, cand totul parea mult mai usor? Aproape… magic de usor? Despre acest lucru este vorba in carte. Cand eram copii, eram recunoscatori pentru orice si ne bucuram de fiecare lucru frumos pe care il vedeam. Cand ai admirat ultima data ploaia la fel cum o faceai in copilarie? Cand te-ai bucurat ultima data de un curcubeu sau de florile de primavara?

 

Citind aceasta carte, vei invata ca orice vis poate fi transformat in realitate cu ajutorul ,,magiei”, care este de fapt o energie pozitiva, formata din gandurile noastre frumoase, care se intorc pentru a ne oferi tot ce ne-am dorit!

 

Alege sa iti schimbi viata, citind aceasta carte si punand in practica sfaturile!

Leii Siciliei: o carte despre cum ambitia poate depasi orice piedica pusa de catre destin!

 

 

In curand, astenia de primavara o sa inceapa sa puna stapanire pe noi toti. Este normal ca fiecare schimbare de anotimp sa isi puna amprenta, insa putem sa diminuam aceste ,,efecte secundare” cu ajutorul micilor activitati care ne fac placere. Este important sa dormim cat mai bine, sa ne hidratam, sa mancam mai multe fructe si legume in stare cruda si sa... citim! Asa cum probabil stii deja, cititul are multe avantaje, iar unul dintre acestea este si ,,alungarea” starilor melancolice cauzate de astentie. Nu trebuie sa ne crezi pe cuvant, trebuie doar sa incerci si o sa ne dai dreptate. Iti recomandam ca ori de cate ori nu te simti bine, sa incerci sa citesti macar zece pagini. Vei vedea ca starea de spirit ti se va schimba total si ca vei prinde energie sa faci tot ce ti-ai propus, chiar daca ti se parea imposibil. 

 

Iar daca in ultima perioada nu ai mai cumparat carti si nu mai ai titluri noi de citit, iti recomandam sa iti indrepti atentia spre o librarie online si sa comanzi titlurile care ti se pare foarte atractive. Inca nu este timpul pierdut pentru a-ti seta un ,,reading challenge”, mai ales ca este perioada ideala in care multe carti pot fi precomandate. Astfel, vei fi sigur ca esti printre primii cititori ce se vor bucura de carte! 

 

Dintre titlurile cele mai noi, abia lansate in tara noastra, iti recomandam Leii Siciliei, de Stefania Auci. Este cel mai bine vandut roman din Italia in anul 2019 si este o fictiune care te va tine cu sufletul la gura de la inceput pana la finalul cartii. 

 

Leii Siciliei este o carte care ne invata cum sa fim puternici in orice moment si cum sa transformam ambitiile in realitate. Actiunea incepe in anul 1799, in Palermo si prezinta ascensiunea familiei Florio, o familie care sfideaza destinul, invinge orice greutate si devine legendara. Aceasta familie isi dorea bogatie, influenta si recunoastere, astfel incat sa uite greutatile intampinate de-a lungul vietii. 

 

Totul incepe in momentul in care fratii Paolo si Ignazio (recunoscuti pentru ambitia lor) reusesc sa detina cea mai buna pravalie de condimente din oras. Succesul lor le-a permis sa aiba suficienti bani incat sa cumpere terenuri si case de la nobilii din oras si apoi sa inceapa sa construiasca un adevarat imperiu. De la o pravalie de condimente, ajung sa detina o companie de navigatie. Iar ascensiunea familiei nu se opreste aici, deoarece mostenitorii preiau afacerile. Vincenzo, fiul lui Paolo, transforma un vin obisnuit, chiar considerat inferior, intr-un adevarat deliciu, iar astfel reusesc sa devina din ce in ce mai cunoscuti. 

 

In ciuda muncii lor de-a lungul anilor, sunt vazuti tot ca niste ,,straini”. Iar barbatii familiei nu puteau reusi fara sprijinul unor femei cu adevarat exceptionale: Giuseppina, care va sacrifica totul pentru familiei si Giulia, care va intra ca o furtuna in viata lui Vincenzo. 

 

Cum au reusit totusi sa isi pastreze demnitatea si sa continue sa fie cea mai influenta familie din Palermo? Vei afla doar daca vei citi cartea! Iti sugeram sa lansezi o precomanda si sa te bucuri de ea in momentul in care va fi lansata! 

Esti medic sau farmacist? Atunci ai nevoie de noul MemoMed 2020!

 

 

Medicina este un domeniu vast, un domeniu in care fiecare minut conteaza si in care fiecare zi aduce noi provocari si noi descoperiri. Fiecare medic incearca pe cat posibil atat sa trateze pacienti, dar si sa contribuie la dezvoltarea specialitatii sale, prin diferite studii clinice, studii de caz si asa mai departe. Zilnic aflam de mici descoperiri care poate la prima vedere nu par atat de importante, insa care sunt piesele unui ,,puzzle” ce poate fi descifrat mult mai usor cu ajutorul acestora. De exemplu, in urma cu zece ani abia incepeau testele pentru terapia cu celule stem in cazul persoanelor cu paralizii, iar astazi primii pacienti ai acestor terapii se bucura de o usoara mobilitate ce le confera o independenta la care poate nici nu au visat. 

 

De aceea, pentru ca un medic sa fie le poata oferi pacientilor cel mai bun diagnostic, cele mai bune optiuni de tratament si pentru a contribui la dezvoltarea medicinei, trebuie sa fie in permanenta la curent cu noutatile din ramura sa. Poate face acest lucru prin citirea studiilor clinice elaborate de alti medici, a articolelor medicale, prin schimb de experienta, prin participarea la conferinte internationale, prin citirea unor carti noi si asa mai departe. Pentru un medic, informatia este cea mai buna arma pentru ca fara informatii actualizate, nu poate oferi pacientilor cea mai buna ingrijire. 

 

Acest lucru este valabil si in cazul asistentilor sau in cazul farmacistilor si asistentilor de farmacie. Si acestia trebuie sa fie la curent cu anumite noutati din medicina si mai ales sa cunoasca foarte bine farmacologia (ramura ce studiaza medicamentele). De aceea, una dintre cele mai utile carti pentru toti cei mentionati pana acum este Memomed 2020. Acest ghid, scris de catre mai multi autori sub indrumarea Academicianului Prof. Dr. docent Dumitru Dobrescu este structurat in doua parti. Prima este un Memorator de farmacologie alopata si cuprinde toate informatiile despre medicamentele disponibile in fiecare an in Romania. Acest ghid se actualizeaza anual, pentru ca si medicamentele se schimba. Fie li se schimba formula, fie sunt inlocuite, fie apar altele noi. Asa ca atat medicii, dar si farmacistii, trebuie sa fie la curent cu aceste schimbari, pentru a afla care este cel mai util tratament si pentru a recomanda medicamente ce se regasesc in farmacii (si nu au fost retrase de pe piata de ani buni). 

 

Iar a doua parte a MemoMed-ului este un Ghid farmacoterapic alopat si homeopat. In cadrul acestui ghid, se prezinta in paralel anumite protocoale terapeutice, astfel incat medicii sa poata lua in calcul si alt gen de terapii care fie pot inlocui tratamentul alopat (in cazurile fara complicatii, usoare) fie pot merge in completarea tratamentului alopat, cu rezultate excelente. Cateodata, tratamentul pentru anumite afectiuni este compus din mai multe variabile: tratament alopat, tratament homeopat, alimentatia pacientului, stilul sau de viata, starea psihica si asa mai departe. Toate acestea influenteaza modul in care se pot vindeca afectiunile, nu doar acoperi simptomele. 

 

Asadar, daca sunteti medici, farmacisti sau pur si simplu vreti sa aflati noutati din domeniul medical si farmaceutic, va recomandam sa aveti in biblioteca voastra MemoMed 2020. 

Esti pasionat de istorie? Iti recomandam 5 carti de nelipsit din biblioteca ta!

 

 

 

Istoria este un subiect de interes pentru multe persoane in ziua de astazi. Multi isi doresc sa afle ce s-a intamplat secolul trecut, altii sunt pasionati de perioada de dinaintea aparitiei vietii pe Pamant, iar unii adora sa afle cat mai multe lucruri interesante despre Evul Mediu. Indiferent daca te pasioneaza sau nu istoria in general, consideram ca fiecare persoana ar trebui sa citeasca macar 2-3 carti de istorie, pentru a intelege mai bine de ce traim in vremurile acestea si poate care ar fi fost alternativele. Iar daca nu stii ce fel de carti sa citesti, avem cateva recomandari pentru tine in continuare!

 

Prima carte pe care ti-o recomandam se numeste Puterea Umbrei, de Aurel Rogojan, Dan Andronic. Este o carte pe care orice pasionat de istorie ar trebui sa o citeasca, deoarece prezinta in mare informatii despre Serviciile Secrete, despre Securitatea din vremea comunismului, despre legaturile dintre structurile de informatii secrete si puterea politica si asa mai departe. Este o carte captivanta, pe care suntem siguri ca o sa o apreciati si chiar veti ajunge sa o recomandati si altor persoane.

 

Daca esti dornic sa afli cat mai multe despre cum a evoluat omul de-a lungul istorie, despre cum s-a format universul si care sunt cele mai populare teorii despre acestea, iti recomandam cartea Cosmosapiens. Evolutia omului de la originile universului, de John Hands. Autorul este macinat de doua intrebari pe care probabil fiecare om le are: ,,Cine suntem si de unde venim?” Astfel, in cautarea unor raspunsuri plauzibile, aduna informatii de la diversi cercetatori despre modul in care au evoluat oamenii si de ce suntem diferiti fata de celalalte fiinte.

 

 

 

Faptul ca traim in epoca tehnologiei ne ingreuneaza uneori viata. Avem la dispozitie informatii la care in urma cu douazeci de ani de exemplu, nici nu visam. Insa, cate dintre aceste informatii sunt adevarate si cate fac parte din categoria ,,fake news”? Ce este cu adevarat incalzirea globala si cum au pornit toate aceste schimbari climatice? Cum ne afecteaza relatiile politice dintre tari pe care dintre noi? Raspunsurile la toate aceste intrebari si nu numai, le poti gasi in cartea 21 de lectii pentru secolul XXI, de Yuval Noah Harari.

 

 

 

Cunoasterea istoriei Romaniei ar trebui sa preocupe fiecare tanar din aceasta tara. De aceea, daca ai copii iti recomandam sa le completezi colectia de carti cu Istoria ilustrata a romanilor pentru tineri, de Ioan-Aurel Pop. Este o carte foarte interesanta, pe care o poate citi oricine, usor de inteles si care explica in detaliu diferite aspecte ale problemelor pe care le-au infruntat romanii de-a lungul timpului. 

 

 

Iar ultima carte de isorie pe care v-o recomandam in aceasta serie se numeste: CODEX GETO-DACORUM. Istoria de 1000 de ani a geto-dacilor. Este o carte foarte interesanta, care va fi pe placul chiar si celor care nu sunt pasionati de acest subiect. Cartea prezinta istoria de 1000 de ani a geto-dacilor (din anul 514 i.e.n si pana in secolul V e.n.).

 

 

 

Speram ca ti-au placut recomandarile noastre si am vrea sa stim care dintre aceste carti ti-au atras cel mai mult atentia!

Daca iubesti genul fantasy, nu trebuie sa ratezi Seria-fenomen Witcher!

 

Daca ti-a placut serialul ,,The Witcher” lansat cu putin timp in urma de Netflix, probabil iti doresti sa afli cat mai multe lucruri despre personaje, despre actiune si despre cum a inceput totul. Din fericire, nu va mai trebui sa astepti sezonul doi al acestui serial, pentru ca avem o veste foarte buna pentru tine: poti citi cartile. Da, este adevarat: serialul ,,The Witcher” se bazeaza pe seria Witcher, de Andrzej Sapkowski. Prima carte a seriei a fost publicata la jumatatea anilor ‘80 si de atunci a starnit un adevarat fenomen, adunand milioane de fani ai seriei.

 

Insa, cartile nu au inspirat doar serialul mentionat mai sus, ci si trei jocuri video (daca iti place sa te joci este imposibil sa nu fi auzit de ele), un film si inca un serial cu acelasi nume: The Hexer. Asa ca iti poti da seama ca seria literara este un adevarat succes si ca a cucerit inimile oamenilor de toate varstele.

 

Asa cum recomandam mereu, daca nu ai vazut inca serialul, ar fi bine sa citesti intai seria literara. Astfel, vei putea intelege exact lumea pe care a creat-o autorul, vei contura o imagine mai buna a personajelor si iti vei putea da seama de diferentele dintre carti si serial. Cum este si normal, un serial nu poate include toate detaliile din carti, iar personajele si actiunea sunt adaptate si de multe ori pastreaza doar unele dintre caracteristicile prezentate initial in carti).

 

Seria Witcher include cinci volume: Botezul focului, Vremea dispretului, Sangele elfilor, Sabia destinului, Ultima dorinta. In afara acestora, vei mai putea gasi si alte novele ale autorului, care au legatura cu aceasta serie. Daca iti doresti sa le citesti, este bine de stiut ca le poti comanda dintr-o librarie online la un pret foarte bun, avand in vedere ca poti cumpara un pachet.

 

Nu am vrea sa iti dam prea multe detalii despre actiune si despre personaje, pentru ca stim cat de frumoasa este lectura si cat de multe descoperi cu fiecare pagina citita. Insa, o sa iti spunem pe scurt despre ce este vorba in aceasta serie fantasy, de care speram ca te vei indragosti si tu!

 

Actiunea se petrece intr-o lume in care oamenii convietuiau cu diferite creaturi supranaturale: elfi, gnomi, capcauni, vampiri, regi si printese cu abilitati iesite din comun si asa mai departe. Intre acestia s-a mentinut pacea vreme de mai bine de un secol. Insa, cand echilibrul s-a deteriorat si au inceput sa fie atacati oamenii, intra in actiune vanatorul de creaturi Geralt din Rivia, cel supranumit ,,The Witcher”. Witchers erau oamenii inzestrati cu puteri neobsnuite, care puteau lupta cu toate aceste creaturi supranaturale. Insa, Geralt mai avea un secret: a fost ajutat si de putina magie pentru a deveni cel care este in prezent.

 

 

 

Pe langa luptele obisnuite cu tot felul de monstri, Geralt mai avea o misiune: sa protejeze copilul despre care vorbeste profetia si care va schimba lumea asa cum o stiau cu totii. Este vorba despre Ciri, copilul cautat si vanat pentru puterile sale extraordinare.

 

Va reusi Geralt din Rivia sa isi duca la bun sfarsit misiunea de a proteja copilul si de a mentine pacea in lume in acelasi timp? Poti afla doar daca vei citi seria literara Witcher!

Inainte sa te cunosc… seria literara ce a cucerit milioane de inimi!

 

 

Dintotdeauna, in topul preferintelor oamenilor in ceea ce priveste lectura, s-au aflat romanele de dragoste. Asa cum bine stii si tu, pentru iubire s-au purtat razboaie, unele relatii, casnicii sau amantlacuri au schimbat cursul istoriei, de aceea este normal ca oamenii sa fie atrasi de un subiect atat de popular. In plus, dintre toate genurile literare, oamenii sunt atrasi de romanele de dragoste pentru ca pot rezona cu ele. Toti visam sa ne intalnim marea dragoste, sa fim traim fericiti ,,pana la adanci batraneti” si sa avem o dragoste cum se intalneste doar in filme (sau in cazul de fata, in carti).

 

Asa ca nu este de mirare popularitatea romanelor de dragoste. De cele mai multe ori, povestile personajelor nu sunt tocmai de invidiat: inainte de a cunoaste adevarata fericire, acestea trec prin tragedii. Totusi, aceste intamplari demonstreaza tuturor ca viata nu este un sir de intamplari vesele. Din contra: oricand poate aparea ceva neprevazut, care sa ne schimbe total sensul vietii.

 

Daca sunteti pasionati de romane de dragoste sau vreti sa incercati sa cititi acest gen, avem pentru voi recomandarea ideala: seria literara Inainte sa te cunosc, de Jojo Moyes. Daca va fi prima voastra lectura de dragoste, suntem siguri ca o sa va placa si ca o sa vreti sa cititi mai multe carti de acest gen.

 

Inainte sa te cunosc a devenit rapid una dintre cele mai iubite serii literare de dragoste din literatura contemporana. A fost atat de apreciata, incat a fost si ecranizata. Insa, daca va ganditi sa vedeti direct filmul (cu Emilia Clarke in rolul principal) va sfatuim sa mai asteptati si sa cititi cartile intai. Va garantam ca experienta vizionarii filmului va fi mult mai frumoasa apoi.

 

Si pentru a sublinia cat de cunoscuta este prima carte a seriei (Inainte sa te cunosc) trebuie sa va spunem ca a fost #1 New York Times Best Seller, performanta pe care foarte putini autori o reusesc, mai ales cei abia remarcati. Jojo Moyes este o autoare ce a devenit cunoscuta prin intermediul acestei serii.

 

Nu am vrea sa va dezvaluim prea multe detalii despre carti si despre drumul pe care il urmeaza protagonista in a gasi fericirea, deoarece nu vrem sa va rapim placerea cititului. Insa, o sa va spunem in mare ce se intampla de-a lungul celor trei carti ce formeaza aceasta serie: Inainte sa te cunosc, Dupa ce te-am pierdut, Eu, si totusi alta.

 

Actiunea se concentreaza asupra protagonistei Lou, o tanara cu o viata aparent monotona si calculata. Ea este aparent fericita si incearca sa se convinga singura ca este fericita alaturi de logodnicul sau. Insa, in adancul sufletului incepe sa se indoiasca de iubirea ei pentru ea, iar viata sa aparent banala este zdruncinata in momentul in care se indragosteste de alt barbat. Din nefericire, povestea de iubire nu a rezistat si in a doua carte o intalnim pe Lou intr-o alta locuinta, incercand sa isi traiasca viata, pana in momentul in care la usa ei apare un personaj ce ii schimba destinul. Iar in ultima carte, Lou este din nou pusa in situatia de a face sacrificii pentru iubirea adevarata.

 

Cele trei carti sunt deosebite si merita toata atentia voastra, atat daca sunteti fani ai romanelor de dragoste, dar si daca abia incepeti sa cititi acest gen literar! Asteptam parerile voastre in legatura cu aceste carti!

Hotul de carti: o poveste despre dragostea de lectura in vremuri dificile

 

 

 

In ziua de astazi, suntem foarte norocosi pentru ca avem libertatea de a face (aproape) tot ce vrem, cand vrem. Putem hotari ce meserie sa alegem, unde sa mergem in vacanta, cat sa dormim, ne putem alege prietenii si putem citi tot ce ne dorim. Poate nu ni se par iesite din comun aceste drepturi, insa in istoria nu foarte indepartata, nu le aveam. Si nu ne referim doar la perioada comunismului in Romania si nu doar la romani. Aproape toate popoarele au avut momentele lor de cotitura, insa de departe cele mai grele momente au fost cele din timpul Razboaielor Mondiale.

 

Poate acum ni se pare incredibil prin ce au trecut oamenii si mai ales, cum au reusit sa supravietuiasca si mai ales, sa gaseasca momente in care sa se bucure de lucruri mici, pe care poate in ziua de astazi nu le mai apreciem. Asa ca din cand in cand, este bine sa ne aducem aminte de aceste vremuri si sa fim recunoscatori pentru timpurile in care traim.

 

Sunt foarte multe carti ce prezinta realitatea trista din timpurile apuse ale dictatorilor ale Razboaielor Mondiale. Va sugeram sa cititi macar una dintre aceste carti si va garantam ca dupa ce o veti lectura, o sa incepeti sa apreciati mai mult viata pe care o aveti si toate lucrurile marunte la care alti oameni nici macar nu au indraznit sa viseze.

 

Iar dintre acele titluri care prezinta situatia oamenilor in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, vrem sa va recomandam Hotul de Carti, de Markus Zusak. Este o carte impresionanta, ce a atras atentia a milioane de oameni si care a fost ecranizata in anul 2013, avandu-i in rolurile principale pe Geoffrey Rush, Emily Watson și Sophie Nélisse.

 

Hotul de Carti a castigat peste 8 premii in literatura si a reusit performanta de a ramane in topul best-seller-urilor New York Times timp de 230 de saptamani. De aici puteti concluziona si voi ca este o carte ce merita toata atentia voastra, o carte deosebita, care a impresionat milioane de oameni la momentul aparitiei si care continua sa cucereasca inimi chiar si acum, la 14 ani de cand a fost publicata.

 

Poate o sa va intrebati de ce este atat de apreciata cartea. Nu vrem sa va stricam bucuria lecturii, asa ca o sa va prezentam pe scurt actiunea si mai mult ca sigur o sa vreti sa o cititi. Cartea prezinta realitatea trista a oamenilor ce locuiau in Germania in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial. Asa cum bine stiti, partidul nazist era unul extremist, iar oamenilor le erau rapite aproape toate drepturile, inclusiv cel de a citi ce isi doresc. De aceea, existau foarte multi carti interzise, pe care totusi oameni isi doreau sa la citeasca.

 

Astfel, cartea o prezinta pe Liesel, o tanara ce fura carti interzise si le citea pe ascuns cu tatal sau adoptiv, in timp ce se adaposteau de pericolele razboiului. Familia adaposteste si un baietel evreu, pe nume Max. Deja pericolul era si mai mare, nu doar din cauza lecturii, ci si a protejarii unui baietel evreu in Germania. Pentru a trece mai usor pentru clipele oribile cauzate de razboi, familia continua sa citeasca, gasindu-si alinare in lectura.

 

Aceasta carte este nu doar despre o fetita care ajunge sa fure carti, ci despre cum cartile ne ajuta sa depasim momente dificile din viata. Asa ca v-o recomandam din tot sufletul!

O lectura superba pentru un an nou: seria ,,Inainte sa te cunosc”, de Jojo Moyes

 

 

Un nou an, noi oportunitati pentru lectura. Speram ca anul 2019 a fost pentru voi unul cat se poate de bun din punct de vedere al cititului. Ne-am dori sa stim daca v-ati atins obiectivele in ceea ce priveste numarul de carti pe care ati vrut sa il cititi (sau numarul de pagini) si daca ati reusit sa cumparati toate cartile pe care le aveati pe wishlist.

 

Anul este abia la inceput si deja se anunta lansari interesante, asa ca va asiguram ca nu veti fi dezamagiti. Ca de fiecare data, va incurajam sa cititi cat mai multe genuri de carti, sa incercati sa patrundeti in mintea diferitilor autori, pentru ca niciodata nu stiti cu adevarat daca va place sau nu un anumit gen pana nu incercati sa cititi macar o carte. Sunt persoane carora nu le placeau romanele de dragoste, considerandu-le ,,puerile”, dar care au ajuns sa le adore dupa ce au descoperit autori care sa rezoneze cu preferintele lor in ceea ce priveste constructia personajelor si redarea actiunii.

 

Iar daca nu stiti ce sa cititi la inceput de an, pentru a va mentine interesul pentru lectura, avem o recomandare ideala pentru voi: seria Inainte sa te cunosc, de Jojo Moyes. Desi sunt carti ale genului fictiune (subgen dragoste), acestea au fost si inca sunt apreciate in toata lumea. Seria este formata din trei carti: Inainte sa te cunosc, Dupa ce te-am pierdut, Eu, si totusi alta. Prima carte a aparut in 2012 si s-a bucurat de un succes imens. A fost atat de indragita, incat in 2016 a fost lansat filmul cu acelasi nume (Me before you) cu Emilia Clarke in rolul principal. Cartea este considerata una dintre cele mai bune romane de dragoste si a fost #1 New York Times Best Seller.

 

Cartea Inainte sa te cunosc este o poveste clasica de dragoste. Lou, protagonista cartii are o viata normala, are rutine bine puse la punct si cu toate acestea, nu a cunoscut fericirea. O macina gandul ca s-ar putea sa nu fie indragostita de logodnicul sau Patrick si exact cand nu se astepta, isi va pierde locul de munca. De aici si pana la o intorsatura completa a vietii sale nu mai este decat un pas, pentru ca va intalni un barbat diferit, care o va ajuta sa cunoasca dragostea cu adevarat si sa ii schimbe destinul.

 

In cea de-a doua carte, Dupa ce te-am pierdut, protagonista se intreaba cand a devenit viata ei atat de complicata, dar in acelasi timp previzibila. Nu se simte acasa in apartamentul ei, nu se regaseste la locul de munca, nu stie cum isi va reveni dupa marea sa iubire. Intr-o seara, cineva ii bate la usa si are doua variante: sa inchida usa si sa isi traiasca viata ca si pana atunci sau sa o deschida larg si sa accepte noua provocare. Aflati ce a ales doar daca veti citi cartea aceasta.

 

Iar in ultima carte, Eu, si totusi alta, intalnim aceeasi protagonista prinsa intr-o situatie care ii pare destul de cunoscuta. Ea este la New York, incercand sa duca o viata noua, iar iubitul ei locuieste in Londra. Insa, este pe cale sa intalneasca un nou barbat, care ii va schimba din nou viata.

 

Aceste carti sunt atat de apreciate deoarece redau povesti de iubire complicate si modalitatile prin care o persoana incearca sa isi gaseasca fericirea. Speram sa va placa si sa va deschida apetitul spre si mai multe romane de dragoste!

  Produsul a fost adaugat in cos

Cumpărate frecvent împreună: