Produsul a fost adaugat in cos

    Mancand grasimi ramanem sanatosi. Sa slabim mancand grasimi bune - Un obicei sanatos uitat astazi

    - 10% Reducere

    31.50 Lei

    35.00 Lei

    In stoc

    Preluare comenzi:

    0723.193.019

    Transport gratuit pentru comenzi peste 199 lei

    0.00 din 0 Opinii

    Descriere

     

    Este esential pentru a slabi si a ne mentine greutatea normala sa adoptam o dieta diversificata si echilibrata, care sa ne poata asigura minimum 50 de nutrienti esentiali pe care organismul nu-i poate sintetiza si anume:

    -  9 aminoacizi esentiali, constituienti ai proteinelor: izoleucina, leucina, lizina, fenilalanina, treonina, triptofan, valina. Pentru copii sunt esentiali in plus, aminoacizii cisteina si histidina.

    - Vitamine liposolubile: vit. A (retinol), vit. D (calciferol), vit. E (tocoferol), vit. K

    - 10 vitamine hidrosolubile: vit. B1 (tiamina), vit. B2 (riboflavina), vit. B3 (niacina, PP), vit. B5 (acid pantotenic), vit. B6 (piridonina), vit. B9 (ac. Folic), vit. B12 (cianocobalamina), vit. C (ac. Ascorbic), vit. H (biotina)

    -  2 serii de acizi grasi esentiali: omega 6 (ac. Linoleic) si omega 3 (ac. Alfa-linoleic), cu derivatii sai: ac. Eicosapentaeonic (EPA) si docosaxeaeonic (DHA)

    -  Minerale: calciu, magneziu, fosfor, potasiu, sodiu, sulf, fier, zinc, cupru, mangan, crom, seleniu, cobalt, fluor, iod, molibden, germaniu, siliciu, bor si trei electroliti

    Dieta diversificata si echilibrata, inseamna un aport echilibrat de proteine (carne, lapte, oua, leguminoase), glucide (cereale integrale si derivatele acestora), grasimi de origine animala, acizi linoleici conjugati (LA), grasimi monosaturate (omega 9, ulei de masline), grasimi polinesaturate omega 3 (peste gras, ulei de peste, ulei de in, ulei de canepa), grasimi polinesaturate  omega 6 (ulei de floarea soarelui), legume si fructe de sezon, cel putin jumatate din ratia zilnica de alimente, care ne aduc enzime active, vitamine, minerale, fibre alimentare, antioxidanti). Toate acestea trebuie integrate intr-un stil de viata activ, combaterea sedentarismului si a gandirii negative.

     

    Cuprins:

     

    Prefata / 7

    Sa slabim mancand grasimi bune/9

    1. Acizi grasi esentiali polinesaturati (PUFA-s) /21

    1.1. Definitie, descriere generala, nomenclatura si terminologie /21

    1.2. Formule chimice si clasificari /24

     

    2. Metabolismul grasimilor saturate si nesaturate la animale si la om: omega-3; omega-6; omega-9; alte grasimi /32

    2.1. Implicatiile PUFA’s in metabolismul lipidelor /34

    2.2. Metabolismul eicosanoizilor si docosanoizilor /36

    2.3. Oxidarea acizilor grasi: Ketogeneza/ 41

    2.4.  Interactiunea PUFA’s /46

     

    3. Aspecte nutritionale ale PUFA’s /49

    3.1. Semnificatia biologica, necesarul zilnic de PUFA’s /49

    3.2. Influenta asupra sanatatii /51

    3.3. Cresterea aportului de PUFA’s din resursele marine, vegetale, animale /53

     

    4. Resurse PUFA’s /59

    4.1. Resurse vegetale /59

    4.1.1. Fistic (Pistacia vera, Fam. Anacardiaceae) /59

    4.1.3. Nuci/ 63

    4.1.4. Migdale/ 65

    4.1.5. Caju (Anacardium occidentale, Fam. Anacardiaceae) /67

    4.1.6. Nucile de cocos, nucile de Brazilia si nucile Macadam /69

    4.1.7. Arahidele (Arachis hypogaea, Fam. Leguminosae) /73

    4.1.8. Soia  (Glycine max., Fam. Leguminosae) /76

    4.1.9. Uleiuri vegetale/ 79

    4.1.9.2. Uleiul de porumb/ 83

    4.1.9.3. Uleiul din seminte de struguri /84

    4.1.9.4. Ulei din seminte de canepa/ 88

    4.1.9.6. Ulei din germeni si coji de orez /90

    4.1.9.7. Ulei de in/ 92

    4.1.9.8. Ulei de camelina (Camelina sativa, Fam. Brassicaceae) /94

    4.1.9.10. Ulei de floarea soarelui (Helianthus annus) /95

    4.1.9.11. Ulei de seminte de dovleac /98

    4.2. Resurse marine/104

    4.2.1. Somonul, Fam. Salmonide/104

    4.2.2. Anghila (Tiparul de mare) /108

    4.2.3. Sturionii/109

    4.2.4. Sardinele, Heringul si Scrumbia (Ansoa, Hamsie) /111

    4.2.5. Macroul, Familia: Scombridae, Genuri: Scomber scombrus (macrou comun) si Scomber Japonicus (macrou spaniol) /112

    4.2.6. Codul, Familia: Gadidae/113

    4.2.7. Tonul, Familia: Scombridae, Genurile: Thunnus Alalunga (Alb); Bonita (Negru), T. Thynnus (Albastru) /115

    4.2.8. Rechinul, Familia: Selechians / 117

    4.2.9.  Pastravul, Familia: Salmonidae / 119

    4.2.10. Crustacee: Homarul, Langusta, Crabul si Crevetele/119

    4.2.11. Moluste: 1. Gastropode; 2. Scoici; 3. Cefalopode / 121

    4.2.12. Ierburi marine – Alge marine/127

    4.3. Resurse animaliere / 134

    4.3.1. Oua/134

    4.3.2. Laptele/141

    4.3.2.1. Laptele de capra / 141

    4.3.2.2. Produse si specialitati din lapte/143

    4.3.2.2.1. Smantana/144

    4.3.2.2.2. Untul/145

    4.3.2.2.3. Frisca/149

    4.3.2.2.4. Iaurt/149

    4.3.2.2.5. Inghetata/151

    4.3.2.2.6. Branzeturi/153

    4.3.3. Carnea, specialitati si produse din carne / 163

    4.3.3.1. Carne de vita si de vitel/163

    4.3.3.2. Carne de porc si mistret / 165

    4.3.3.3. Carne de oaie, capra si miel / 167

    4.3.3.4. Carnea de vanat / 169

    4.3.3.5. Carnea tocata / 171

    4.3.3.6. Organe: inima, ficat, limba, timus, creier, rinichi, burta de vaca / 172

    4.3.3.7. Preparate speciale/177

    4.3.3.8. Carne de pasare/181

    INDEX SURSE DE GRASIMI / 197

    INDEX Biochimic si Terapeutic / 200

    Bibliografie / 204

    Carti de acelasi autor

    Vizualizate Recent

    Alti clienti au mai cumparat

    Opinii clienți

    Fii primul care își spune părerea.

    Spune-ți părerea despre acest produs

    *
    *
    *
    *
    *  - Câmpuri obligatorii

    Stocul pentru acest produs este epuizat.

    Daca doriti sa va anuntam cand revine in stoc introduceti adresa dumneavoastra de email.

      Produsul a fost adaugat in cos